Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 07:31

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 37 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Domača spletna stran kluba
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2006, 12:49 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Da takoj povem: mene načeloma ne moti, da so klubske strani na http://slovenia.avsim.net/KlubVLS, vendar pa bi raje videl, da ima klub svojo domeno, iz katere izhajajo potem forum, ostale sekcije, slovenske predstavnice online letenja (s svojo domeno ali brez)... Zanima me vaše mnenje in če ste za to, da naj ima svojo domeno, potem kakšna naj bi to bila, npr. www.kvls.si, www.kvls.org, www.klubvl.si itd. Se pa ne mudi do sobote, bi pa ne bilo napak o tem razmišljati in kaj ukreniti do novega leta.
Mimogredice, osebno mislim, da forum, tak kakršen pač je, je stvar (ali mogoče celo last) kluba in ne kakšne sekcije, IVAO-SI ali VATSIM-SI divizij.
:wave:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2006, 16:20 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Klub mora seveda imeti svojo domeno - katera je najbolj prava pa bo verjetno spet stvar debate in v končni fazi glasovanja :D .

Vprašanje je vsaj z mojega stališča drugje: Ker imamo (recimo, da ima to klub, čeprav je Igor prispeval iz svojega žepa) trenutno zakupljen prostor, katerega obseg je precejšen, se poraja vprašanje, ali je smiselno, da ima vsak od treh delov (klub, IVAO, VATSIM) zakupljen svoj prostor, če ga je tu dovolj za vse - sploh ob predpostavki, da je vsaj forum skupna zadeva.

Moje mnenje je, da bi bilo bolj smiselno, da so vse zadeve na tem prostoru, dostop ima vsak do svojega (oz. trije vrhovni poglavarji do vsega), domeno ima kupljeno pa vsak svojo, s tem, da vsaka domena (z vsemi povezavami in poddomenami - to je pogoj!) kaže na svoj del prostora - če je to seveda možno. Malce bi se bilo treba poigrati s "parkiranimi domenami" in ostalimi zadevami, ki pa meni (resnici na ljubo) niso preveč domače - vem le to, kar so mi povedali webmastri.

Sicer v končni fazi lahko zakupimo poleg ločenih domen tudi ločene prostore (za IVAO bi potem z Vitom sama poleg že kupljene domene kupila še prostor), le da je to s finančnega vidika precej razsipno - vsak zase namreč ne rabi toliko prostora in bandwidth-a.

Vaše mnenje?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2006, 00:30 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Stipe, sicer z zamudo a vseeno. Dajmo zaenkrat narest javno obravnavo, kakšno domeno naj bi imel klub. Prosim za predloge, nekaj jih pa jaz dam:
- kvls.org
- kvls.si
- kvls.net

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2006, 13:53 
Odsoten

Mislim, da drugih variant kot te tri niti ne bomo odkrili. (Razen, če hočete .aero :)) Karkoli bi spremenili, bi zakomplicirali domeno.
Predlagal bi kar kvls.org (ali .si), ker
- nima nobenih vezajev in je najbolj enostavna verzija naziva kluba, cilj vsake domene je ta, da je čimbolj enostavna. Razne izpeljave, kot npr. kvls-si, klubvls, klub-vls, vls-klub, ivao-si, caa-rs ..pridejo od tod, da je najenostavnejša varianta tako ali drugaeč zasedena. Kvls je seveda še prosta. Uporabniku je najlažje najti npr. bmw.com kot pa bmw-auto.co.uk ... itd.
- je .si (.org) verjetno najbolj skladna za nas - po mojem bolj kot .net. Bi se pa splačalo pozanimat kako je s .si domenami pri fizičnih osebah ta trenutek. Če so .si domene postale že kaj bolj dostopne in poceni, kot takrat, ko sem sam kupoval ivao-si.org domeno in se .si domeno praktično ni splačalo vzeti zaradi prevelikih stroškov in papirnatih zadev.

Torej, kvls.org ali .si ... pa izognimo se vezajem in pik, če jih ne rabimo :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2006, 14:32 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: LBL R-305 0.5 NM
www.kvls.si

Jaz sem za to. Takoj se ve, da je slovenska. Simpl je pa tudi. Ah, sej tolk drazja pa tudi ne more biti.

Zadnjič spremenil Jeppesen, dne 19 Okt 2006, 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2006, 16:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Se strinjam z Andrejem, ce le ni predrago sem za .si .

Ker ce smo Klub Virtualnega Letalstva Slovenije, se pravi, da smo iz Slovenije in ce nas bo kdo hotel poiskati po kraticah mu bo padlo v oci KVLS in seveda, ker smo iz Slovenije se mu bo takoj posvetila domena .si . Nekako tako si jaz to predstavljam.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2006, 20:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Super.

Anton ima čist prav.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2006, 23:42 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Če ima že spletna stran našega foruma vključeno si kot Slovenija, imajmo potem tudi uradno internetno stran kvls.si. Ker kot je že Anton zgoraj omenil, si ljudje najlažje zapomnejo si kot Slovenijo!

Tako da...Se strinjam z Antonom.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2006, 09:13 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Tudi jaz mislim, da bi bila kvls.si najbolj primerna. Izhajam iz tega, da tudi jaz ponavadi na pamet za slovenske firme sprobam najprej končnico si, potem pa šele kaj drugega.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2006, 13:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Se strinjam z ostalimi. Sem za .si varianto.

LP, Matjaž :wave:

Slika Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Okt 2006, 22:38 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Po napisanem vidim, da ste vsi za kvls.si, kar je meni tudi jako prav in se strinjam, da to najbolje odraža, da gre za slovensko stran. Torej, predlagam naslednje. Če ima še kdo kake pomisleke, naj to napiše do 1.11., potem bi tokrat jaz plačal domeno KVLS.SI in bi poskusil nekako urediti organizacijo vseh teh strani, da bo potem forum prišel na http://forum.kvls.si in jasno domača stran kluba na www.kvls.si.
Do 1.11. dam še čas, da napišete pripombe na to temo, potem pa mislim, da je prišel čas, da lahko zrihtamo domeno za naš klub. Velja?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2006, 13:22 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pleaseeeee say SI SI you and your Spanish eyes wil wait for me!
:D
Se zmerom brez neta....sem pa ugotovil, da ga lahko zaenkrat brezplacno cuzam sosedu, ki nima zascitenega WiFi omrezja, samo nima zmerom vklopljenega ruterja!
Ko dobim svoj net, ga obiscem prinesem pivo in zascitim omrezje :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2006, 16:23 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
hehehe :) ... rajš doma ostan ka te veš kak bo to sprejel on :)

Drugače pa sem za kvls.si

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2006, 17:19 
Odsoten

Metod, s tem si avtomaticno krsil zakon :mrgreen: Ce sosed zve in te prijavi si potencialno v riti :twisted: Dejstvo, da je brezzicno omrezje nezasciteno, namrec ne opravicuje nepooblascenega priklopa na le-tega :wink:

Aja, da ne bom offtopic, .si je pomoje tisto pravo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2006, 17:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Sej vem in tudi nameravam soseda jutri obvestit da ima nezasciteno omrezje....to je ce ga najdem ( blok ima vec stanovalcev).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Okt 2006, 18:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Metod, ne se sekirat, saj ima sosed verjetmo, dandanes aktualni paket........placas narocnino, gor si pa lahko neomejeno stevilo ur :wink: :)

Tako , da dvomim da si ga za kaj prikrajsal.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 17:28 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Nikoli več ne bom spreminjal nastavitev varnosti ... nekaj sem spreminjal (še sam ne vem kaj in zakaj :roll: ) in cel teden nisem imel odprtega dostopa do foruma; sicer sem se registriral in bil registriran, ampak dostopa do "strokovne strani" pa nisem imel ! Klinc pa taka tehnologija ...

Torej, sem tudi jaz za .SI

Gorchi, deliva stroške domene?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 18:09 
Odsoten
Admiral
Admiral
Uporabniški avatar

Kraj: Cerkno
Stroške domene naj bi kril klub iz svojih finančnih sredstev, ne pa posamezniki, mar ne?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 18:16 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
ja.. to mora it pod klubske stroške tak ko gostovanje na strežniku :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2006, 18:43 
Odsoten

Glede na trenutni "kapital" kluba je to isto, kot če rečemo: Igor plača :) + Goran po želji, ker zihr že komaj čaka :D (pa še mal se rima)

Sicer pa, mislim da je čas da končno odgovorimo na vprašanje:
- Kaj je parkirana domena?
- Kako deluje?
- Ali imamo lahko na našem strežniku parkirano domeno kvls.si, ki bi delovala popolnoma samostojno.

V čem zna bit problem:
Kakor si jaz predstavljam, lahko na serverju določimo, da je npr. mapa http://www.ivao-si.org/kvls od zdaj naprej www.kvls.si - do tukaj ok.
Ampak, kaj ko nekdo vpiše URL www.kvls.si v brskalnik?
a) bo imel cel čas izpisano www.kvls.si v brskalniku, neglede na to, v kateri podmapi se bo nahajal?
b) bo vpisal kvls.si in se bo vse skupaj preusmerilo na ivao-si? (domena s tem nima funkcije več)
c) bo parkirana domena ravno tako prikazovala podmape samostojno, npr. kvls.si/sestanek/Igor_fanclub.php? :)

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 37 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: