Jaz bi verjel Daliju, da gre za letalo, ki je bilo v registru JLA pod številko 14311. To letalo je bilo v času SFRJ razstavljeno na letališču Levec pri Celju (sicer je to športno letališče, kjer domuje AK Celje), potem so ga prestavili v BTC pred diskoteko Dakota (ta je bila nasproti hale D oz. Emporiuma) in ko so Dakoto zaprli ga je menda dotična oseba iz Velikih Lašč odkupila za male denarje. Čisto točno pa ne vem, kakšen je bil namen tega odkupa, vsekakor pa bi o tem letalu lahko največ povedal g. Tomaž Perne. Njega boste najlažje dobili na forumu makete.si pod nickom divja_jaga

Mmg., je tudi tukaj pod
istim nickom vpisan

)
Slike dotičnega letala, ko je še bilo v Levcu (po osamosvojitvi) najdete
tukaj in za pokušino dve sliki:

Kar se mene tiče je pa to letalo v bistveno slabši kondiciji kot oba F-86 D na Brniku. Tule je fotka enega, ki je sicer v čisto drugačnih barvah kot je bilo v času službe, slikal pa sem ga 3. dec. 2005. V času aktivne službe je bil srebrne barve (oz. v aluminiju) z znakom bobra na nosu, stacioniran pa je bil na letališču Pleso pri Zagrebu. Polna oznaka pa je North American IF-86D Sabre, saj je bil izvidniško letalo. Menda je bila tedaj njegova številka 14325.