Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 18 Jul 2026, 10:48

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Avsim
OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009, 11:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Domžale
Če se boste spraševali zakaj ne dela:
nekdo je vdrl vanjo, zdaj je šlo vse v....

Več:
http://www.alpha-india.net/forums/index ... ;topicseen

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Avsim
OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009, 15:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice - DOL VOR R305 37NM
Res ne vem kaj imajo ljudje od tega, da grejo uničit tako stran. Upamo samo lahko, da imajo na Avsimu offline backup. Resnično žalostna novica.

---------------------------------
SlikaSlika

Slika
Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009, 15:53 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pri nas v grupi je nekdo eden izmed upload managerjev in je rekel da slabo kaže. Drugače pa je bilo komaj kaj prostora za nove file kaj šele za kakšne backupe. Sploh zato, ker so ljudje dajali gor neke photorealistic Chile, ene 50 fajlov po okoli 100MB inp.
Povedal sem zato, ker vem da je mogo vaših stvari bilo tudi gor, da pobrskate za kake backup nekje drugje.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 13 Maj 2009, 15:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice - DOL VOR R305 37NM
Mja za osebne backupe jest najbolj zaupam dvem ali trem prenosnim USB diskom (eden za 500 GB počiva tukaj na moji mizi :mrgreen:), seveda brez internetne povezave. Kar pa se tiče Avsima, lahko bi se uvedle tudi kakšne donacije, denar pa bi šel za povečanje varnosti strežnika in nakup backup strežnika.

---------------------------------
SlikaSlika

Slika
Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2009, 01:36 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Vidim, da je tudi moja stran šla po gobe... No kar se mene tiče, zaenkrat še imam backup na disku tako da lahko stvari na http://slovenia.avsim.net ruknem tudi kam drugam...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2009, 11:48 
Seveda je izginotje strani kot je bil Avsim res velika škoda. Ampak glede na to, da so dejansko delovali kot zelo resna firma me neskončno preseneča dejstvo, da niso zmogli, za njihov obseg dela, malenkostne investicije v 100% gotov backup ključnih zadev. Tisti, ki ste bili redni obiskovalci strani, ste pa v zadnjih 3, štirih mesecih z malo tenkočutnosti lahko tudi sami opazili, da imajo kar naprej težave s knjižnico in z iskanjem ene nove osebe za urejanje knjižnice. Prvi razpis je bil takoj po novem letu, potem pa je sledil drugi pred kakim mesecem dni, ali so iskano osebo dobili ali ne, je pa javnosti neznan podatek, ampak če so jo dobili, bi jaz na njihovem mestu temeljito izprašal to zadnjo pridobitev po zgodovini dela in prejšnjih delodajalcih. Jaz se nekako ne morem znebiti občutka, da je za povzročitev take škode vseeno potrebno imeti kakega insiderja.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2009, 19:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Za stran se je jevno vedelo da imajo probleme, zadnje dni so prenašali stavri med serverji, popravljali knjižnico, to "odprto" stvar so zgleda izkoristili teli veseljaki, pa so podrli vse.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2009, 21:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
Jaz sem pa mislil, da mi zopet računalnik nagaja. Matr bi take zafrustrirance jeb... dal :evil:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Maj 2009, 16:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

Zadnja novica je, da so se delali backupi, naj bi bilo pa njihovo razpakiranje ter vnovična vzpostavitev avsima kar precej dolgotrajen proces :(

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 Maj 2009, 22:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
It's alive! Yeeeeeeey! :)
Lih pristal v LJLJ in zadeva dela! :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 Maj 2009, 23:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

hehe, kaj točno dela?

Drugače pa o Avsimu, library je rešen (vendar še ne deluje), forumi so nazaj, glavna stran dela (če si to morda mislil), stvar se postavlja nazaj na noge.

=D>

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2009, 19:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Na Avsim.com lahko preberete, da je večji del knjižnice v dobrem stanju, vrnila se bo v naslednjih 10 dneh. =D>

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Jun 2009, 00:14 
Odsoten

Par tujcev je spraševalo o freeware LJLJ 2007 scenery-ju iz Avsima, če ga imamo naloženega še kje drugje.
Ga imamo ali naj počakajo na Library, da bo ponovno deloval?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Jun 2009, 09:26 
Jaz bom pa 101. požrl svoj ponos in dejal, da bi datoteka lahko bila tudi na mojem belem orlu, samo očitno nekaterim ta stran ni dovolj nobel.

Kar se Avsima tiče, je pa več kot očitno, da jim je bilo pomembno, da jim deluje glavna stran, kjer se skrolajo bannerji za prodajo paywarea in da dolarčki pritekajo - knjižnica pa pač bo, ko bo, če bo sploh kdaj. Ker če jaz kaj razumem zadeve s tega področja, potem bi morali imeti zadevo že zdavnaj rešeno, vkolikor bi bila sploh rešljiva, tako pa imam nekako občutek, da z nakladanjem o obnovitvi knjižnice pač poizkušajo obdržati image.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Jun 2009, 09:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Library ye še vedno postavlja na noge, saj na roko preverjajo vsak file!! ter izločajo tiste, ki so poškodovani, naj bi bila pa online že čez kak teden.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Jun 2009, 23:52 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Andrej, z največjim veseljem Ti predam datoteko ampak kaj ko je ne najdem na disku... Nimam nič proti, če Tvoj računalnik postane server za slovenske FS datoteke ;) Na tem serverju preprosto ni prostora :(

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2009, 00:11 
Jaz pa trobim v prazno že dve leti, da mi dajte datoteke, ker se bom striktno držal tistega kar sem napisal, da na moji strani ne bo najti datotek avtorjev od katerih nisem dobil pismenega privoljenja za objavo, ker se niti pod razno ne mislim spravljati v kakršnekoli težave zaradi kakšnega v svoj hobby preveč zaljubljenega zanesenjaka. Žalosti me pa dejstvo, da do padca Avsima dejansko za to, da bi bila
na Belem orlu kaka datoteka več, ni bilo prav nobenega interesa. Pa bi lahko bile prav vse, kar smo jih ustvarili. Operativni stroški serverja pa so popolnoma enaki če je na njem 10 ali pa 1000 datotek, razlika bi bila samo v tem, da bi z veliko večjim veseljem na strani kaj postoril, tako je pa kot nekakšen sirotek v katerega občasno malo dregnem, ko so zadeve pač že tako daleč, da drugače enostavno ne gre.

Jaz omenjene datoteke tudi nimam. Torej, če ima kdo nekje še originalno datoteko s free sceneryem Brnika 2007, naj me pokontaktira na P.M., da se dogovoriva glede "dostave".

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 18 Jun 2009, 06:49 
Odsoten

Jaz nekaj imam, samo ne vem če je to to.
Bom pa še doma malo pobrskal. :D

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Jun 2009, 13:38 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Andrej,
sam Ti lahko dam datoteke, ki so na http://slovenia.avsim.net, samo jih ni kaj dosti, ZIP datoteke od zastonjske Ljubljane pa ne najdem. Mam sicer source pa še kaj ampak ZIPa pa ne :(
:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Jun 2009, 15:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

A se to tale išče

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: