O, me veseli, da so tudi moje slike pripomogle k zanimanju za FS.
Tisti, ki slike objavljajo, imajo radi če vidijo, da so za nas ali klub ali forum, ipd. nekaj naredili in da se je s to objavljeno sliko tudi nekaj zgodilo. Vzroki za vpadanje zanimanja gre iskati v podobi portala in
načinu prezentiranja zmagovalne slike ter to, da se z ostalimi dobrimi slikami ki ne zmagajo nič vidnega ne dogaja, kot da ležijo tu notri. Seveda sam vem, da temu ni tako in lahko zatrdim, da vaše delo kljub temu, da slika ni bila zmagovalna niti slučajno ne gre v nič. Le časa tistim ki znajo delati s PHP-jem (in s tem posledično urejat prezentiranje slik) kronično zmanjkuje. To, s čemer se mi ukvarjamo, je zelo povezano s samopredstavitvijo na spletnih straneh, česar del so tudi slike in če bi želeli res porabiti vse naše ideje, ki jih imamo, bi vsakdo moral znati programirati v PHP in imeti par ur dnevno časa za uresničitev idej. Temu žal ni čisto tako, zaradi česar pač že nekaj časa ostajamo pri neustreznem prikazovanju slik na KVLS portalu. To, da se slika zmagovalca
mogoče prikaže na na-pol uporabnem in obiskanem portalu KVLS-ja, ni zadostna motivacija k objavljanju slik praktično vsake štiri tedne. Na IVAO bomo vse dobre slike skušali vključiti v predstavitvene PDF-je, mogoeč celo interno galerijo - ne vemo še točno. Ko pa se bo portal KVLS nekoliko reorganiziral in bodo najboljše slike drugače predstavljene (o tem sem že pisal v predlogu v temu podforumu) - se bo tudi motiviranost spremenila.
Tole, da pa se na momente naredi kak ustvarjalni mrk, se pa sploh ni za sekirat. Dobre slike ne nastajajo periodično. Pride obdobje, ko jih nastane nekaj dobrih, pa tudi obdobje, ko ne "rata" nobena. To, da izbor slik ostane, je vsekakor nujno za promocijo FS-ja in nas samih, saj ljudem drugače niti na pamet ne pade, česa je tovrstni simulator postal zmožen. Vse preveč jih namreč še vedno misli, da je simulacija za računalnik nekaj, kjer steza približno izgleda taka kot bi morala biti, ob njej pa so neki kvazi terminali. Ravno zato sem svoje slike delal v bližini takih 'malenkosti', katere ne-poznavalce FS-ja še dodatno presenetijo. Brez kvalitetnih slik ni dobre samopromocije oz. nikomur ne moreš na hitro pokazat, kako kvalitetne so zadeve, s katerimi se ukvarjamo.
Dokler imamo tak portal kot je, lahko edino če konec meseca vidimo, da slik ni dovolj, natečaje podaljšujemo, dokler nimamo dovolj materiala za kvalitetno glasovanje. To je vse. Ker vedno bolj ali manj objavljamo isti, nam seveda tudi začne zmanjkovati idej. Drugi pa ne objavljajo, ker ali vedo, da bo zmagal nekdo drug in ne bo z njihovimi slikami nič (spet smo pri 1. odstavku) - pa zato sploh ne objavljajo (ali pa imajo slabo grafiko). Nekateri so do svojih slik preveč kritični in jih ne objavijo, zato še enkrat poudarjam: če je slika normalna in spodobna, jo bomo prej ali slej nekje porabili - le nekaj časa rabimo.