Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 26 Jul 2026, 17:31

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Planespotting LJLJ - kradejo!
OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2009, 08:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Živjo!
Najprej opravičilo ker pišem v tole temo, ampak tule vas je največ plane spotterjev.

V soboto okoli 15:00 sva s punco avto (rdeča Honda) parkirala na začetku steze (ILS app), pač standardna lokacija. Torbico je pospravila v prtljažnik avta, da ne bi bila na očeh, in šla sva na sprehod po celi dolžini steze. Ko sva, čez dobro urico, vrnila k avtu v prtljažniku ni bilo več torbice. Voznikova vrata pa poškodovana, na vrhu, pri stebričku.
Več kot očitno, tam niso le plane spotterji, ker je nekdo vlomil v avto in vzel samo njeno torbico - ostalo ni bilo niti dotaknjeno. Spomniva se, da je bil nek avto parkiran pred nama, a žal mu nisva posvečala pozornosti. Brigala sva se zase in dala drugim svoj mir, kot si midva in večina ljudi ponavadi želi svojega.

Človek bi si mislil, da če ni na očeh, da je varno. A žal ni tako. Dva dni sva posvetila iskanju VIJOLIČNE/ROZA nekoliko večje TORBICE za preko rame. Vse poti ob stezi, gozd, bližnje okoliške poti. Nisva uspela nič najti. Danes sneži, tako da jo bo snežna odeja dokončno skrila. Vseeno pa naprošam, da če bi kdaj, po kakem čudnem naključju nekdo našel to torbico, da jo vrne lastnici, stisne PM, karkoli. Ne gre se toliko za 30€, kolikor je bilo v denarnici ali za dokumente. Gre za osebne stvari, ki so bile notri in ji pomenijo veliko. Stvari, ki se jih ne da nadomestiti, niti onemu ki je torbico ukradel, ne koristijo.

Tako, da opozarjam na problem, za katerega nisem vedel da obstaja. Na Brniku za stezo radi čakajo, nepridipravi, ki opazujejo kdaj bo kdo zapustil avto in kakršnokoli vredno stvar 'skril' v prtljažnik.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2009, 12:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Res je,kradejo!Jaz med opazovanjem in fotografiranjem letal,nisem še nikogar videl ali uspel fotografirati med krajo avtomobila.Sem pa že večkrat slišal od ljudi ki se tam sprehajajo da so bili okradeni.Tam avtaomobila ni pametno pustiti samega,ker nikoli ne veš kaj se lahko z njim zgodi.Ogromno ljudi se tam pride sprehajati tudi rekreairati,nekateri se napotijo v bljižni gozd po gobe itd...
Svetujem vam da tisti ki pustite tam avtomobil in se odpravite na sprehod,vzemite vse dokumente in bolj vredne stvari s sabo in imejte avto malo na očesu,ali pa bodite raje poleg njega če že opazujete letala.Ko fotografiram letala sem vedno poleg avtomobila,ali vsaj nekaj metrov od njega.Če pa bom kdaj opazil da se poleg kakšnega od parkiranih avtomobilov dogaja kaj čudnega pa bom vsekakor to tudi fotografiral!

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2009, 12:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Bi si človek mislil, da bo vsaj tam kolikor toliko varno. Pa očitno ni. Hvala za opozorilo. Bom tudi sam bolj pozoren na to kje pustim avto in kaj v njem. Je pa zanimivo, da si upajo krasti tam, kjer je precej spotterjev, saj je večja možnost, da te kdo ujame na fotografski objektiv.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2009, 13:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pregled nad dogajanjem je zelo dober. Ravnika omogoča veliko vidljivost v obe smeri. Ob pisti vsaj kilometer, če ne še več. Storilci imajo tako pregled in čas.
Zanimivo razmišljamo ljudje - tu ni žive duše, nihče ne bo nič vzel. Kriminalist bi pa rekel - tu ni žive duše, tu se bo na veliko kradlo.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2009, 18:15 
Odsoten

Ste to javili letališki policiji? Možno je, da imajo kaj posneto. Pa tudi drugače jim bo verjetno koristil podatek, kakšni ljudje se potikajo le nekaj metrov od kritičnega varovanega območja.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2009, 20:02 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: http://jure.pecar.org
Jup, nisi prvi ki so mu tam spraznili avto. Meni so svojčas odnesli za cca €2600 robe, skupaj z mojim mobilnim delovnim mestom, drugič pa pojedli le tri pocket coffe bonbone ;)

Imam pa sedaj opremo, da bom ob priložnosti slikal njih, avione pa postavil na drugo mesto :twisted:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2009, 13:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ampak nihče verjetno ni nič dobil vrnjeno?
Kamer na tem mestu ni oziroma tega dela ne pokrivajo, kakor so mi zatrdili v varnostni službi. V nasprotnem primeru, bi se reči vsaj komu vrnile. Tako pa lahko samo ugibam, kam je romala vsebina ali kar cela torbica. Me jezi to, da lahko nekdo nekaznovano to dela še naprej. Ne da mi miru.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2009, 13:54 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: http://jure.pecar.org
Odpadnik napisal/-a:
Ampak nihče verjetno ni nič dobil vrnjeno?

V tej državi? Ko se policajem za njihovo plačo še na mraz ven ne splača?

Citiram:
Ne da mi miru.

Meni tudi ne. Zato pa aii me ni več tam (na žalost) ali pa pridem opremljen in na preži. Posebej primerni so bolj sivi dnevi z malo sprehajalcev ...

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2009, 14:34 
Odsoten

Hvala za opozorilo,
Sicer pa človek ne more vrjeti, ko takole bere .......
Res mi je žal, da si imel pokvarjen dan....
LP Iztok

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2009, 19:45 
Odsoten

Ko so pred meseci punci ukradli torbico v Komendi, 1m od glavne ceste in 50m od cerkve, so policisti povedali, da se se tukaj naokoli (po teh občinah) pogosto vozijo romi. Preprosto parkirajo poleg in vlomijo v avto, poberejo kar je vrednega in se odpeljejo dalje. Stvari odvržejo v okolici Ljubljane (baje so tam našli veliko stvari, ki so bile ukradene prav po teh občinah). Tako da upajta, da kdo kaj najde in odnese na policijo.

Drugače pa pazite tudi kje parkirate, baje nekateri jezni kmetje prebadajo gume.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 15 Dec 2009, 21:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice - DOL VOR R305 37NM
Mogoče bo pa (vsaj pri spotterjih) poleg ostale opreme, standard postal tudi:

Slika

:rotfl:

---------------------------------
SlikaSlika

Slika
Slika
Slika

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 25 Dec 2009, 19:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
VanZ napisal/-a:
Ste to javili letališki policiji?

Ja luba duša. Avtomobile kradejo, otroke... pa misliš da se bodo tamodri šli ukvarjati z eno torbico. Ne me narobe razumeti, ampak barabija je šla na tako velik nivo, da je kraja torbice za policiste "izguba torbice". Ni časa posnetke kamer prevrtavat in čas zabijat. Imam iz prve roke izkušnje s tem (kolo vredno bivšega milijončka tolarjev so ukradli pred nakupovalnim centrom, kamere posnele tatu, policisti pa naredili zapisnik in zaželeli lep dan). Tako pač je. Pazljivi moramo biti sami in zanašati se le nase, ne nadruge. Sem pa zaprepaden, da so sedaj lopovi že v naravi. Svašta!

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: