Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 22 Apr 2026, 20:41

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: OLYMPUS SP-500UZ
OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2010, 10:35 
Odsoten

Pozdravljeni Spottersi.
Potrebujem vašo pomoč. Imam Olympus SP-500UZ (morda kdo pozna tale digitalec) pa mi nekako ne gre slikanje. Velikorat se zgodi da je slika premaknjena-zmazana. Popravici povedano tudi v navodila se nisem nikoli prav posebej spuščal. Zdaj, ko pa bi se rad malo poglobil v tole fotko pa nenajdem navodil. Fotka je sicer malo starejša ampak takrat ko sem jo kupil ni bila ravno poceni......nekje srednji razred po moji skromni oceni. Če je gdo pripravljen me malo poinštruirati bom zelo hvaležen.
LP Iztok :wave:

Na vrh

Naslov prispevka: Re: OLYMPUS SP-500UZ
OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2010, 13:11 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Mi lahko poveš najprej, pod kakšnimi nastavitvami slikaš?
Lahko si recimo slikal v slabih vremenskih pogojih, slaba naravna osvetlitev pomeni daljši čas odprtja zaslonke, posledično je lahko ta slika zmazana...

Najlažje (za nas) pa bo, če prilimaš kakšno slikco (zmazano-premaknjeno) na forum. Če bi sa dalo, bi te prosim, če napišeš nastaitve, pri katerih je bila ta slika narejena...

Toliko za sedaj...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2010, 13:58 
Odsoten

Hojla hvala za ogovor....
Problem je v tem da sploh nevem pod kakšnimi nastavitvami je fotka. sam nisem spreminjal ničesar od kar sem jo kupil in navodil ne najdem. Sem popolnoma začetnik in nič ne vem o slikanju, nastavitvah itd. Nevem zakaj nisem raje kupil kakšno trotelj kamero....... #-o
Meni sicer ni problem priti na Jesenice pa kakšno v živo raje rečeva......ma kakšen problem z veseljem pridem :D
Bom pa probal poslat kakšno slikco jo moram obdelat da jo lahko postavim na forum
LP

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2010, 18:51 
Odsoten

Sicer samega fotoaparata oziroma njegovih nastavitev osebno ne poznam, samo mislim pa, da si imel čas predolg. Je pa še ena varianta, da imaš kje kakšen gumb za IS (Image Stabilizator) in je le-ta na OFF. Kajti če malo bolj "pozoom-aš", MORAŠ imeti kratek čas zaklopa ali pa IS vključen, ker ti slednji čas zaklopa lahko podaljša.

Moral bi pa videti EXIF od tiste slike......Saj če jo (sliko) imaš, lahko samo nanjo klikneš z desnim gumbom na miški ter greš pod lastnosti (Properties). Nato klikneš na odprtem oknu desni zavihek, ter izbereš možnost več (More). Tu naredi Print Screen ter prilimaj slikco na forum.

LP,Klemen F.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2010, 21:46 
Odsoten

Našel navodila =D> =D> =D> . Malo sem se že poigral v nastavitvah in prvi rezultati so pozitivni. Zdaj imam prazne baterije tako, da bom probaval naslednjič ko bo čas. Tebi pa hvala za namige o zaslonki. Image Stabilizator ni v uporabi pri tem digitalcu ampak slike so že zdaj kot noč in dan. Se pa zavedam glede na moje znanje o fotografiranju, da bo treba tudi kakšno literaturo - knjigo prebrat. Bom pa šel kakšno nedeljo mal na Brnik potrenirat, po kakšen nasvet in mogoče še sam kakšno fotko objavim na forumu :D .
LP Iztok

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2010, 22:18 
Odsoten

Se že veselim tudi tvojih slik Iztok ;) (Konkurenca? hehe)

Jaz sicer okoli Brnika nisem veliko...So pa Milan (Delfin) in ostali...Drgač pa nič bat. Enga ki stoji na lojtrici in ima v roki "dober" fotoaparat malce pocukaj in ga malo vprašaj kar te zanima. Vedno ti bodo pomagali, ker boš skoraj sigurno naletel na kakšnega, ki objavlja slike na tem forumu ali pa je član slednjega ;)

LP,Klemen F.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom