Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 20:44

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 19 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Adria Airways Virtual
OdgovorObjavljeno: 10 Jul 2007, 17:00 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Kaj ne bi bil že čas, da resno obudimo idejo o ustanovitvi virtualne družbe našega nacionalnega prevoznika? Kakšni so točni postopki in kaj se zahteva? Jaz bom seveda napisal prijazen dopis - prošnjo našemu RL prevozniku, jim razložil zadevo (enkrat sem se o tem že pogovarjal s podpredsednikom uprave in nič ni imel proti, le preučiti bi bilo potrebno pozitivne in morebitne možnosti negativnih posledic za družbo).

Seveda bi za sprejem pilotov v AAV veljala precej stroga pravila, v vsakem primeru, pa bi bila družba dobro organizirana s svojim nadzornim svetom, komisijo in vsem, kar spada zraven ...

Prosim za mnenja, ideje, pobude ...

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Adria Airways Virtual
OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2010, 10:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Za, predstavnike Adrie Airways Virtual, stvar za izkoristit.

Aerosoft napisal/-a:
Virtual Airlines, we love them :
Aerosoft loves Virtual Airlines. Not only are many of our staff active as VA pilots, we also believe they enhance the hobby, That's why Aerosoft has a long standing project to support them. We got some products that we sell to pilots of VA's that we got an agreement with with discounts up to 20%. At this moment we are adding more products to this selection, the last one the Airbus X. If your VA is not yet part of this project, let one of the administrators contact support@aerosoft.com and we'll explain how it works.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2010, 12:16 
Odsoten

KOOOOOONČNO =D> Bravo Igor!
Pred kratkim sem napisal, da AAV ne obstaja in dobil od člana tega foruma namig da AAV obstaja. In res obstaja!!! Našel sem celo stran http://www.kvls.si/adria-virtual/index.php. Ampak ..............se opravičujem in že na začetku povem, da nimam namena nikogar žalit. Povedal bom pač svoje mnenje in predloge. Vidi se, da ideja je bila ampak je zastala kajti stran AAV izgleda kot stari Jelen v Kranju ali pa cukrarna v Ljubljani. Leto dni bo odkar sem član tega foruma in letim na mreži. In kaj se je zgodilo v letu dni.....eno srečanje pa še tisto je bilo bolj bogo. Vem in razumem da je botrovalo vreme in nekaterim RES službene obveznosti. Ampak leto ima 365 dni včasih en dan več. In mi ....... ja lepo letimo pomoč dobimo preko skaypa, sedimo doma in praskamo kar koli že.
Vse ok Igor, ampak samo dopis Adrii, ne bo dovolj. In kaj se bo zgodilo..... nekaj tel. klicov malo po skajpu in stvar se bo ustavila. Zato ker bodo stvari vzeli v roke tisti ki že tako naredijo največ na IVAO Slovenija. Primer. Dal sem pobudo za chat NA STRANEH NAŠEGA FORUMA (upamda je jasno) in prošnjo za pomoč pri tem projektu in kaj se je zgodilo.....ja Vito bo to naredil !! Vse ok. Ampak Vito že dela druge stvari na IVAO SLO in verjetno bo kar nekaj časa minilo preden bo ta CHAT ugledal luč našega foruma. Dragi člani ne more samo Vito. Tudi pomislit ne morem in si ne upam, da nebi bilo Vita....mislm! (oprosti Vito ker te izpostavljam in vem da so še drugi ki kaj naredijo ampak tako to je). Zato pa je moje mnenje, da je treba k temu projektu pristopiti bolj celovito. Treba je dobiti tiste člane kateri so pripravljeni pomagati pri tem projektu se FIZIČNO in ne samo preko skaypa ali tel., dobiti se pogovoriti in razdelit določene naloge. Pa ne samo AAV imamše druge stvari pa nebi zdaj o tem. Sam AAV odločno podpiram in ko bo moje znanje takem nivoju se vam takoj pridružim. Do takrat pa sem pripravljen pomagat na kakršen koli način ampak ne preko skaypa ali GSM-ja.
Zato vas sprašujem vse. Kdo je pripravljen podpreti projekt tako, da bi se včlanil v AAV (seveda pod pogoji določenega znanja)
Kdo je pripravljen fizično pomagati pa ne samo pri tem projektu ampak tudi za oživitev KVLS in pridobitev novih članov za on line letanje na IVAO, ker drugače tudi AAV ne bo oživel (mislim da ni dovolj imeti cil 10 pilotov)
Na koncu pa predlagam še eno srečanje (vem da je že enkrat bilo) vseh zanesenjakov virtualnega letenja (PA NE PIKNIK). Datum naj določi predsednik prostor in pa tehnično potporo za izvedbo pa bodo za prvič poskrbe FORMAŠI za katere vem, da bodo z veseljem pomagali in vso odgovornost prevzamem nase.
To je moj predlog ostal pa ............... :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2010, 15:50 
Odsoten

Kraj: Križe
Živjo,

se strinjam, sem zraven če potrebujete programerja, deisgnerja z veseljem priskočim na pomoč :wink: . Tudi glede pilota sem zraven brez dvoma :D :D

lep pozdrav,

Miha

Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2010, 18:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ej Iztok, a si ti pogledal, kdaj je Igor ta post napisal :mrgreen:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2010, 18:51 
Odsoten

Ja........... :oops: bil je označen kot pod aktivne teme, kako je do tega prišlo pa nevem. res pa da nisem datuma gledal. Sicer pa zakaj nebi res naredili korak naprej. Mislim da ni nič narobe, če sem spregledal datum kakšna napaka je pa tud za kaj dobra :D . Še vedno stojim za tem kar sem napisal. Silvo hvala za opozorilo.
LP :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 09 Okt 2010, 22:58 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Iztok, vseeno si dobro napisal!! In to mi je tudi všeč!

Poglej, projekt AAV sicer že deluje, a na tisto uradno noto že več kot leto čakamo s strani realne AA; kar nekaj je bilo že narejenega okoli tega, za to ima spet največ zaslug Vito, to je res! Ampak, AAV živi in zaživela bo še bolj, v to sem prepričan!

Kar se tiče KVLS in njegove dejavnosti, smo bili predvsem na začetku precej aktivni, saj smo se pojavljali na radiu, televiziji, mnogih drugih sredstvih obveščanja, pripravili smo kar nekaj prireditev, kjer smo predstavili naše delovanje. Od ustanovitve kluba prav ta mesec minevajo 4 leta (zopet bi bile potrebne volitve predsednika in predstavnikov kluba), imamo naš statut, smo pravno-formalno subjekt. Vsako leto pošljem AJPES-u poročilo o našem delovanju in poslovanju (oz. neposlovanju), saj finančno ne poslujemo. Osebno še vedno zelo rad širim besedo o našem klubu, forumu in naši dejavnosti. A pri nas obstaja en veeeeeeelik problem: težko, res težko spraviš ljudi skupaj! Zelo težko je organizirati karkoli konkretnega in kompleksnega. Saj ne da bi očital, a kaj takšnega, kot organizirajo Nizozemci, Angleži, Italijani, Nemci, Francozi in drugi, pri nas praktično ni mogoče. Včasih imam občutek, da samo Slovenci delamo, da smo edini, ki imamo službe in edini, ki imamo (jaz sicer ne) družine. Pri nas sta dva ogromna problema: čas in denar! Mnogi se sprašujejo: "kaj bom jaz imel od tega in onega"? Oprosti, ampak pri nas gre za mali narod velikih individualistov in zapečkarjev, oz., mnogim ta hobi ne pomeni toliko, da bi v srečanja, večerje oz. razna druženja vložili več kot toliko, ki pa je praktično enako nič, ali pa le malo več. Tako ali tako pa boš na vseh srečanjih srečeval vedno več ali manj iste obraze.

Po drugi strani, pa so mnogi člani za delovanja kluba naredili zelo veliko in še so pripravljeni marsikaj storiti.

Zdaj lahko tudi jaz priznam, da me je, odkar delam na Brniku, čas malo povozil. A le začasno, saj sem imel še nekaj drugih dogodkov, ki so me malo oddaljili od aktivnosti. A pričakujem, da se bo v roku do novega leta vse nekoliko uredilo in da bom spet našel energijo in čas za tisto, kar mi veliko pomeni, še vedno!

Sicer pa naj bi trio KVLS, IVAO in AAV deloval v sorazmerni soodvisnosti. Najbolj pa nas že povezuje ta forum, ki je pribežališče za vsa mnenja,vprašanja in vse ostalo, kar se tiče takšne ali drugačne oblike letalstva

Takrat se bomo dobili, tisti najbolj zagreti (boš videl,koliko nas bo) in naredili kakšen korak naprej. A naj velja opozorilo: ne pričakuj več kot 15 ljudi.... :wave:

Sicer pa ja, zanima me fantje, koliko vas bi bilo pripravljenih veliko bolj aktivno sodelovati v KVLS in s tem promovirati virtualno letenje, IVAO, AAV in na splošno naš hobi: tu mislim na organizacijo raznih prireditev, srečanj, promocij, udeležb prireditev v tujini (Lelystad npr.) , mednarodnih srečanj (Aerosoft...), in podobnih prireditev. Ravno tako me zanima, kdo vse (kot ljubitelji letalstva) bi se udeležil raznih mednarodnih prireditev? Zdaj vse poteka na zgolj individualni ravni, lahko pa bi se kot klub organizirali povsem drugače: obiski letališč, npr: Zurich, Dunaj, Munchen....

Citiram:

Datum naj določi predsednik prostor in pa tehnično potporo za izvedbo pa bodo za prvič poskrbe FORMAŠI za katere vem, da bodo z veseljem pomagali in vso odgovornost prevzamem nase

Prednovoletno srečanje KVLS?? :wink:

Fantje, jaz sem za vse norosti, a ne s samim seboj.... :rotfl:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2010, 21:02 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Nobenega odziva na moj zgornji post?? :roll:

Citiram:
Sicer pa ja, zanima me fantje, koliko vas bi bilo pripravljenih veliko bolj aktivno sodelovati v KVLS in s tem promovirati virtualno letenje, IVAO, AAV in na splošno naš hobi: tu mislim na organizacijo raznih prireditev, srečanj, promocij, udeležb prireditev v tujini (Lelystad npr.) , mednarodnih srečanj (Aerosoft...), in podobnih prireditev

Ni nobenega interesa?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Okt 2010, 00:37 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Libero napisal/-a:
Citiram:
Sicer pa ja, zanima me fantje, koliko vas bi bilo pripravljenih veliko bolj aktivno sodelovati v KVLS in s tem promovirati virtualno letenje, IVAO, AAV in na splošno naš hobi: tu mislim na organizacijo raznih prireditev, srečanj, promocij, udeležb prireditev v tujini (Lelystad npr.) , mednarodnih srečanj (Aerosoft...), in podobnih prireditev

Ni nobenega interesa?

Mislim, da je pred izvajanjem promocij kluba potrebno najprej oživiti samo delovanje kluba, ugotoviti kaj člani in ostali virtualni letalci sploh želimo. Naj ne bom narobe razumljen, a izgleda kot da bi se radi ukvarjali z visokoletečimi cilji, ne uspemo pa izpeljati preprostih klubskih zadev. Smatram, da bi klub moral najprej dobro delovati navznoter in se šele nato obračati navzven.

Nisem želel speljati te teme, a njen naslov nekako ni primeren za debato o delovanju in aktivnostih KVLS, zato sem svoja razmišljanja in predloge predstavil v na novo odprti temi Vse najboljše, KVLS!. Upam, da se bo razvila konstruktivna debata. :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Okt 2010, 15:57 
Odsoten
Uporabniški avatar

JAZ SEM ZA ! :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Okt 2010, 23:13 
Odsoten

namenoma nisem hotel več pisati v ta post, da vidim ....pa nisem nič videl :( . Se pa strinjam z Danilom. Najprej zalimo korenine našega KVSL pa bomo imeli chat in AAV

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Jan 2014, 14:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Celje
Ker se v zadnjem času čuti več entuziazma v delovanju SLO divizije, obujam tole (pozabljeno) temo.

Ker imam v tem letu namen leteti tudi civilna letala (MS FSX) se oziram po dobri virtualni letalski organizaciji.
Predno "gledam čez planke" želim najprej povprašati oz. se pozanimati, kako kaže z našo "domačo" ADRIA virtual"?
Kolikor vidim, več kot ime, praktično ne obstaja :?

Ker imam sam izredno dobre izkušnje z povezavo virtualnih pilotov v neko asociacijo (virtualna skupina), bom to nadaljeval tudi v FSX.
V mislih imam nekaj podobnega kot je v tejle povezavi:
http://www.bavirtual.co.uk/

Torej, zanima me, koliko je možnosti, volje in želje narediti iz naše ADRIA nekaj podobnega?
Seveda se razume, da je naša skupnost veliko manjša od BAW, vendar mislim da z nekaj volje se lahko naredi precej. Prav gotovo pa veliko več od tega, kar imamo sedaj.
Da ne dolgovezim naprej...., prvo je potrebno ugotoviti, če je sploh interes v naši relativno zaspani diviziji po čem podobnem.
Če tega interesa ni (noben odgovor na to temo), potem seveda nima smisla.
Če pa se pokaže nasprotno, potem lahko nadaljujemo z zbiranjem predlogov.

Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2014, 16:42 
Odsoten
Uporabniški avatar

Lepo, da si začel to debato, tako kot tudi debato za srečanja v živo, pred leti. Če ne bi bilo Danila, teh srečanj že davno ne bi bilo več... hvala Danilo. Ker si, Marko trenutno tako zagret imaš vse možnosti, da kaj narediš v smeri Adria virtual. Čakam na tvojo iznajdljivost... Pa lep dan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2014, 20:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Domžale
Verjetno bi potrebovali neko stran.. sicer na IVAO je pa že registrerana kolikor vem...

Čeprav mene bolj zanima kaj so prednosti takih združenj...

pod ADR oznako lahko letim že sedaj...

upam da kdo napiše še boljše prednosti.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2014, 08:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Tukaj lahko oddaš tudi svoj Pirep in gledaš statistiko

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2014, 19:13 
Odsoten

Kraj: Preddvor
Ojla!

Že kar nekaj časa lepo vrtim števec na AV.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2014, 19:20 
Odsoten

Pa še flight plan

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2014, 19:25 
Odsoten

In nenazadnje še malo statistike po številu letov. Od leta 2009 sem torej opravil dobrih 3000 legov in poleg tega še nekaj mimobežnih zadev, ki jih nisem beležil v Pireps. Redno pa vzdržujem tudi VATSIM povezavo - za vsak slučaj!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 20 Feb 2014, 16:33 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Hvala za obujeno temo! Kar se tiče AAV prpravljam povzetek vsega dosedanjega dogajanja in zgodovino razvoja AAV, hkrati pa tudi moj pogled, kako naprej. Ker je "članek" malce obsežnejši, ga bom prilepil pod ta post naknadno. Potem bomo razvili debato vašega videnja za naprej.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 19 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: