Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 20:50

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Live chat club
OdgovorObjavljeno: 20 Sep 2010, 17:18 
Odsoten

Pozravljeni,
imam predlog za popestritev komuniceranja med člani na našem forumu 8) . Pred kratkim sem se včlanil na JAT Virtual Clasic http://www.ivaoserbia.net/forum/index.php . Zadevca ni nič posebnega je pa zanimivo ko spoznavam nove ljudi onkraj meja pa še moje lete mi nekako shrani za osebno statistiko. Škoda da nimamo ADRIA VIRTUAL :wink: Ampak nekaj drugega bi rad predlagal. Na straneh IVAO serbian http://www.ivaoserbia.net/forum/ sem opazil zanimivo zadevco Live chat club. Me zanima če bi bilo možno narediti tak live chat tudi na naših straneh. Mislim da bi bilo zanimivo in glede na število članov na našem forumu in samega foruma ki je zelo aktiven, da bi bil takle chat vsak večer zaseden in ne samo zvečer. Je pa to samo predlog.
:wave: Iztok

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Live chat club
OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 01:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Iztok, naj te najprej razveselim - ADRIA AIRWAYS VIRTUAL obstaja! :shock: Očitno je skrajni čas, da se nam pridružiš. Glede včlanitve in s tem povezanih zadev pa ti bo verjetno kdo drug bolj konkretno lahko pomagal.

Kar se pa chata tiče mi je pa ideja zelo všeč. Sicer tovrstni chat ni nobena nova pogruntavščina, pravzaprav se je z navadnim chatom začela doba današnjih internetnih socialnih omrežij. Ob vseh mogočih facebookih in podobnih navlakah, mi je od vseh možnih oblik spletnega "druženja" še vedno najbolj všeč chat, pri katerem zadeva vsaj poteka v živo in je zato vsaj približno podobna nekemu komuniciranju. No, skratka idejo podpiram.

lp, Matej

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 09:32 
In če bi se eventuelno našel kak bandwidth sponzor, je celotna zadeva lahko tudi namontirana na strežniku belega orla :D

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 20:58 
Odsoten

Koliko bi pa bilo potrebno sponzorirati?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 21:30 
Saj ne gre za to, da bi bili sponzorji člani foruma, bolj sem imel v mislih kakšen reklamni banner kake firme, ki bi v zameno plačevala račun za internetno povezavo - glede na stroške reklamnih oglasov pravi drobiž.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 22:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Rimske Toplice (Celje)
Andrej edini problem v tem je...
vedno enaki obiskovalci chat-a... to se pravi nekaj 15 komadov na dan

Če bomo imeli veliko srečo, bomo mogoče kazga našli, ki bo sploh bil za akcijo glede sponzoriranja.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 22:25 
Odsoten

Pravkar sem govoril z Site Moderatorjem IVAO Srbija in oni nimajo nobenih sponzorjev glede chat-a. Program so enostavno postavili na svojo stran in to je to.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 22:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

iztok ta varianta je pa še "artanartabulša" :)

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 22:49 
Ja, Iztok, ampak nekdo mora plačevati prostor na strežniku, zato, da imajo lahko svojo stran, na katero potem pač postavijo kar se jim ravno zljubi.
Druga varianta pa je, da imaš pač svoj strežnik, ampak v vsakem primeru stroški so.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 23:05 
Odsoten

to varijanto sem imel v mislih in zato sem to predlagal.
Odpreš forum, pregledaš kaj je novega v temah, odgovoriš na kakšno temo, ali pa odpreš novo, pogledaš (nekoč :D morda) na chat kdo debatira, vidiš da so prisoteni Matej, Žagar, Silvo,morda kakšen nov član..... :D , jih pozdraviš :wave: , se pridružiš debati, malo poklepetaš, ........skratka druženje :babies: dokler te žena ali otroci morda mama ne spodijo od računalnika.
Meni bi se zdelo zanimivo. Večina od nas se še nikoli ni srečala z drugimi člani foruma. Morda vsak posameznik pozna nekaj članov to pa je tudi vse. Mislim, da bi to chatanje pomagalo tudi ob organizaciji naših srečan v smislu da bi prišlo več članov. Morda......ne vem
Predvsem me zanimajo mneja site moderatorja kot vseh članov na tem forumu.
LPIztok :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Sep 2010, 23:09 
Odsoten

andrejdrobun napisal/-a:
Ja, Iztok, ampak nekdo mora plačevati prostor na strežniku, zato, da imajo lahko svojo stran, na katero potem pač postavijo kar se jim ravno zljubi.
Druga varianta pa je, da imaš pač svoj strežnik, ampak v vsakem primeru stroški so.

Ampak mi našo stran že imamo, če pravilno zastopim, se pravi da so že stroški neglede ali je chat na strani ali pa ne. Ne vem. Morda mi ni čisto jasno zakaj ni to izvedljivo brez šumenja eurov
:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 00:05 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Osebno zelo podpiram Live chat club !! Super ideja! =D>

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 06:53 
Odsoten
Uporabniški avatar

Seveda jaz tudi podpiram chat! to definitivno da!

No če imamo strežnik in imamo spletno stran oz. domeno... pa kar začnimo...

eeeeee, čaki, spet je tukaj problem najti en dober zastonj live chat club applikacijo, ki ponuja dosti razgibanega pisanja in ki je brez napak :idea: :idea: :?:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 07:44 
Sicer ne poznam vseh pododtenkov phpbb forumov, ampak so kar recej štorasti kar se tiče dodajanja raznoraznih dodatnih funkcij in prav možno je, da se v tole verzijo ne bo dalo namestiti modula za chat. Svoje bodo seveda povedali administratorji.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 18:39 
Odsoten

Ne vem zakaj je treba takoj ...... a bo to možno, to se ne bo dalo :bua: . Marsikaj se navidezno ne da, včasih tudi kakšen disc v računalniku crkne ampak se potem kar čudežno zbudi in zalaufa. :rotfl: Ampak če je dobra volja se vse da :D .V to sem prepričan. Res bi rad prebral še kakšno mnenje od članov tega foruma (ne negativnih predvidevanj ampak rešitve tistih ki to znajo.......pomagajte). Koliko je že članov 200 morda 300 a je res, da jih je več kot 500!!!....mislm :( . Treba je izkat rešitve ne pa takoj v kali zatret [-X zadevo. Imam občutek, da (to sem že enkrat napisal), da je preveč zapečkarjev na tem forumu in na IVAO ki bi radi samo šinfali in iskali prepir. Eni se trudijo da ta forum laufa, da so ob petkih na ATC in pomagajo začetnikom in ostalim. A je že kdo pomislu, da bi tem fantom vrnili nekako. Tudi ko so srečanja so večni izgovori.Nimam dnarja, je predaleč, me punca ne pusti, staro mamo zob boli. Ne me razumet, da zdaj pluvam vse povprek. Rad bi v vas zbudil neko pripadnost. najlaže se je prijavit na Forum, spraševat, dobit znanje in fino letet. Pa naj bo to online ali pa off line. Ma briga nas če je kdo pripravljen odgovorit na naša vsaka vprašanja (strokovno) in če si VSAK petek vzame čas in je na mreži. Te fantje imajo neko veliko veselje brez šumenja eurov. Dejmo malo še mi veselja od sebe in dobre volje. Sam nimam toliko računalniškega znanja, da bi pomagal v tej smeri ampak javno pnujam finančno pomoč, če je potrebna za izpeljavo chat cluba na teh straneh. Upam da tale moj post ne bo predmet debate in da bo še vedno ostal predmet debate chat live club.
Lep pozdrav vsem članom
LP Iztok :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 19:50 
Odsoten

Iz vidika modificiranja je PHPBB sistem foruma (kakršen je tale) res precej neroden, tako da bi raje videl takšen live chat klub na ločeni strani, ki bi se odprlo poleg foruma. Nameščanje in morebitno vzdrževanje ali nadgrajevanje bi bilo tako lažje. Povezava bi lahko bila narejena s foruma in/ali KVLS portala. Če takšnega programa ne dobimo, se da poskusit tudi s to obliko iz predloga prve zgornje objave.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 21:32 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0&t=543865

Je pa bolj kot implementacija sama (vsaj zame) vprašanje, ali pustiti chat enostavno odprt za vse registrirane uporabnike ali ga moderirati (in če ja, kako in kdo) - saj vsi vemo, v kaj se vse preveč debat na tem forumu slej ali prej sprevrže...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 22 Sep 2010, 22:14 
Odsoten

No pa sta se dva poglavarja oglasila :rotfl: haowg :wave:
No šalo na stran. Vito če že ne gre na forumu pa vsaj vsaj povezava [-o< . Še vedno mislim, da bi bilo na samih straneh bolje. Kdo pa sploh upravlja z stranjo Foruma. Kdo je don administrator.
Ja Boštjan ta tvoja pripomba glede kulture pisanja potem pa spustiti še chat v đunglo sploh ni neumestna. Zdej pa delat selekcijo ali spustiti vse je pa za trezno premislit :-k . Ampak ne bom odnehal pri predlogu. lahko naredimo stroga pravila (najamemeo kakšnega vanbacača od Sintala :rotfl: ). Vsak član zaprosi za geslo ob prvem prekršku pa ven - aout. se blokira geslo. :problem: Trenutno mi ne pride nič pametnega na misel. V nedeljo se dobim z predsednikom pa bova kakšno rekla tudi o tem. Do takrat pa formaši (lepo prosim) z predlogi na dan !!!
LP Iztok :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 25 Sep 2010, 09:35 
Gospodje, če Vam je do chatanja, se lahko odpravite na tole povezavo, preberete navodila in chatate po mili volji.
Vsi pogovori se beležijo v datoteko, zato prosim za primerno obnašanje, ker bodo sicer letele tudi kakšne banane.
Ker pa brez šumenja €€€ vseeno ne gre, še kar objavljam, da iščem bandwidth sponzorja v obliki kakega podjetja (nikakor prostovoljini prispevki članov foruma), ki bi bilo v zameno za objavo njihove reklame na strani http://www.slo4fsx.si pripravljen vsaj delno pokrivati stroške strežnika.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 Sep 2010, 08:26 
Prvi dan od objave možnosti chata je bilo na njem spregovorjenih 0.0 črk, kar pomeni, da ga je obiskalo 0koma josef članov, razen tistih seveda, ki sem jih moral extra prositi za uslugo, da uletijo in mi pomagajo zadevo pošteno pretestirati, pa enega člana tega foruma, ki se je prijavil in odjavil v chat bolj ali manj "po službeni dolžnosti".

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: