Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 19:54

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 31 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 16:22 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Cenjeni virtualni letalci in letalke,

na srečanju 27.11.2010 smo se dogovorili za datum prihodnjega srečanja, t.j. sobota 11. december 2010 ob 11 uri in 11 minut :). Glavna tema srečanja bo pisana na kožo novincem, t.j. Prvi priklop in osnove letenja na mreži IVAO. Poleg tega bomo govorili še o drugih temah, ki bodo prav gotovo zanimive za vse.

Še enkrat: srečanje bo v soboto, 11. decembra 2010 ob 11:11 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Prisrčno vabljeni.

Povezava na zemljevid na spletni strani zemljevid.najdi.si.

Slika

V primeru težav z dostopom lahko pokličete Danila Makuca na 031 279 509.

Prijave se zbirajo v tej temi. Prijavljeni na srečanje so:
1. Gorchi (Goran)
2. JC Denton (Aleš)
3. Iztok (Iztok)
4. SStušek (Simon)
5. Silvo20 (Silvo)
6. Flyguy (Sebastjan)
7. Nikk (Nik)
8. Lufthansa Mihc (Miha)
9. Airbus (Aljaž)
10. Karibo (Roman)
11. Sebastijan Kravos (Sebastijan)
12. pepe77 (Branko)
13. Rane (Ranko)
14. Martin (Martin)

(8x zunanji preko IVAO e-pošte)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 17:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice - DOL VOR R305 37NM
Pridem. :mrgreen:

---------------------------------
SlikaSlika

Slika
Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 19:35 
Odsoten

Iztok :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 19:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Jaz sem tudi zraven.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 19:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Seveda :mrgreen:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 19:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
Jaz absolutno.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 22:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Tudi jaz :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2010, 22:38 
Odsoten

Kraj: Križe
Pridem :D

Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2010, 11:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Žalec
Jaz tudi.

http://www.ivao.si

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2010, 12:36 
Odsoten

Do zdaj od prijavljenih, razen dveh, vsi že veste, kako na IVAO. Tisti, ki še niste na IVAO-ju, pa ste resno prepričani, da bi radi bili tam, bi se predvsem morali prijavljati na tole. Saj je vedno polno takšnih, ki si ne upate, ali pa vam ne uspe, pa bi radi, itd. Zdaj, 11.12. se bo govorilo o začetkih. Mogoče bi morali pa iz naše baze IVAO-SI poslati e-pošto vsem, ki so se vpisali na mrežo, pa jih potem ni bilo videti.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2010, 15:20 
Odsoten

Šerif napisal/-a:
Do zdaj od prijavljenih, razen dveh, vsi že veste, kako na IVAO. Tisti, ki še niste na IVAO-ju, pa ste resno prepričani, da bi radi bili tam, bi se predvsem morali prijavljati na tole. Saj je vedno polno takšnih, ki si ne upate, ali pa vam ne uspe, pa bi radi, itd. Zdaj, 11.12. se bo govorilo o začetkih. Mogoče bi morali pa iz naše baze IVAO-SI poslati e-pošto vsem, ki so se vpisali na mrežo, pa jih potem ni bilo videti.

100% se strinjam. Sam sem potreboval 3 mesece, da sem se prvič prijavil na Ivao. Enostavno sem zbral korajžo in danes mi ni žal ene sekunde na Ivao. Uživam in še vedno se ućim. Popravici še vedno imam tremo ampak včeraj so nekatri stari mački priznali. da je z njimi bilo enako in da še vedno včasih začutijo tremo ampak jo opisujejo kot pozitivni adrenalin.
Torej vsi tisti, ki si še ne upate pa si želite na Ivao ..........datum je znan samo prijavit se je treba.
Vrjemite, super se boste imeli v naši družbi.
Glede pošiljanje E pošte "strahopetcem" :D ....SUPER ideja! =D>
LP Iztok

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 29 Nov 2010, 09:25 
Odsoten

Tokrat pridem tudi jaz :wave:

Roman

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2010, 22:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice - DOL VOR R305 37NM
Gorchi napisal/-a:
Poleg tega bomo govorili še o drugih temah, ki bodo prav gotovo zanimive za vse.

Jah, jest ne vem zdej... :D

---------------------------------
SlikaSlika

Slika
Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2010, 22:47 
Odsoten

Aja, to :) - pomoje je to tisto, ko je vedno, ko se 'redni del' konča ... ko se potem še govori o vsem drugem še kako uro, preden se gre od tam.
Jah, jaz sem mislil it čisto od začetka - kako se priklopit, kaj je treba pazit, kaj se ponavadi na začetku dela narobe, kaj je treba naredit, kako, kdaj, zakaj, kako sploh deluje mreža, itd. Zato sem mislil, da bodo tu prvič tisti, ki sploh niso še gor, tisti, ki morajo slišat, kako sploh recimo šolski krog izgleda in zakaj sploh je; zakaj transponder v IvAp-u, kaj oddaja; kako z načrti poletov, itd. Zmenili smo se, da gre to po vrsti, po tematikah... saj bo tudi level-D 767 prišel na vrsto enkrat, ampak ...tisto kar bo zdaj pripravljeno, bo to, kar je naslov srečanja.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 00:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
Šerif napisal/-a:
In ker naj bi prva tema bila usmerjena začetnikom, ki bi radi leteli na mreži, se pravi tistim, ki še ne letijo sploh oz. se ne znajo priklopit.... ne vem... a bi vas te, ki ste sedaj prijavljeni, to res zanimalo? Da se ne bi potem dolgočasili, pa rekli, da je bilo treba še plačat zato, da ni bilo nič novega povedanega; ker ideja je bila, da bi bazi neaktivnih uporabnikov z 0 urami na IVAO poslali e-pošto z vabilom, da imajo možnost slišati razlago tistega, kar jih zavira, da 'ne morejo' začeti.

... pa misliš, da jih bo toliko, novincev mislim, da se bo splačalo predavati?
Moje mnenje je, da nekdo, ki nima interesa niti toliko, da spremla naš Forum, tistega tudi mail ne bo prepričal, da bo šel poslušat predavanja.
Če pa spremlaj forum, pa itak ve, kaj se dogaja in pripravlja. Jest mislim, da neresne nima smisla spreobračat v resne.

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 07:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Je že prav tako. Da se jim moznost in ce je ne izkoristijo...se bodo morali sami dokopat do osnov priklopa. Sicer je pa na strani za novince že vse tako lepo opisano. Lahko bi se pa res razdelili v dve skupini, da nam ne bo dollgcas. Denar pa naj kar bo.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 09:09 
Odsoten

najprej kar se tiče novincev. Novi novinci bodo tudi po tem, ko bo 11.12. mimo. Vsaj upam da bodo :D . Tako, da bo o priklopu na Ivao potrebno večkrat razlagati na srečanju. in če želimo imeti čim več novincev se bomo morali nekako prilagoditi tudi tej temi na vseh srečanjih.
Marko je napisal: ... pa misliš, da jih bo toliko, novincev mislim, da se bo splačalo predavati?
Če pride samo en novinec se splača predavat. Vem, da smo se morali velika večina znajti sami in da je forum in mislim da vsi prebirajo forum in da je na strani za novince vse zelo lepo opisano.....ampak gre (vsaj po moje) za čisto nekaj drugega. Da ponudimo roko novincu in mu v živo preženemo s skumnimi močmi strah pred prvim priklopom :D Jaz osebno mislim, da je strah tisti ki zavira marsikaterega člana in ko nas bo spoznal - člane KVLS ................bo kmalu letel :D. Pošiljanje E pošte pa je brezplačna :D
Meni osebno so ta srečanja druženje z člani, če pa se odločimo, da bo ta sobota samo za novince pa ostanem doma ali pa pridem malo kasneje. Sploh ni problema :D
Glede dveh skupin ....................meni se zdi zelo dobra ideja
Malo še podebatirajmo kako bo 11.12. ob 11:11 pa se odločimo z dobro voljo vseh članov
:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 10:31 
Odsoten

Ohhh, jaaaa.... Jaz sem že približno dve leti nazaj naštudiral povezavo na Ivao, dokaj uspešno celo odletel 1. vajo on-line treninga s cessno, potem pa mi je naslednji teden začel nagajat internet in sem se preko Skypa lahko pogovarjal samo nekaj na pol :evil: Tako sem počasi izgubil voljo do virtualnega letanja in ga za leto in pol dal na stran. Sedaj pa me je ponovno prijelo in tudi internet je malo bolj stabilen se mi zdi, tako da imam željo poskusiti znova.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 17:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

Marko, ti prideš?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 22:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
NIKK napisal/-a:
Marko, ti prideš?

Nič ne morem obljubiti.
Zame je termin v katerem smo imeli prvo srečanje in v katerem bo tudi drugo srečanje, najslabši možni čas v vsem letu.
Sicer upam, da se vam bom 11.12.10 lahko pridružil na srečanju, vendar bom to vedel šele nekaj dni pred tem.
Moja narava dela je takšna, da se imam prvo polovico leta fino, drugo polovico leta, posebno pa še konec leta, pa delam kot črnc :mrgreen:

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 31 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: