Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 20:43

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 18 Jan 2008, 06:06 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Klub VLS v sodelovanju z AK Slovenj Gradec in še nekaj ljubitelji letalstva organizira akrobatsko letenje s Slovenskim prvakom Tomom Poljancem na letališču Slovenj Gradec.

Termin si lahko izberemo sami, ni še določen, predlagam pa, da organiziramo dogodek nekje v mesecu marcu, ob lepem sončnem koncu tedna. Cena še ni določena, bo pa zanesljivo sponzorska za člane KVLS.

Hkrati predlagam (se bom dogovoril z AK SG), da organiziramo letalski praznik / druženje KVLS s predstavitvijo naše dejavnosti, letenjem, ogledom letalnih sredstev, letališča, piknikom in še kaj ...

Predlogi, mnenja in ideje dobrodošli !

il presidente

Libero :wave:

Zadnjič spremenil Libero, dne 29 Maj 2008, 22:09, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Jan 2008, 17:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: http://jure.pecar.org
Lahko še kak model privlečemo in tam letimo? :)

Marca imamo edino konec marca eno tekmo, drugače pa ok.

Zadnjič spremenil pegasus, dne 19 Jan 2008, 12:49, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jan 2008, 07:23 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Ja, mislim, da to ne bi bil problem. Naredili bi si pravi letalski praznik in poskusili bi izkoristiti maximum. Vse, kar je povezano z letalstvom: realnim, virtualnim in modelarskim!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2008, 00:09 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Tako, imel sem generalko... :wink:

Lansko leto sem za rojstni dan (seveda je bila obletnica okrogla) dobil čudovito darilo - akrobatsko letenje s Tomom Poljancem. Preteklo leto mi razni dogodki niso dali pravega miru, da bi se na to dejanje v miru pripravil, tako da sem se v Slovenj Gradec odpravil šele to nedeljo.

Nebo skoraj jasno, temperatura čisto pomladanska, le severozahodnik je želel malo ponagajati. Na letališču je bilo vse spokojno, povedo mi, da g. Poljanca še ni, a bom že videl, ko po prišel. Seveda, saj je očitno, rdečega Forda Mustanga pač ne moreš spregledati. Stil na zemlji in v zraku je enak. Pitts je kmalu pred hangarjem, še zadnje tehnične priprave in na vrsti sem, da me "pritrdijo" v letalo. Kratek briefing: ne želim le divjega premetavanja, rad bi lepe figure. Ni problema, vsaka figura bo predhodno najavljena, o ostalem se dogovarimo v zraku. Malo bo treba še počakati, da se motor ogreje. Nič hudega, le še več minut sedenja v letalu.

Vzlet, ali bolje izstrelitev, vzpenjanje na 4000 ft AGL in že pomahamo s krili za začetek. Občutki so neverjetni, odzivi letala takojšnji in trdi, letalo se obnaša kot bi bilo na tirih in ne v zraku. Tomo obvlada svoj posel, jaz se v svojega hitro uživim. Najave so pravočasne, poznam figure in nekako vem kaj pričakujem, a kot ponavadi resničnost preseže pričakovanja. Ni vriskanja in kričanja, le uživam in hvalim. Vse figure (skoraj vse, ki jih poznam) delamo nekako nad 2500 ft, le na koncu "jih gremo še malo prestrašit", kar pomeni par nizkih preletov letališča. Obrnjeni prav in narobe, na nož, in na koncu še na kolesih.

Med letenjem nisem imel časa gledati na instrumente, sedaj le pogledam: kazalca minimuma in maksimuma na pospeškometru kažeta -2.2 in +5.4G. Vaaau.

Gre za izkušnjo, kakršne ne moreš dobiti drugje. Tomo Poljanec je mojster, ki rad pokaže kaj zna in zmore. On in letalo sta eno. =D>

Želim si, da bi vas še veliko imelo priložnost izkusiti to, kar je bilo dano meni in že zdaj se veselim z vami.
________
Danilo

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 00:20 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Citiram:
Želim si, da bi vas še veliko imelo priložnost izkusiti to, kar je bilo dano meni in že zdaj se veselim z vami.

No, to si želim doživeti tudi sam ... Kot pa je že v navadi, sva od objave posta pa do tega trenutka za idejo z letalskim piknikom vred le dva interesenta ... eden od teh dveh sem jaz. :rotfl:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 02:29 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: LBL R-305 0.5 NM
Tistih ki bi se zastonj dali vozit okoli je vedno dosti. Čeprav tistih, ki bi jih rad videl poleg sebe na desnem sedežu, nikakor ne dobiš, ker imajo 1000 in 1 obveznost ravno takrat...
S Pittsom je lepo letet ja... :mrgreen: skratka, usta do ušes!

Glede volje članov je pa tko, da online na forum, ki ne košta nič, še kdo pride, ostalo je pa že večji problem... opažam zadnje čase.

Sicer sem pa sam isti zadnje čase, ker me ni nič online, a se moram učiti CRJ. Pa žuramo ga, to je pa tud res.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 12:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Jaz ce ne bom imel kaksnih obveznosti, bom sigurno prisoten :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 13:40 
Odsoten

Midva s Polono bi tudi šla v SG, če le ne bo kakšnih prevelikih obveznosti na faxu.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 14:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Koper
Mislim da bi bil že skrajni čas da se zainteresirani javijo!
Igor, gre na dopust 15, bo ta piknik sploh izvedljiv?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 16:35 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Mislim, da se tu sedaj mešajo interesenti za dve stvari (upam, da se motim :wink:): eno je piknik s predstavitvijo letališča in kluba, drugo je akrobatsko letenje z g. Poljancem. Seveda naj bi bilo oboje združeno, ampak interesenti za eno niso nujno za oboje, kajti letenje je pač potrebno plačati. Predlagam, da se ugotovi število enih in drugih, saj se verjetno le tako lahko dogovorimo za ustrezno ceno. Mimogrede: kolikokrat po 15 min pa lahko Tomo Poljanec sploh leti?

jaško napisal/-a:
Igor, gre na dopust 15, bo ta piknik sploh izvedljiv?

Ja seveda gre na dopust - zaradi piknika v SG. :mrgreen:
_________
Danilo

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 18:22 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Koper
Hja :P

Jaz sem kar za oboje. Zdaj če kdo ne želi letet, pač nebo :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 18:43 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Po potrebi in glede na prosti čas bom prinesel svoje truplo.
Pa Nikolaj I, Nikolaj II, Nikolaj III in najnovejši Nikolaj IV
tudi pridejo z mano. Zaradi zaznamovanja dejanja za
prihodnost, kajpak da! :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 19:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jaz sem tudi za piknik. Časa imam še preveč :D

LP, Matjaž :wave:

Slika Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2008, 19:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Jaz sem tudi za piknik!! :mrgreen: :mrgreen:

Lp Jan :wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2008, 10:21 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Takole fantje: res je, izkoristiti moram še 11 lanskih dni dopusta in glede na dejstvo, da morajo to "obveznost" izkoristiti še trije moji sodelavci, sem se res odločil, da odpotujem 15.03. na dopust v Italijo, od koder se vrnem 31.03. Res je tudi, da zaradi dogodkov lanskega leta, predvsem pa menjave službe, že leto in pol nisem bil nikjer na dopustu.

Glede samih dogodkov in srečanj nismo dorekli še nič konkretnega, zato bi imeli eno strokovno srečanje v mesecu aprilu, piknik na SG letališču, z možnostjo letenja pa bi organizirali nekje v maju, saj upam, da bo vreme stabilnejše kot je v navadi meseca aprila. Ničesar ne bomo zamudili, saj če sta volja in energija, se izpelje vse! Lahko pa se tudi dogovorimo za SG piknik v mesecu aprilu, vse po dogovoru.

Pri organizaciji srečanja na letališču SG pa bom seveda poprosil za pomoč tudi vas, člane: telefoniranje, dogovarjanje, promocija, sponzorstvo, mediji (predvsem na Koroškem), organiziranje strojne opreme, prostora, prigrizkov, prevoza, ipd ... če želimo izvesti tudi promocijo kluba in naše dejavnosti.

Namen dogodka je "letalski praznik KVLS na Koroškem" s predstavitvijo delovanja KVLS, Flight simulatorja za domačo rabo in virtualnega letenja.

Lahko pa naredimo le prijateljsko člansko srečanje s "piknikom" in letenjem, za tiste, ki bi to želeli.

Kaj mislite o zgoraj navedenem?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2008, 10:50 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Citiram:
Tistih ki bi se zastonj dali vozit okoli je vedno dosti. Čeprav tistih, ki bi jih rad videl poleg sebe na desnem sedežu, nikakor ne dobiš, ker imajo 1000 in 1 obveznost ravno takrat...

Citiram:
Glede volje članov je pa tko, da online na forum, ki ne košta nič, še kdo pride, ostalo je pa že večji problem...

Ja, vsakdo želi imeti vse plačano, vsako stvar je potrebno plačati, ko pa je potrebno plačati drugemu za izdelek ali storitev, je pa problem in denarja kar naenkrat ni.

Kar pike dobim in ošpice se me lotevajo, ko prejemam na mail ali PM naslednja vprašanja:

"brezplačno sem snel FS. Kje bi dobil:
- brezpalčen dodatek Slovenije, brezplačne scenarije (samo najlepše), brezplačna letala (samo profesionalna)

In v stilu:
- rad bi brezplačen FSX, kje ga dobim?
- ali imaš kakšne brezplačne dodatke?
- poznaš koga, ki bi mi podaril računalnik ali pa ga prodal zastonj?
- poznaš koga, ki bi mi odstopil joystick?
- ti, ki delaš na Brniku, mi lahko zrihtaš, da bi letel zastonj?
- ali imaš ti, ki delaš na Brniku, brezplačno parkiranje? Bi te lahko prosil za uslugo in .... ?
- mi lahko zrihtaš kakšen brezplačen izvod revije Letalo, ti, ki pišeš članke?
- a bi ti organiziral ......, ampak čim cenej al' pa zastonj za študente?
- a bi lahko pri ANNI zrihtal čim cenej ....

... in podobno, prav predrzno in nesramno navlako!!

Sprašujem se, če ni mogoče šlo po zlu vse, čemur se reče vrednota? Pa kaj smo postali res cigani, ki hočejo vse zastonj, če pa ne, si pa to vzamejo na kakršenkoli način? Pa kakšen način je to?

Potem pa beremo, da fantje tima PSS zapirajo svojo dejavnost, ker ljudje, namesto da bi kupili raje kradejo njihove izdelke. Naj vsi prenehajo izdelovati dodatke, pa še Microsoft svoj FS, pa bo za vse najbolje!

Eno je prostovoljno, brezplačno, povsem drugo pa je plačljivo za osnovno preživetje ali pa kot dodatni prihodek. Vsakdo ima pravico do tega, če si jo zase zahtevaš tudi ti!!

Jaz osebno pišem različne članke brezplačno, kot moj prostovoljni prispevek letalstvu, virtualnemu letenju in Flight simulatorju, ter brezsebično podporo založniku za izkazani pogum. V kratkem bom poslal članek dvema novinarjema, ki pišeta o letenju različnih oblik, tudi virtualnem. Povsem jasno pa je, da s svojimi podpisi promoviram tudi sebe, ravno tako s KVLS. Ja, priznam, zakaj pa ne! Ravno tako, v svojem prostem času vodim skupine po Aerodromu, brez plačila. Po ogledu KVLS sem vodil še tri skupine. Ničesar ne zahtevam v poplačilo, saj ga dobim z zadovoljstvom.

Po drugi strani, pa za določena dela zahtevam plačilo, sicer ne delam. Da pa imam kar želim, delam povprečno po 60 ur tedensko.

Dragi moji, tudi hobi se plača, le zakaj bi bilo vse brezplačno! In če za svoje užitke nimaš denarja, se pač z njimi ne ukvarjaj, ker se pač ne moreš! Ne moreš imeti vsega, pa kaj zato! Ali pa naredi drugače: jaz tebi eno, ti meni drugo; ne zahtevaj pa od mene brezplačne usluge in storitve, ker želiš in hočeš sebično vse zase!

Kar pa se tiče prostovoljnih aktivnosti: res je, da sem predsednik KVLS in da vse počnem z užitkom in navdušenjem; a po novem, pričakujem aktivno sodelovanje članov, sicer se bo ideja pojavila v obliki posta in če ne bo odločnega odziva, bo kaj kmalu tudi izbrisana; naredil pa bom le toliko, da bo zadoščeno mojemu osebnemu interesu; očitno je to postal v Sloveniji nacionalni šport; ga bom pa še jaz malo prakticiral ...

Ste videli na naši zadnji veliki prireditvi, kako složno in s skupnimi močmi so Italijani kluba VFG množično, z vso opremo in skupnimi močmi prispeli k nam v goste? Pa so mogoče imeli kakšno finančno korist od tega? Kaj so imeli od tega? In vsi so si vzeli cel dan čas. Pa saj jih je bilo več, kot naših članov in simpatizerjev! In naredili so več kot 200 km ... In to počnejo mesečno po Italiji na različnih prireditvah!!

Mogoče sem tokrat malce neizprosen in pišem malo drugače, kot je moj stil; a po mnogih vprašanjih, mnogem zanimanju, mnogih sporočil, do točke, ko je potrebno nekaj postoriti, potem pa vse tiho ... ne,ne ... tako pa ne !

Takšno je moje razmišljanje, tako odkrito sem podal moje misli, pa brez zamere!

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: