Iztok, vseeno si dobro napisal!! In to mi je tudi všeč!
Poglej, projekt AAV sicer že deluje, a na tisto uradno noto že več kot leto čakamo s strani realne AA; kar nekaj je bilo že narejenega okoli tega, za to ima spet največ zaslug Vito, to je res! Ampak, AAV živi in zaživela bo še bolj, v to sem prepričan!
Kar se tiče KVLS in njegove dejavnosti, smo bili predvsem na začetku precej aktivni, saj smo se pojavljali na radiu, televiziji, mnogih drugih sredstvih obveščanja, pripravili smo kar nekaj prireditev, kjer smo predstavili naše delovanje. Od ustanovitve kluba prav ta mesec minevajo 4 leta (zopet bi bile potrebne volitve predsednika in predstavnikov kluba), imamo naš statut, smo pravno-formalno subjekt. Vsako leto pošljem AJPES-u poročilo o našem delovanju in poslovanju (oz. neposlovanju), saj finančno ne poslujemo. Osebno še vedno zelo rad širim besedo o našem klubu, forumu in naši dejavnosti. A pri nas obstaja en veeeeeeelik problem: težko, res težko spraviš ljudi skupaj! Zelo težko je organizirati karkoli konkretnega in kompleksnega. Saj ne da bi očital, a kaj takšnega, kot organizirajo Nizozemci, Angleži, Italijani, Nemci, Francozi in drugi, pri nas praktično ni mogoče. Včasih imam občutek, da samo Slovenci delamo, da smo edini, ki imamo službe in edini, ki imamo (jaz sicer ne) družine. Pri nas sta dva ogromna problema: čas in denar! Mnogi se sprašujejo: "kaj bom jaz imel od tega in onega"? Oprosti, ampak pri nas gre za mali narod velikih individualistov in zapečkarjev, oz., mnogim ta hobi ne pomeni toliko, da bi v srečanja, večerje oz. razna druženja vložili več kot toliko, ki pa je praktično enako nič, ali pa le malo več. Tako ali tako pa boš na vseh srečanjih srečeval vedno več ali manj iste obraze.
Po drugi strani, pa so mnogi člani za delovanja kluba naredili zelo veliko in še so pripravljeni marsikaj storiti.
Zdaj lahko tudi jaz priznam, da me je, odkar delam na Brniku, čas malo povozil. A le začasno, saj sem imel še nekaj drugih dogodkov, ki so me malo oddaljili od aktivnosti. A pričakujem, da se bo v roku do novega leta vse nekoliko uredilo in da bom spet našel energijo in čas za tisto, kar mi veliko pomeni, še vedno!
Sicer pa naj bi trio KVLS, IVAO in AAV deloval v sorazmerni soodvisnosti. Najbolj pa nas že povezuje ta forum, ki je pribežališče za vsa mnenja,vprašanja in vse ostalo, kar se tiče takšne ali drugačne oblike letalstva
Takrat se bomo dobili, tisti najbolj zagreti (boš videl,koliko nas bo) in naredili kakšen korak naprej. A naj velja opozorilo: ne pričakuj več kot 15 ljudi....

Sicer pa ja, zanima me fantje, koliko vas bi bilo pripravljenih veliko bolj aktivno sodelovati v KVLS in s tem promovirati virtualno letenje, IVAO, AAV in na splošno naš hobi: tu mislim na organizacijo raznih prireditev, srečanj, promocij, udeležb prireditev v tujini (Lelystad npr.) , mednarodnih srečanj (Aerosoft...), in podobnih prireditev. Ravno tako me zanima, kdo vse (kot ljubitelji letalstva) bi se udeležil raznih mednarodnih prireditev? Zdaj vse poteka na zgolj individualni ravni, lahko pa bi se kot klub organizirali povsem drugače: obiski letališč, npr: Zurich, Dunaj, Munchen....
Citiram:
Datum naj določi predsednik prostor in pa tehnično potporo za izvedbo pa bodo za prvič poskrbe FORMAŠI za katere vem, da bodo z veseljem pomagali in vso odgovornost prevzamem nase
Prednovoletno srečanje KVLS??

Fantje, jaz sem za vse norosti, a ne s samim seboj....