Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 19:18

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 37 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 20:35 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Stroške domene, strežnika itd. bi moral kriti klub ampak ker je računovodski del trenutno offline, potem bo še kdo moral kaj prispevati. In ker je Igor za letos pokril članarino za vseh trenutno 33 registriranih članov pa še kaj za zraven, sem zato razmišljal, da bi lahko jaz dal onih 5.000 SIT za domeno. In mimogrede, ko smo že pri stroških domene, februarja se izteče najemnina prostora za ta strežnik, takrat potrebujemo novih 35USD za ta strežnik.

Kar se parkiranja domen itd. tiče pa ne vem kako je s tem, mogoče Blaž, Simon, Miro et co. kaj več vedo. Jaz vem samo to, da ko se gradi web strani, ne smeš vpisovati direktnih (=absolutnih) linkov ampak relativne in potem se strani vedejo čisto lepo. Vito, si kaj delal na tem? Sicer pa ali bodo web strani kvlsja v root mapi ali v kaki podmapi, mi je pravzaprav vseeno, dasiravno bi jih raje videl v rootu, pa vse ostalo v podmapah...

:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 20:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Parkirano domeno si lahko za klobuk zataknemo.
Nam koristi add-on domena, ki pa je v tem paketu tudi mogoča, tako da imamo tule srečo.

Je pa nekaj tehnikalij okoli tega, ki niti ne sodijo semle in predlagam, da uredimo po PM ali emailu.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 21:29 
Odsoten

Gorchi napisal/-a:
Sicer pa ali bodo web strani kvlsja v root mapi ali v kaki podmapi, mi je pravzaprav vseeno, dasiravno bi jih raje videl v rootu, pa vse ostalo v podmapah...

Mislim, da je vseeno lažje sestaviti klubski web v eni mapi in gor postaviti novo domeno, sploh zato, ker je klubski web še zelo v povojih, Ivaojev pa je tak kot je. Tudi serverski prostor je registriran pod Ivaojevo domeno in je s tem tudi definiran hosting paket in uporabnik na webhostingu. Verjetno je tudi tehnično lažje odpret novo domeno in jo postavit v Add-on, kot pa staro domeno, ko določuje paket, premikat v add-on in neko novo domeno postavit v paket prostora na serverju.
Z Blažem imamo namen Ivao-SI web vsebine malo prerazporediti, racionalizirati, ter narediti .css file posebej, ker zdej je štala stilov in zamiki v IE in FF zafrkavajo, za vsako stran je svoj html in php, naredili bomo tako, da se bo samo spodnji frame menjaval, ne celotna stran ob klikanju vsebin ... s tem bomo verjetno tudi relativne linke vpisal. (Zgemba, expedite, pls :))

Rad bi videl, kako bo add-on domena delovala. Če bo recimo kvls add-on domena delovala čist uredu, lahko pol tud mi gremo v mapo, pa kvls na root, če to res nima nobenega vpliva za nas na ivao-si. Za zdaj pa efektov add-on domene in premika ne poznamo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 18:13 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Dame in gospodje,
glede na to, da smo se v tej temi bolj ali manj soglasno odločili, potem je sprejeta internetna domena kluba KVLS.SI. Se bom potrudil in porihtal zadevo v najkrajšem času, da bo stvar zafunkcionirala. Hvala vsem za pomoč in podporo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 18:26 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Mimogrede, prosim vse spletne mojstre, ki ste se kdaj ukvarjali z Joomla!, da me kontaktirajo bodisi preko privatka ali na mejl. Menim, da je Joomla dovolj dober spletni oblikovalnik strani, s pomočjo katerih bi lahko zasnovali spletne klubske strani pa bi rabil malce pomoči na tem področju.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 18:27 
Odsoten

Odlično.
To sicer sodi že v drugo temo, ampak, če se bo izkazalo, da so .si domene sedaj popolnoma dostopne fizičnim osebam, Arnes preveč ne komplicira (če je sploh ta še edini ponudnik) ... cene niso bistveno višje od .org domene, bom morda tudi sam kupil ivao.si domeno, je pa pri tem težava pri številnih povezavah s tega foruma in s povezavami na Googlu, ki tam ostajajo vezane na ivao-si.org in bi skorajda morali sočasno obdržati obe domeni :|

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 18:29 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Vito, jaz bi na Tvojem mestu za IVAO pustil tko kot je, KVLS je pa tok frišen, da je vseeno in ker se je večina odločila za www.kvls.si, se stvari urejano v to smer.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 19:50 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Okej, malo poizvedovanja ni škodilo, rezultat brkljanja pa je, da Arnes ni več direktni registrar in domene s končnico .si lahko registrirajo le pravne osebe (še ni za fizične osebe). Ker je potrebna matična in davčna številka podjetja, potem bo treba čakati na odločbo, s katero bo predsednik kluba lahko šel na AJPES pridobiti matično številko...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2006, 20:20 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Aja, ko smo ravno pri spletni strani kluba - Goran, žal ne delujejo povezave do fotografij z ustanovnega srečanja. Vidijo se samo "thumbnaili", ko nanje klikneš, pa javi tisto dobro staro napako 404 :D .

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2006, 01:33 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Uh, thx, bom zrihtal

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Nov 2006, 00:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
Na hitro bom odgovoril, ker je pozna ura in se mi mudi leteti spat. "Računovodski stran" kluba je res nekaj časa bila offline, ker je bila zelo zaposlena s svojim "gnezdecem". Namreč preganja me zima. Zato bom mogoče tudi sedaj napisal kakšno neumnost, ker niti nisem dobro pregledal odgovorov na to temo oz. te debate in mi boste morali "bedarije" odpustiti. Imam kar moralnega mačka, ker sem tako zanemarjal klub in forum in posledično tudi vas, zato vas prosim, če mi predložite kakšne ideje, glede "končnice" kluba (v mislih imam .si, .net, .or in podobno) in pa seveda predvsem kakšen cenik. Kar pa se plačila tiče, pa mislim, da ne bo problem, kajti vedno se najdejo rešitve. Moram priznati, da nisem računalniški strokovnjak v pravem pomenu besede, zato odločitev o končnici domene prepuščam vam. Sem pa tdi sam bolj za ".si", bolj slovensko deluje. Naj nas prepoznajo. Če pa ne gre drugače zaradi tehničnih ovir, pa enostavno izberite tisto, ki je nam najbolj ugodna, v smislu dostopanja do domene.

Upam, da nisem preveč mimo usekal, če pa, pa je... ga, vsi delamo napake.

Mogoče bom nekaj časa bolj odsoten kot ne, vseeno pa lep pozdrav vsem še iz moje strani :wave:

Sebastjan

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Nov 2006, 16:23 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Gorchi napisal/-a:
Uh, thx, bom zrihtal

Kako napredujemo?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Nov 2006, 22:33 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Stipe, tepe me pomanjkanje časa in pozabljivost. Bom danes pogledu...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2006, 23:41 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Awkey, počasi bomo prišli do tega, da bomo lahko zamenjali naslov strani, ki bo po novem na tem strežniku. Trenutno je naslov do novih (prenovljenih bla bla) strani http://www.ivao-si.org/kvls, ki si jih lahko vsi pogledate. Sedaj pa dalje. Zadnje dneve se ubadam s temi stranmi, marsikaj sem prenesel na te strani, tudi link do foruma je gor. Rešiti pa bo treba še naslednje:
- web strani KVLS so "šef" oz. osnovni portal, iz katerega naj bi izhajale njegove podstrani, kot so forum, link na IVAO-SI, VATSIM-SI, in še kaj. Hkrati je IVAO-SI web že online in po svoje tudi svoj web, forum pa lih tako, samo ne v pravilnem razmerju do poti do KVLS portala. Kako to urediti še ne vem, se bo treba zmenit z IVAO-SI
- objavljanje fotografij na portalu KVLS je tudi rahlo neprijazno, zato so trenutno gor zgolj in samo male slike oz. thumbnaili po domače. Resno razmišljam, da bi mogoče odprl galerijo v sklopu KVLS, in enako, galerija bi morala biti ena izmed podstrani KVLS. Kaj pravite na galerijo, bi jo imeli ali ne? In Galerija, četudi je v "lastniškem" odnosu do KVLS, ne bi bila na voljo zgolj KVLS temveč tudi za potrebe IVAO-SI ipd.

In seveda čisto za konec, prosim, da izrazite svoje mnenje in mogoče podate kake predloge na web strani. Za testne namene pa se lahko prijavite na portal še kot uporabnik test z geslom test, saj tako pridete še do določenih podstrani. Ko bo stran zaživela, potem se bo uporabnik test prijazno umaknil, vsi člani kluba pa boste lahko dostopali do podstrani s svojim uporabniškim imenom in geslom, ki si ga boste izbrali ob prvi prijavi.
Aja pa še čisto čisto za konec. Rabim še vaše mnenje, kdo bi lahko objavljal novice in članska obvestila, kakšno funkcijo naj bi znotraj "organizacije" imel? Verjetno se vsi strinjamo, da so to lahko predsednik, podpredsednik in tajnik kluba, ter predstavniki IVAO-SI, VATSIM in ostalih sekcij. Še kdo?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jan 2007, 02:56 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Resda je tema že malce zaprašena, vendar mi ni dalo miru - imam pa predlog glede strani same.
Napis "Klub virtualnega letalstva Slovenije" v glavi strani je nekam čuden, zrnat, nečitljiv. Zadevo sem si pogledal od bliže (shranil sem si sliko in pogledal izvorno kodo strani) in ugotovil, da je problem v tem, da že osnovni GIF ni ravno najbolje izdelan (slabo senčenje), nadaljnji problem pa je še v tem, da prostor za sliko v HTML kodi ni enak velikosti slike.
Zatorej sem izdelal tak GIF, ki točno ustreza predvidenemu okvirju v HTML kodi.
Goran, prosim, če trenutno sliko zamenjaš s tole:

http://www.ivao-si.org/stipe/pic/KLVS_napis.gif

Spreminjati ni potrebno ničesar, samo sliko zamenjaj - in zadeva bo na pogled občutno lepša.

Hvala.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jan 2007, 15:48 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Stipe, mnogo hvala, sem uredil!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jul 2007, 23:32 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Da malce obudimo staro temo. Torej domene www.kvls.si nismo pozabili, problem je le to, da klub še nima davčne številke, bo pa to v juliju tudi urejeno. Sedaj pa prosim mičkeno za pomoč in sicer kje bi se dalo domeno ugodno registrirati? Na Arnesu sem pogledal seznam registrarjev, ki jih je ogromno, vprašanje pa je, glede na tistih nekaj primerkov, ki sem jih pogledal, kje registrirati domeno. Seveda iz cenovnega vidika in vidika zanesljivosti pri ponovitvi registracije prihodnje leto, itd.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 37 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: