Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 30 Maj 2026, 21:51

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: kako narediti letalo za fs
OdgovorObjavljeno: 13 Jul 2003, 12:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Tisti, ki vas zanima kako v GMAXu narediti letalo za flight simulator si poglejte tale link

http://www.simviation.com/gryphon/tutorials/gMax_00.htm

Zanimiva zbirka tutorialov od začetka do konca..

Miro

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jul 2003, 09:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Hja, sam ko s tem končaš je šele samo pol zgodbe rešene. Pomoje je najtežje narest fde fajl za lastnosti letenja.
Velik je dobrih letal za letet, imajo pa lastnosti katastrofalne. Ena taka izkušnja mi je bila serija Airbusov od FSPainterja. Sicer so bili narejeni v GMaxu in so bili na pogled čist solidni, ampak letijo pa tko, kr da bi kamen u luft zalučal. Nikako!!!

Drugač pa zanimiv link. Jest zaenkrat še niti enkrat nisem delu v GMaxu. Se mi zdi, da je treba res velik dela in časa, da kej dobrega narediš.

LP, Nejc

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jul 2003, 12:07 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Da dam še jest lonček.

Tako, iz zgoraj napisanega sledi, da je čas, da se tudi pri nas še kdo najde in poizkusi v izdelavi letal in kakega zanimivega scenerya! Kot predlog za letala so recimo Pipistrelovi ultralighti, ki jih š enisem zasledil na serverjih. Prav tako tudi še nisem zasledil "dobrih ta starih": Utva 66, Aero Kurir, KB-6 Matajur, Branko, Jastreb, Vrabec, Eda V....

Pozdravček vsem in veliko uspeha onim, ki se bodo spravili v izdelavo letal. Za nasvete pa mirne duše vprašajte!!!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Jul 2003, 07:52 
Za FDE si pa upam reči, da kar nekako obvladam, tko da ce se bo že kdo lotil 3D modela kakega zanimivega frčala, se bom pa še jaz potrudil s flight dynamics.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2003, 13:27 
Odsoten

Kraj: ljubljana / ajdovščina
pozdravljeni!

Zanima me kako poteka izdelava letala po stopnjah. Prva faza v gmaxu bi še šla, naprej export ...?

LP
nejc t.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2003, 19:06 
Odsoten

Kraj: ljubljana / ajdovščina
Pravzaprav me zanima kako z Gmaxa dobiti mdl, ki ga lahko ze flight sim prikaze. Dobil sem makemdl.exe, vendar mi ta javi napako, da je nekaj narobe z X failom. Torej... Pri exportu se shrani X file (directx), takoj zatem se vklopi se en exporter (makemdl.exe) iz X-fajla v MDL kar je ze koncni rezultat. Tle javi napako da x file ni ok.
?!?!
na netu ne dobim pametnih navodil kako se stvar pravilno instalira, ker so vsi tko pametni.
LP
nejc t.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2003, 20:45 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Nejc,
priznam, z GMAX-om ne delam, delam s FSDS 2.24 in po petih dneh telovadbe imam narejeno Cessno 150, ki leti. Prvenstveno je mišljena kot statični objekt za hangar vendar iz FSDSja dobit "objekt", ki je sposoben letet, je mala malica. Vse skupaj je stvar parih klikov.
Za GMAX pa kot rečeno ne vem natančno kako poteka ta reč, nikoli si je nisem podrobneje ogledal (vedno manjka časa). Mogoče pa se Ti splača pogledati oddelek tutorials na www.freeflightdesign.com, kjer lahko snameš že kak gotov avinček in se poigraš z njim. Tukaj boš našel tudi znanega DASHa 7 v GMAX izvedbi.

Žal, zaenkrat lahko le toliko pomagam, ko bom vedel in zvedel kaj več, pa bom napisal.

Pozdravček,

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2003, 20:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Nejc,

predlagam, da pogledaš in vprašaš tudi na našem Aircraft design forumu. Link: http://forums.avsim.net/dcboard.php?az= ... &forum=122

Tam je veliko designerjev, ki ti bodo rade volj epomagali kako naprej.

lp

Miro

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu