Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 18:09

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 30 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 12:43 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Za naše "oglaševanje" na Gimnaziji Jesenice, kjer so se letos prijavili na fakulteto za strojništvo približno štirje dijaki, bi NUJNO potreboval sliko našega logotipa v čim večji resoluciji. Potreboval bi ga za na plakate, ki jih bom izobesil po Jeseniški gimnaziji. Na njem bo na krajše predstavljeno delovanje našega kluba, ter kaj jim lahko ponudimo kot klub virtualnega letalstva Slovenije.

V to sem šel zaradi enega lepega in realnega stavka, ki ga je naš il presidente (Igor Krušič) izrekel na našem prvem sestanku na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. In sicer se glasi: "Klub nismo jaz (Igor K.), Vito in Goran...Klub smo mi vsi, z ostalimi člani kluba vred".
To mi je ostalo v glavi in se zapičilo do korenin...Zapičilo se je tako globoko, da sem se odločil sam narediti nekaj "promocije" za naše delovanje. In sem si rekel...Zakaj pa ne...

Tako da če ima kdo kakšne predloge, kako naj bi lahko ta plakat izgledal (Vito, Igor, Goran...in ostali seveda....predlogi )...V kratkem bom objavil kakšno "iztočnico", kako naj bi plakat sploh izgledal, potem pa graje in predlogi

Mislim in silno upam, da si pridobimo čim več novih interesentov za ta naš hobi in mogoče tudi posledično več prometa po virtualnem svetu naše "male" Slovenije

EDIT:
Kot obljubljeno, kratek, na hitro narejen izroček plakata, katerega bom izobesil po Gimnaziji Jesenice.
Priloga:
Plakat KVLS Gimnazija Jesenice.jpg

LP,Klemen F.

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Zadnjič spremenil Klemenko, dne 15 Dec 2010, 14:00, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 13:57 
Ko boš pa vedel, kdaj to bo, pa tukaj svečano obljubim, da uletim z najmanj enim PC-jem na katerem se bo dalo v živo pokazati, kako deluje online letenje tako s kontrolorske kot s pilotske strani - beri uletim z dvema kompoma.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 14:09 
Odsoten

Hvala za odziv Andrej...Jaz bi raje počakal, koliko bo dejanskih odzivov na te plakate. In če bi jih zanimalo, bi se lahko tudi nadoknadno izvedla predstavitev našega delovanja. Zakaj pa ne....Jaz nebi imel nič proti....Samo bi bilo pa "bedno" organizirati in se zmeniti za vse, na koncu bo pa tam samo eden ali dva...Lahko se pa v plakatu tudi omeni, da omogočamo tudi predstavitev "v živo" na šoli...Z ravnateljico se mi zdi da ne bo težav...Vsaj v kolikor sem se jaz menil z njo preko e-pošte glede naše promocije na njihovi šoli...Je bila kar dojemljiva =D> . Potem bomo pa videli, koliko bo dejanskega zanimanja...In če bi bilo slednjega v zadovoljivih številkah, se lahko tudi organizira predstavitev na šoli.

LP,Klemen F.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 14:16 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Rimske Toplice (Celje)
Čuj Klemenko...

Super ideja, mene zanima kolko more bit plakat velik in širok. Če se ne motim a3 format ali a4?

Lp
Klemen

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 14:35 
Odsoten

Tekst bo verjetno malo za popravit, ampak bi rad počakal na ostale komentarje.

Klemenko, a lahko samo toliko počakaš, da mi pogledamo, če je besedilo ok. Logo v vektorski obliki, da ga lahko poljubno večaš, ti bo pa verjetno dal Igor, jaz imam od divizije, klubskega nimam. Do kdaj si hotel to dat gor?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 15:15 
Odsoten

Format plakata naj bi bil v A3 formatu. Trenutno je v A4!!!

Vito, plakat lahko počaka do sredine naslednega tedna. Kar se tega tiče ni panike.

LP,Klemen F.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 15:36 
Odsoten

Več kot hvalevredno je tole kar pripravljaš =D> =D> =D>
Resnično super :D
Sedaj pa komentarji :D
Besedilo samo me moti toliko, ker je preveč hladno, togo, ne znam se izrazit. :( Mislim da bi moral biti bolj Vau!!!.
Želiš leteti? Z cessno ali celo z B747. Ni problema!!!
Pridruži se nam .......itd

AMpak pravega predloga tudi sam nimam .
E-mail ki je spodaj pa bi moral biti od IVAO SI
napr.
Vse dodatne informacije in vprašanja na Tel.031 xxxxxx in e-mail

Pa še to
Se da kaj več plakatov naredit še za kaka druga vrata v SLO :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 15:50 
Odsoten

Meni pa ravno ta stil "ali celo z b747? Ni problema!" ni v redu. Izgleda, kot: ni problema, kar pridi naredit dva lupinga, ne rabiš nič vedet o ničemer.
Moraš se zavedat, da je število članov in kvaliteta obratno sorazmerna. Najtežje je držat eno pametno sredino, ker je mnenje ljudi o tem, kdaj je nekaj preveč natančno in kdaj preveč šlampasto, zelo različno in od tu ponavadi izhajajo nesoglasja. Tudi pri tem plakatu je isto - ne sme izpadit preveč neresno, pa še ob enem ne preveč zakomplicirano. Pa pri skupinah, ki skupaj letijo je tudi isto, pri članstvu divizije tudi, na forumu isto. Nekdo bo šel, ker mu nekaj ne bo dovolj resno, drugi pa, ker mu bo ta ista stvar preveč resna.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 17:54 
Odsoten
Uporabniški avatar

Am jaz sem naredil vektorski logotip KVLS-ja...

dobiš ga v PDF-ju

Lp
Klemen :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 18:01 
Odsoten

Vito, misliš nekaj v tem slislu:

Bi se rad naučil leteti kot pravi pilot, ali kontrolirati kot pravi kontrolor?
Pridruži se nam
...
...
...
In tako naprej...

Kajti dejstvo, da mora biti besedilo napisano za nek srednji nivo, se strinjam. Ampak, kaj se bo potem zgodilo s tistimi, ki jih bo recimo zaminalo več, pa se jim bo ta oglas zdel resnično "otročji" oz. neresen?
Ker tukaj najti tisti kompromis, do kje je "igra", in od kje je tisti "resni pristop" do našega delovanja, boš zelo težko našel.
Vsaka oseba iz svoje generacije ima svojo predstavo o tem.

LP,Klemen F.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 18:05 
Odsoten

Šerif napisal/-a:
Meni pa ravno ta stil "ali celo z b747? Ni problema!" ni v redu. Izgleda, kot: ni problema, kar pridi naredit dva lupinga, ne rabiš nič vedet o ničemer.
Moraš se zavedat, da je število članov in kvaliteta obratno sorazmerna. Najtežje je držat eno pametno sredino, ker je mnenje ljudi o tem, kdaj je nekaj preveč natančno in kdaj preveč šlampasto, zelo različno in od tu ponavadi izhajajo nesoglasja. Tudi pri tem plakatu je isto - ne sme izpadit preveč neresno, pa še ob enem ne preveč zakomplicirano. Pa pri skupinah, ki skupaj letijo je tudi isto, pri članstvu divizije tudi, na forumu isto. Nekdo bo šel, ker mu nekaj ne bo dovolj resno, drugi pa, ker mu bo ta ista stvar preveč resna.

Se čisto strinjam in sem tudi napisal, da nimam pravega predloga, ki bi nekako sam verjel v to :?
Tole Vito, si dobr napial:" Nekdo bo šel, ker mu nekaj ne bo dovolj resno, drugi pa, ker mu bo ta ista stvar preveč resna " in zdej neki v sredi :idea: ja?
Mogoče bo jutri kakšna idea :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2010, 21:33 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
"Te zanima letalstvo? Bi se rad/a zabaval/a, spoznal/a nekaj novega ali zgolj iz radovednosti pofirbcal/a, na kakšen način poteka virtualno letalstvo? Koliko je resno in koliko ne? Lahko preizkusiš sam/a kako izgleda vzleteti in pristati na svetovnih letališčih... Pridruži se nam dne..."

Samo v pomoč, kako sem si jaz zamislil, da bi bilo v kontekstu mogoče bolj vabljivo.

LP še od mene :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2010, 20:55 
Odsoten

S skupnimi močmi smo naredili ta plakat. Če so kje kakšne pripombe, z besedo na dan.

Priloga:

Vito in Danilo, hvala Vama.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2010, 21:37 
Stavek "To je dejavnost, ki zajema računalniško simulirano letenje s pomočjo simulacij ..." je milo rečeno štorast, saj se isti pojem pojavi dvakrat.

Kaj pa če bi pisalo: "To je dejavnost, ki zajema popolno računalniško simulacijo letenja in kontroliranja in ostalih dejavnosti povezanih z letalskim prometom, s poudarkom na letenju in kontroliranju preko medmrežja."

Na plakatu manjka informacija, kdaj in kje lahko ciljni osebek izve več o stvari, skratka ni podatka v smislu: "Na to temo smo pripravili predstavitev, ki bo na Tvoji šoli(fakulteti, podjetju) potekala dne xy ob zz uri v učilnici tej pa tej.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Dec 2010, 22:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
...moje mnenje:
Čim manj komplicirati, napisati osnovne (tehnično pravilne) pojme, za kaj več bo pa interesent itak zvedel na Forumu ali drugje (spodaj navedeni naslovi).
Sam ne preveč filozofirati ali preveč teksta pisati na plakat, kratko, jedrnato, privlačno.
Po moje bi še lahko bila kakšna slikica, nekaj podobno kot je na naši IVAO strani ( http://www.ivao.si/index.php?p=doc)

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Dec 2010, 23:06 
Odsoten

andrejdrobun napisal/-a:
"To je dejavnost, ki zajema popolno računalniško simulacijo letenja in kontroliranja in ostalih dejavnosti povezanih z letalskim prometom, s poudarkom na letenju in kontroliranju preko medmrežja."

Tudi to bi bilo dobro ja.
Samo kot je že Marko omenil...Čim bolj skrčiti besedilo, naj bo čim manj "navlake" (odvečnega besedila). To kar je gor na plakatu, predstavlja vse naše dejavnosti. In bolj, kot bi ga popravljali, slabše in bolj zakomplicirano bi bilo. Verjemite mi!!!

Jaz mislim, da naj plakat, oz. besedilo na njem, kar ostane takšno, kot je sedaj.

LP,Klemen F.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Dec 2010, 23:49 
Ja sorry no, ampak stavek o katerem govorim je dejansko pes, ki lovi svoj rep: " ... računalniško simulirano letenje s pomočjo simulacij..." je, če znam brati natanko eno in isto.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Dec 2010, 23:53 
Odsoten

Potem pa brez "s pomočjo simulacij".

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2010, 00:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Moje mnenje je pa tako, ne se prevč sekirat za ta plakat, kajti titstega, ki ga to zanima, si bo doma ogledal zadeve, tistega ki pa ne, mu lahka pa napišeš z zlatimi črkami ko se nebo spremenil ;)
Tako da tale prvotna oblika je čist v redu - edino kar je, je mogoče mal premal grafično dodelan drgač pa za one tam na gimnaziji je vredu sej negre na ministerstvo za nevem kaj ;)
Tko da bistvo je zadeto

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2010, 16:40 
Odsoten

Popravek. Andrej ima prav. Tako da smo naredili tu brez podvojenih pojmov. Moja napaka Andrej, se opravičujem.

Priloga:

Tisti, ki bi radi dobili ta "template" plakata, mi pošljite PM z Vašim naslovom e-pošte. Tako boste lahko tudi sami naredili kaj za klub in "žrtvovali" Vaš prosti čas za oglaševanje slednjega :D

LP,Klemen F.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 30 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: