Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 07:13

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Lock on
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 01:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
Ali mogoče kdo pozna vojaško simulacijo Lock on ali pa Ace Combat 6? Vsake toliko časa si zaželim malo akcije (bitke), katere pa ravno FS9 ne omogoča. Predvsem me zanima, kolikšna je kvaliteta in če bi se splačalokaj od tega naložiti (še prej najti nekje)?
No, lahko pa mi kdo pove tudi za kakšno drugo vojaško simulacijo, ki bi znala biti dobra.
Lepa hvala za info.

LP :wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 01:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Jesenice - DOL VOR R305 37NM
Ace Combat ne spada med simulacije. Je arkada ampak zelo zabavna. Lock On kar probej ker ni slab. Imaš pa še Falcon 4.0 Allied Force, ki zelo natančno simulira F-16. Seveda se pripravi na razbijanje betice z dokaj debelim priročnikom o letalu. :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 18:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

No fino. Moram najprej nekje stauhati, da probam.

Hvala za odgovor :wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 19:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

----------, ---------- ali DC++ (če ga poznaš). Lahko greš pa tudi v trgovino, če ti ni žal nekaj EUR. :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 19:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Khm....

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 19:34 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Kaj smo že rekli glede piratstva na forumu? :zapp:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 19:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Haha, samo čakal sem na to. Itak, piratstva pri nas sploh ni ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 20:36 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Flyguy napisal/-a:
Haha, samo čakal sem na to. Itak, piratstva pri nas sploh ni ;)

Ne da ga ni - zelo se zavedamo, da je, zato pa se tudi skušamo boriti proti tem zadevam.

Pa da ne bom samo s tem težil... svojčas sem tudi sam imel Lock-On in ti ga kar priporočam (pravzaprav ga imam še - ti ga prodam :mrgreen: ). Sicer mene bojni simulatorji niso posebno pritegnili, se mi je pa zdelo, da je bila za tiste čase vsaj grafika (če že ne tudi letalni model) kar solidna. Nastreljal se boš pa v vsakem primeru, če te le ne bodo prej sklatili :D .

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 21:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

Ma jaz si pa vsake toliko časa zaželim malo akcijske borbe, seveda če je kvalitetna. Moram najprej probati, da vidim, če bo po mojem okusu. Sem imel IL2, mislim da je to 2. svetovna in jo je nekdo tako hudičevo hvalil, da sem j kupil. Potem pa katastrof. Še dobro, da imam poznane v trgovini, da so jo vzeli nazaj.

Se slišimo ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Maj 2008, 23:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Stipe napisal/-a:
Kaj smo že rekli glede piratstva na forumu? :zapp:

Kot prvo, nisem vedel za nobena pravila glede omenjanja "piratstva". :mrgreen:

Sicer pa, ko smo že pri temu, P2P je legalen in kljub temu, da organizacije nabijajo ljudem, da je to kaznivo (si drznem kopirat CD vpričo predstavnika APZS), to ni piratstvo. Da bi bila zadeva upravičena klasifikacije pirastva, bi moral nekdo neko delo masovno kopirati in ga prodajati brez pooblastila. Naprimer, ko je bil še popularen Playstation 1, skoraj 10 let nazaj, so se kupovale kopije po čuka, ki so s posebnim čipom delale na mašini. To je brez dvoma piratstvo. Če bi mi kolega presnel CD brez namena zaslužka, je pa to čisto nekaj neškodljivega (mislite si kot Safety Backup), pa naj se MPAA in RIAA vržeta na tla, če jima je to "grdo". :mrgreen: Na Jokerjevem Mn3njalnik forumu je bila enkrat debata okoli tega. Sicer pa kakorkoli že, vidim da so tudi tukaj ljudje občutljivi glede kopiranja avtorskih del, tako da bom v naslednje poskušal take stvari ne napisati.

Glede IL2 pa, jaz osebno sem igral samo demo, celotne igre nisem nikoli sploh poskušov dobiti, ker me nekako ni pritegnila. Možno je to, da me WW2 mašine preprosto ne obsedejo. :D Sicer kvaliteta ni bila slaba (odpadanje koles, kril, orožja pri overspeedu/overstressu, možnost zasilnega pristanka "on the belly" z realno možnostjo preživetja, pilot je bil lahko ubit, če ga je zadel naboj iz AA/sovražnih letal, nakar je letalo letelo naprej nekontrolirano...) ampak manjkalo je globine. Kolikor vem sploh ni bilo scenarijev v smislu kampanije ampak samo mape. Zelo, "arensko" bojevanje.

Potem imaš pa tu še Jane's USAF, razne F-18/22/16 simulacije, katera večina je starih ko zemlja. Lahko pa poskusiš Novalogic's F-22 Lightning 3 / Comanche 4, samo te 2 nista glih ne vem kakšni simulaciji. Prej arkadi v stilu Ace Combat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2008, 00:01 
Zanimivo stališče, ni kaj. Potemtakem se tebi zdi cisto v redu, da bo nekdo kupil en izvod tvojega dela, pa ga dal na en P2P program, da si bodo lahko drugi naredili "varnostne" kopije?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2008, 00:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

Zadeva je rahlo bolj zakomplicirana, kot samo to ampak, v resnici tudi če bi "legalno" pridobil igro, film, glasbo,... ne bi avtor nič bolje živel. Večina ljudi ne ve, da gre dejansko denar v žep založnika. Avtor ki naredi igro, je plačan vnaprej. Noben zdrav človek ti ne bi šel narediti par miljonov vreden projekt in potem razmišljal koliko bo dobil. Založnik ga plača vnaprej, s prodajo pa on dobi denar nazaj + zaslužek.
Vse lepo in prav, tudi založnik more živeti, dokler ne pride do neke zadeve, ki se ji reče pohlep. Zakaj pa mislite da so izdelki s samozaložbo opazno cenejši? Cene so neprimerno visoke (veliko več kot bi bilo še vedno dovolj), zato se ljudje zatekajo k tehnologiji, ki ponuja cenejšo rešitev (Zdaj bo nekdo rekel, zakaj pa hočeš neko stvar, če nisi zanjo pripravljen plačati. Hja, to je pa človekova lastnost. Poskuša pridobiti karkoli na čimlažji način).
Treba je priznati, da so današnje cene resnično previsoke. Tudi izdelki, v katerega je bilo vloženega znatno manj truda kot v druge (PC igre, ki so po igralnosti tako slabe in površne, da realno niso vredne pakiranja v katerem so), se ponašajo z enako groteskno ceno. In tako končamo s kopico produktov, ki dosegajo ali celo presegajo 50 EUR. Sicer je pa to sedaj že ekonomsko-etična filozofija kaj je najbolj prav. Zagotovo pa nobena od obeh opcij ni kristalno čista.
Zase lahko rečem nekaj. Če bi slučajno kdaj naredil kakšen izdelek, pa recimo nekakšen dodatek za FS, bi ga prodajal po "smešno" nizki ceni ali bi bil celo freeware. Verjetno zato, ker bi ga naredil zaradi sebe in užitka v tem, ne zaradi vrtoglavih vsot. Sicer pa je to pač osebni vidik. Nekateri v takih stvareh vidijo čisto indutstrijo, nekateri pol hobija in pol zaslužka, spet drugi pa samo čisti užitek. Ampak dobro. Dodatki za FS širom sveta so še v najnižjem cenovnem rangu za razliko od PC iger.

Vem da je tole že kar hudo off-topic, ampak sem se čutil dolžnega razložiti, ker je oldrockster pač postavil večkrat zastavljeno, a še vedno zanimivo vprašanje, ki na vsakem forumu izbruhne vsaj enkrat. Seveda je pa vse skupaj pogled z mojega vidika in ne bom rekel da imam 100 % prav. Če pa administrator misli, da to ne spada sem, se pa opravičujem in lahko mirne volje premakne/zbriše.

Aja pa samo za informacijo, če je kdo mislil, da absolutno flyguya nagovarjam v "nelegalne posle", se opravičujem, ker to ni bil moj namen. Sem zgolj omenil kje se lahko zadeve dobi. O primernosti metod pa naj razsodi sam zase.

Zdaj grem pa spat ker sva z Jaškotom dobre 3 ure skakala po grškem otočju z ATRom. :P

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2008, 05:42 
Odsoten
Uporabniški avatar

Dobra razlaga. No, moje vprašanje na kvalitetno combat simulacijo se je nanašalo na mešanico če bi združil v npr. FS9 ali X s še kakšnim dobrim bojem, kjer je scenery obširen in bitka dokaj realna. Sem jih že kar nekaj preizkusil, pa mi nekako niso "potegnile", ker je bilo vse preveč npr. samo pista in nekaj letal v zraku ter nekaj ladjevja, pa še tega bolj slabo narejenega.

Bom malce pobrskal med zgoraj omenjenimi, mogoče pa kaj najdem. Hvala lepa.

BTW, ali bi pa mogoče bilo v našem FS narediti navidezno bitko, kljub temu, da se ne strelja, ali pa vsaj kako misijo?

LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2008, 12:27 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
A dam rumeni karton al ne dam...?
JC Denton napisal/-a:
Zadeva je rahlo bolj zakomplicirana, kot samo to ampak, v resnici tudi če bi "legalno" pridobil igro, film, glasbo,... ne bi avtor nič bolje živel. Večina ljudi ne ve, da gre dejansko denar v žep založnika. Avtor ki naredi igro, je plačan vnaprej. Noben zdrav človek ti ne bi šel narediti par miljonov vreden projekt in potem razmišljal koliko bo dobil. Založnik ga plača vnaprej, s prodajo pa on dobi denar nazaj + zaslužek.

Konkretno gledano recimo Aerosoft. 60% je Aerosoftove provizije, ostalo ostane avtorju. Plačilo vnaprej? Ni govora, le po tem, koliko je prodanega. Flight1: enaka štorija. Še kakšen?

JC Denton napisal/-a:
Vse lepo in prav, tudi založnik more živeti, dokler ne pride do neke zadeve, ki se ji reče pohlep. Zakaj pa mislite da so izdelki s samozaložbo opazno cenejši? Cene so neprimerno visoke (veliko več kot bi bilo še vedno dovolj), zato se ljudje zatekajo k tehnologiji, ki ponuja cenejšo rešitev (Zdaj bo nekdo rekel, zakaj pa hočeš neko stvar, če nisi zanjo pripravljen plačati. Hja, to je pa človekova lastnost. Poskuša pridobiti karkoli na čimlažji način).

Aerosoft, Flight1 itd bodo opravičevali visoke cene zaradi:
- strežnika in mrežne povezave
- delo okoli lincenciranja
- marketing
- tehnična pomoč

Se pa strinjam s tabo, da če miliš eno zadevo 1x, 2x mogoče 3x uporabiti, da je kupovanje malo huda reč. Nekaj kar pa redno uporabljaš, pa je vseeno prav kupiti.
JC Denton napisal/-a:
Treba je priznati, da so današnje cene resnično previsoke. Tudi izdelki, v katerega je bilo vloženega znatno manj truda kot v druge (PC igre, ki so po igralnosti tako slabe in površne, da realno niso vredne pakiranja v katerem so), se ponašajo z enako groteskno ceno. In tako končamo s kopico produktov, ki dosegajo ali celo presegajo 50 EUR. Sicer je pa to sedaj že ekonomsko-etična filozofija kaj je najbolj prav. Zagotovo pa nobena od obeh opcij ni kristalno čista.

Sceneryi in letala, vsaj z FS, so čedalje bolj komplicirana reč za narest, ljudje pričakujejo vse mogoče lepotne reči in potem prideš do teh neverjetnih cen. Če bo Andrej prodajal Slovenijo za FS X na DVDjih po 30 EUR/kom (oz. pač po kakršnikoli ceni že), potem je ta cena zelo upravičena. Nobenemu razen par svetlih izjem, se niti najmanj ne sanja, koliko je enega dela vloženega, koliko znanja in internetnih strani prečesanih, da prideš do želenega rezultata. Ne nakladaj o velikih cenah, saj ob teh cenah praktično ni moč zaslužiti. In ko je bilo postalvjeno vprašanje Aerosoftu, če bi hoteli Slovenijo prodajati po 35 EUR, so se smejali pa rekli, da za 35 EUR bodo prodajali celo Jugoslavijo, sicer se jim še splača ne razmišljati o tem. Če bi bila cela jugica, potem bi razmišljali mogoče tudi o kakšnem EUR več...
JC Denton napisal/-a:
Zase lahko rečem nekaj. Če bi slučajno kdaj naredil kakšen izdelek, pa recimo nekakšen dodatek za FS, bi ga prodajal po "smešno" nizki ceni ali bi bil celo freeware. Verjetno zato, ker bi ga naredil zaradi sebe in užitka v tem, ne zaradi vrtoglavih vsot. Sicer pa je to pač osebni vidik. Nekateri v takih stvareh vidijo čisto indutstrijo, nekateri pol hobija in pol zaslužka, spet drugi pa samo čisti užitek. Ampak dobro. Dodatki za FS širom sveta so še v najnižjem cenovnem rangu za razliko od PC iger.

Po eni strani se strinjam saj je vse polno raznoraznih pomožnih programov, ki od tebe zahtevajo, da mora biti končni izdelek freeware. Če je izdelek payware, potem vsi pričakujejo razne nadgradnje, tehnično pomoč, brezhibnost in odličnost, kar je v solo ali duo izvedbi praktično nemogoče zagotavljati. In v izogib vsem mogočim pripombam in pritožbam imam sam željo naresti LJLJ za FS X bolj donationware kot pa freeware ali payware. Dela je pač ogromno, če je kje kaka dobra duša in bi želela pustiti kak EUR pa bom čist za.

Sicer pa če se vrnem na rumeni kartonček, za vse velja, da ste ob registraciji prebrali dostopno izjavo in pravila foruma. Če jih kdo ni in bo zaradi tega malce na hladnem za nekaj časa (in se še spraševal zakaj), potem naj si prebere pravila ponovno.

Pa lep dan še naprej.

Na vrh

Naslov prispevka: lo
OdgovorObjavljeno: 11 Jul 2008, 12:29 
Odsoten

http://lockonhr.com/forum/index.php
morda za tiste ki bi rado leteli v vojnim formacijami.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: