Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 07:32

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Članarina
OdgovorObjavljeno: 19 Jul 2006, 13:01 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
V temi statut KVLS smo ugotovili, da je 5000 SIT (cca 20EUR) letno vsaj do nadaljnega preveč, zato bi začeli z minimalno članarino (in prostovolnimi prispevki) za začetek. Višina je odvisna najprej od stroškov, potem tudi od članov. Bojim se, da si bomo za začetek morali pomagati tudi z donacijami članov, vsaj toliko, da zaženemo Klub. Il presidente Igor je že dodobra spoznal donacije :mrgreen:
Predvideni stroški za začetek so:
- najemnina prostora (??? EUR)
- najemnina web prostora (t.j. sedanji strežnik, 35USD/leto)
- letno podaljševanje domene (cca 20EUR/leto)
- stroški zagona kluba (notar, registracija...)
- stroški nabave prvega računalnika (cca 1200-1500 EUR?), mogoče bo kdo celo doniral kak ne preveč nov računalnik?
- stroški internetne povezave/telefona(?), cca 20EUR/mesec (?)
- računovodstvo

Torej, gledano na vse zgoraj se bojim, da brez članarine zgleda ne bo šlo. Mogoče bo za začetek dovolj 1000SIT letno na člana.

Komentarji in pripombe zaželeni!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Jul 2006, 16:15 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Ja, tudi jaz sem nekako takole vse to izračunal in prekalkuliral ... Stroški seveda bodo, si bomo pa seveda skušali priboriti kar najboljša pogajalska izhodišča! Mogoče celo (enoletnega) sponzorstva s strani Telekoma, Siola, Letališča Brnik, ipd ...

Se pa prostovoljno javljam kot prvi donator. Kot donator, pa ne bom govoril o cifri.

Sicer pa sem se ravno danes pogovarjal z znancem, ki je tudi soustanovitelj nekega kluba, pa mi je rekel isto, kar sem tudi sam razmišljal .... pa da mi kolegi virtualci ne bodo zamerili ... vsaj na začetku nekega novega začetka se pa res ni primerno spraševati kaj bo kdo imel od vplačane članarine. Kdor je v igri je v igri in brez vsaj malo žrtve ne bo nastalo nič. Pa malo razmišljajte o mojih besedah in se zavedajte, da sem za organizacijo dosedanjih srečanj tudi jaz vložil kanček napora ... pa s kakšno radostjo!

Sicer pa vem, da težim, ampak zato pa smo predsedniki ... boste vsaj vedeli, da ga imate; za tiste, ki pa še niste v službah, pa naj vam moja zateženost služi kot priprava na resne čase! ( :D )

Aha, pa še nekaj: kar se tiče logotipa in podobnih zadev: če bomo potrebovali še kakšno pomoč, imamo od danes naprej človeka, ki se s tem ukvarja: z vsemi računalniškimi grafičnimi oblikovanji; seveda nam bi to naredil brezplačno, kot sponzor!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2006, 16:08 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Pirniče (Medvode)
Kot prislek se strinjam z letno clanarino, le tako lahko klub normalno funkcionira. Brez nic ni nic.
Ko se boste zedinili o clanarini, povejte na glas in objavite kako naj bi le ta potekala. Sam pa imam clanarino v glavi od 2 do 3k sit letno. Konec koncev recimo, da bi se stroski pokrili, preostali denar (visek) pa bi se reinvestiral. V kaj? Premislite, vedno se najde kar bi bilo pametno investirati.

Pa lep pozdrav :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2006, 16:18 
Odsoten

Kraj: Rogaška Slatina
ma ja ... kake 3k bi blo verjetno dost za zacetek

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2006, 18:44 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Jaz se tudi strinjam o tem. Sem pa pripravljen dati tudi kaj več, če bo to le potrebno! :mrgreen:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2006, 19:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Haha :D , tako kot bom jaz moral zaceti na Cessni, zacnimo tudi s clanarino. V mejah normale, da ne bodo stroski prehitro sli na 30000 ft :lol: :lol:

Pa lep pozdrav.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2006, 21:12 
Odsoten

Kraj: Dol pri Lj.
Moje (upam, da ni vsiljivo, neprimerno ali neumestno) mnenje je, da počakajmo malo še s članarino. Navsezadnje o tem odloča Zbor članov (ne glede na verzijo statuta). Predlagal bi, da se klub čimprej registrira in odpre TRR pri eni od bank, ter sprejmeta statut in pravilnik o finančnem poslovanju. Prispevki (tudi članarine, ipd) se morajo deponirati (skladno s pravilnikom pa tudi predpisi) na račun TRR in jih ne more kar nekdo nositi v ročni blagajni v nedogled (pa četudi bi se zelo hitro investiralo!).

Glede višine članarine mislim, da je prezgodaj govoriti tudi zato, ker je zelo pomembno kaj želi klub s članarino doseči. Opcij je več: resnost klubovcev (v smislu odnosa do kluba), "simbolično" finančno podporo klubu, prispevek za uporabo klubske opreme,... to mora vodstvo jasno povedati.

Čisto nazadnje pa (že prav ponavljam se, vendar nihče o tem dosedaj ni nič povedal okoli tega): je kdo razmišljal o uvrstivi kluba med izobraževalne organizacije (to je treba vedeti že v registracijskem postopku (AJPES)) in bi tako lahko dobili sredstva iz različnih nacionalnih skladov, ki izobraževalno dejavnost financirajo še sploh v investicijskem delu. Kot promotor te dejavnosti bi služil (neprofini) tečaj računalniškega opismevanja in osnov programiranja, izvajanja marketinških storitev, ipd..., sredstva pa bi se porabljala za nakup računalniške in druge opreme v kontekstu kluba.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2006, 09:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

Zanimva ideja!

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Članarina
OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 00:26 
Odsoten

Kraj: Medvode
Živjo vsem,

nekaj minut nazaj sem prebral post Libera, v katerem je omenil, da naj bi bilo Slovencem 15 EUR preveč za članarino KVLS. Kot član kluba mislim, da imam pravico zahtevati, da naj se vodstvo opredeli do te tematike. Prosim, da meni in ostalim, ki jim je odveč plačati članarino, vodstvo kluba vsaj okvirno predstavi svoje načrte za leto 2009 ter se izjasni, če sploh misli delovati s članarino ali bo neprofitna organizacija.

Dve leti in tri mesece nazaj je GreGa napisal:
Citiram:
Glede višine članarine mislim, da je prezgodaj govoriti tudi zato, ker je zelo pomembno kaj želi klub s članarino doseči. Opcij je več: resnost klubovcev (v smislu odnosa do kluba), "simbolično" finančno podporo klubu, prispevek za uporabo klubske opreme,... to mora vodstvo jasno povedati.

A je še vedno prezgodaj?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 00:58 
Odsoten

Glede na to, da je minilo že nekaj časa od ustanovitve kluba, me zanima par zadevic povezanih z delovanjem organov kluba. Zanima me predvsem, kaj se dogaja s sejami članov kluba in pa z letnimi poročili, ki jih predvideva statut KVLS. Klub pač ne more biti one man band, kjer se ne ve, kdo pije in kdo plača. Posledično zaradi neizvajanja določil statuta prihaja do zmešnjav, ki se odražajo pri registraciji domen in pri (ne)pobiranju članarine. Znotraj nadzornega odbora prav tako še nismo določili predsednika, saj bi moral sam predsednik kluba sklicati prvo sejo. Sicer pa ne vem, če je smiselno imeti nadzorni odbor, če se ukvarja s finančnim in materialnim stanjem kluba… Kakšnega finančnega ali materialnega imetja klub pač nima.

To sporočilo je čisto dobronamerno, da bi se razčistile določene nejasnosti in kot spodbuda, da se prične z delom znotraj organov kluba. Igor kluba samostojno ne more voditi.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 14:33 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Fantje lep pozdrav in tukaj je nekaj mojih odgovorov in razmišljanj okoli kluba in njega delovanja:

Citiram:
nekaj minut nazaj sem prebral post Libera, v katerem je omenil, da naj bi bilo Slovencem 15 EUR preveč za članarino KVLS

Citiram:
Kot član kluba mislim, da imam pravico zahtevati, da naj se vodstvo opredeli do te tematike

to si prebral v zvezi s postom o AA, kjer so na anketo odgovarjali člani foruma in kjer so se mnogi opredelili, da bi raje plačali več in leteli z enim, kot plačali manj in leteli z drugim letalom in nima veze s članarino. Še enkrat si preberi vse poste, da boš točno dojel in razumel bistvo vse pisarije. Gre pa le za moje osebno mnenje, ne v vlogi predsednika kluba, le kot člana foruma glede na razpravo na tematiko o varnosti Adriinih letal in nekaterih nerealnih fantazij in teoretiziranja, kaj vse bi morala Adria narediti za uspešno poslovanje.

Citiram:
vodstvo kluba vsaj okvirno predstavi svoje načrte za leto 2009 ter se izjasni, če sploh misli delovati s članarino ali bo neprofitna organizacija
.
KVLS do nadaljnega NE misli delovati s članarino in bo svoje poslanstvo nadaljevalo kot neprofitna organizacija. Ko bodo razmere malo zrelejše in morda malo drugačne, se bomo vsedli skupaj in se o tekočih zadevah pogovorili in se skupaj odločili kaj in kako.

Citiram:
A je še vedno prezgodaj?

Absolutno prezgodaj !

Citiram:
Glede na to, da je minilo že nekaj časa od ustanovitve kluba, me zanima par zadevic povezanih z delovanjem organov kluba

Odlično, ti kar na dan z vprašanji!

Citiram:
Zanima me predvsem, kaj se dogaja s sejami članov kluba in pa z letnimi poročili, ki jih predvideva statut KVLS.

Aljoša, sej članov kluba ni bilo, jih ni in jih tudi v prihodnje ne bo, vsaj do nadaljnega. Je sicer objavljen sestanek vodstva in članov kluba, pa kakšne zagretosti še ni videti; mogoče je je nekaj več, ker je poleg sestanka predviden tudi ogled, da malo popestrimo zadevo. No, prejel sem tudi že opravičilo enega od članov, več kot upravičeno.
Sicer pa sem vsem članom vodstva osebno obljubil, da jih ne bom obremenjeval s takšnimi zadevami, vodstvo po črki zakona smo izbrali le zaradi zadostitve črke zakona, da smo lahko ustanovili klub.

Citiram:
Klub pač ne more biti one man band, kjer se ne ve, kdo pije in kdo plača.

Je možno, zakaj ne? Mene samo vodenje ne obremenjuje, predvsem se posvečam promociji VL in pridobivanju novih članov, spremljam dogajanja v svetu VL, navezujem stike z različnimi ljudmi, člani in voditelji drugih klubov, ter promoviram naš klub, naše delovanje, z nekaterimi člani pa se udeležujemo mednarodnih konferenc (zadnja je bila SASMA), kjer so naše delovanje zopet predstavljali Milan Korbar, Goran Brumen in Jaša Batagelj. Moj prispevek letos je bil skromnejši, saj sem pripravil le idejo o predstavitvi VL vs RL. Sicer pa se zaenkrat še ve kdo pije in kdo plača ... Plačujemo prostovoljci, bi bilo pa fer do njih, če bi te stroške malo porazdelili.

Citiram:
Posledično zaradi neizvajanja določil statuta prihaja do zmešnjav, ki se odražajo pri registraciji domen in pri (ne)pobiranju članarine.

Izvajanje statuta po črki zakona bo zelo težko, če ne kar nemogoče, vsaj do nadaljnega, dokler ne bo večjega članskega interesa za večje angažiranje in delovanje kluba in njega dejavnosti.

Citiram:
Znotraj nadzornega odbora prav tako še nismo določili predsednika, saj bi moral sam predsednik kluba sklicati prvo sejo

Tudi če skličem sejo, se nas bo dobilo par članov in šli bomo le na eno kavo in sok zraven ... S sejo pa ne bo nič. (Ampak to sem vedel že takrat, ko smo klub ustanavljali in šel zavestno v to.)

Citiram:
Sicer pa ne vem, če je smiselno imeti nadzorni odbor, če se ukvarja s finančnim in materialnim stanjem kluba… Kakšnega finančnega ali materialnega imetja klub pač nima

Naj kar bo tako kot je, z vsemi odbori po črki zakona. Klub je neprofitna organizacija, ne posluje finančno in nima imetja. Za vsako leto pa moram oddati AJPES-u poročila in izjave o finančnem poslovanju kluba, našem delovanju, doseženih ciljih, ipd ... To naredim kar sam in tudi pravočasno oddam.

Citiram:
To sporočilo je čisto dobronamerno, da bi se razčistile določene nejasnosti in kot spodbuda, da se prične z delom znotraj organov kluba

Aljoša, vem, da je tvoj post dobronameren; mene bi bolj kot kompleksejše vodenje kluba veselilo aktivnejše delovanje, promoviranje, skratka, bolj bi si želel, da bi klub živel kot nekaj resnično živega; da bi organizirali srečanja, se promovirali, sodelovali na raznih prireditvah ipd ...

Vem, da pri naših članih ni ne denarja (pa smo spet pri večni temi), ne časa, ne volje za kaj več kot toliko ... Konec koncev ima vsak pravico sam upravljati s svojim prostim časom in ne moremo pričakovati več kot toliko od članov. Ko se bo mogoče kaj spremenilo, bomo tudi mi delovali drugače ...

Citiram:
Igor kluba samostojno ne more voditi.

Aljoša, tole zaenkrat niti ni kakšno hudo vodenje ... Jaz bi si sicer želel kaj več, ampak to sem jaz; jaz pa nisem drugi člani;

Kot sem pa že mnogokrat napisal: KVLS obstaja kot pravno-formalni subjekt; to je pomembno; danes smo tako, jutri bomo morda drugače... Imamo ga in mogoče bo nekoč še dobro zaživel ...

Seveda Aljoša misli tukaj dobronamerno, rad bi vzpodbudil malo večjo aktivnost članov ... Lepo to, nekaj se že premika ... [-o<

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 14:58 
Odsoten

Citiram:
Še enkrat si preberi vse poste, da boš točno dojel in razumel bistvo vse pisarije.

Za tole pa res hvala lepa.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 15:14 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Pravzaprav o sejah bi lahko napisal tako Igor kot jaz, da kadar se dobiva in to je vsak mesec, v živo ali pa po telefonu, debatirava tudi o klubu, o denarju itd. Stališče vodstva je,d a če bi začeli pobirati članarino bi rabili tudi računovodkinjo, ki mora potem mesečno oddajati finančna poročila. Računovodkinja pa tudi nekaj stane...
Klub še nima svojih prostorov, tisto malo opreme v obliki raznih sponzorskih letal, DVDjev ipd ima bolj ali manj Igor pri sebi (no pa tudi jaz nekaj malega). Ko bomo nekoč prišli do svojih prostorov, računalnika itd, potem se bo to preselilo tja. In verjetno bo treba plačevati tudi prostor. Takrat bo članarina neizogibna.

Vedno pa velja, da so predlogi dobrodošli. Med drugim bi pozval vse člane, ki imajo voljo do pisanja novic in obvestil na domačo stran KVLS, da nam to sporočite. Od vsega tam gori napisanega mislim da ni bilo doslej še drugega junaka, ki bi tja gori kaj napisal. Pisanje objav je že dolgo omogočeno Vitu, Gregorju, Stipetu, Milanu ter Igorju, nimam pa popolnoma nič proti, če še drugi pomagate soustvarjati. Predlogi okoli domače strani so tudi zaželeni.
:wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 15:33 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Citiram:
Za tole pa res hvala lepa

Poglej, mislim, da se nisva razumela v tej točki ... Bistvo debate pod naslovom "Adria Airways" ni bila članarina KVLS, pač pa nasprotujoče si trditve (po mojem mnenju) po eni strani kako bi plačali več za en let, po drugi strani pa je problem vsak prislužen Evro. V tistem postu nisem mislil, da bi morali člani plačevati članarino, je pa res, da je bilo okoli nje precej debate ... In kar se tiče denarja... v Sloveniji izhaja revija Letalo, na katero sem naročen od samega začetka; ne le zaradi odličnih prispevkov in fotografij, pač pa tudi zato, ker podpiram projekt Francija Jeraja in njegov trud, obdržati revijo pri življenju v tako težkem tržišču, kot je Slovenija. Čeprav z Goranom za omenjeno revijo piševa tudi članke, ne zahtevam in ne pričakujem plačila za to, nasprotno, naročnino plačujem!! In koliko članov KVLS in tega foruma je naročenih na ta "projekt"? Zelo malo, ker znese to na leto 21 Evrov, to je pa že denar!!! Razumeš na kaj ciljam? Čeprav denar, tako kot vsi, trdo služim, od jutra do večera, z dvema službama, sem zelo odprt in "radodaren". In mnogi, ki bi plačali 200 Evrov za "zanesljivo" letalo in jim denar ni problem, na takšne "projekte" niso naročeni, pa tudi članarina KVLS se jim je zdela previsoka. Zato trdim, da je anketa nerealna. Pa saj to ni bistvo, želim samo, da bi razumel, kaj sem želel s tem povedati.

Sicer pa Savski: iz mnogih tvojih postov opažam, da znaš biti kar oster in da kar rad malo špikneš: odlično! Enega takšnega bi potrebovali v vodstvu kluba, super bi bil kot moja desna roka, saj bi očitno ta tvoj živahen značaj uporabil za kaj presneto koristnega; takih namreč manjka ... :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 17:25 
Odsoten

No ja, če sva se razumela ali pa ne, niti ni pomembno. Motilo me je, da si v svojo razpravo vključil trditev, da nam je preveč plačati 15€, konkretno za članarino kluba. Ampak okej, drugače sem razumel širši namen in kot se že omenil se v večini strinjava.

Glede desne roke pa: v klubu ne mislim imet nobene funkcije, ker svojo energijo porabljam predvsem na faksu, za hobije in v kakšni drugi organizaciji, moje virtualno letenje pa je omejeno na offline in je bolj sporadično kot ne, tako da nisem nek svetel zgled. Med drugim tudi zato, ker nisem zgoraj omenjene revije Letalo kupil niti enkrat. Rekel bi, da se najde kdo bolj sposoben in bolj spodoben pa tudi precej bolj aktiven od mene. :wink: Pa še tko mi je levica veliko bolj všeč.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 18:06 
Odsoten

Kulj. Glede sej sem mislil na seje upravnega odbora. Če je klub uradno registriran, bi pač morale potekati seje, kjer bi se odločalo o delovanju kluba. Posledično bi bilo potrebno spisat kak zapisnik seje, ker je to določeno v statutu in tak registriran klub mora upoštevati statut. To je bistveno za nemoteno delovanje kluba in imaš vse črno na belem, da potem ne prihaja do težav, ko se denimo debatira o članarinah in registraciji domen in se ne ve, kdo bi moral te zadeve urediti in podobno. Statut je dejansko potrebno zelo dosledno izpolnjevati, da ne pride do kakšnih nepotrebnih napetosti.
Igor, vsekakor ti gre organizacija raznih zadev več kot odlično. Vseeno pa menim, da bi morali tudi ostali iz upravnega odbora prispevati svoj delež k vodenju in organizaciji. Seje morajo biti tudi sklepčne, ne pa da se potem prikažeta dva mojstra in potem debatirata o prelepih stevardesah.
Gorchi napisal/-a:
Računovodkinja

:twisted: :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 19:02 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Aljoša, se popolnoma strinjam s tabo; je pa tudi res, da je bil že problem sploh dobiti kandidate za funkcijo na papirju, kaj šele za kakšno resno delovanje; in jaz sem vsem tem ljudem obljubil, da jih ne bom "maltretiral" s klubskimi zadevami in vodenjem. Zelo sem si želel, da bi tudi mi ustanovili in imeli klub in z zagnanostjo in voljo vseh vas članov smo ga ustanovili in mnogi nas sedaj poznajo;ok, trenutno spimo zimsko spanje in koliko časa bo to še trajalo, ne vem; mogoče bomo pa enkrat aktivnejši in še bolj zaživeli, mogoče tudi ne; jaz osebno bi si vsekakor želel več udejstvovanja, več druženja, več dogodkov, več skupnih ekskurzij in obiskov ... Ampak zato je potrebnih čim več ljudi. Ok, poglej, razumem člane (kot je lepo napisal Savski), da se s FS in VL ukvarja zgolj minimalno in še to zgolj off-line, čeprav je pogost obiskovalec foruma; tudi Nejc Brelih, ki je bil zelo aktiven član VL je vse skupaj pustil, ker so mu pomembnejše druge stvari v življenju; mnogi člani ne živijo v LJ, mnogi imajo družine, praktično vsi službe, fakse in ostale družbenokoristne oblike delovanja; mnogi imajo VL le kot hiter beg iz vsakodnevne realnosti preprosto v udobnem naslonjaču svojega doma, brez voženj, stresa in dodatnega zapravljanja denarja .... Je tudi res, da je narod Slovenski bolj zaprt med stene svojega doma, navzven pa se odpira veliko težje, kar je nasprotje predvsem mediteranskih narodov. Konec koncev kar lepo delujemo preko foruma in virtualno, čeprav, kot sem že napisal, bi si jaz želel vse kaj drugega ... Toda to sem jaz, jaz razmišljam veliko drugače od tipičnega Slovenca in na to se, povem po pravici, še vedno nekako navajam. Nekako težko sprejemam to, pa se skušam malo zadrževati, čeprav mi včasih to nekako ne uspeva in malo težim ... Pa brez zamere!

Ko bo pripravljenost bolj se odpirati navzven in ko se bo našel še kdo, kot sem jaz, bo tudi KVLS verjetno bolj živel ... Do tedaj pa ... spoštujem voljo članov! :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 16 Nov 2008, 21:51 
Odsoten

Kraj: Jesenice
Libero napisal/-a:
In koliko članov KVLS in tega foruma je naročenih na ta "projekt"?

Jaz :mrgreen: , in to od vsega zacetka. Mislim, da je revija izvrstna za branje. V njej se nahaja v VSAKI izdaji (od 08 naprej) tudi clanek o VL, KVLS in FS ter letenja in nastavitvah v njem. Za-to gre pohvala tako Igorju kot Goranu.
Da ne govorim o prelepih fotografijah g.Milana, g.Barabasa in ostalih izvrstnih spoterjev.

Zase lahko recem, da sem ponosen narocnik te revije in hkrati tudi podpiram "hobi" g.Francija Jeraja.

Toliko o tem... :wave:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2008, 12:37 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Super, hvala Klemen za tvoj prispevek in hvala za pohvale! Saj v tem je bistvo! Nesebično, prostovoljno in s skromnim prispevkom podpreti takšne projekte enega navdušenega človeka! Doslej je to stalo 21 Evrov na leto! Haloooooo?? In če vprašate mene, bi ta projekt še razširili in lahko bi revija Letalo postala skupni projekt s KVLS, kot nekakšno glasilo ljubiteljev realnega in virtualnega letenja; lahko bi bila ta revija še večji del glasu kluba! In namesto članarine KVLS bi bila lahko naročnina na revijo že članarina, s tem bi mogoče razširili Francijevo in klubsko delovanje ter delovanje VL, s skupnimi močmi bi stopili korak naprej ... Pa veste, da v tem skupnem projektu delujejo le strastni ljubitelji letalstva? Franci, Jan (zvesti član na IVAO), Goran, Milan, Pavle, jaz in še bi lahko našteval ... In s to članarino bi potem, vsaj do nadaljnega, izkazovali istovetnost pri različnih obiskih, ogledih, prireditvah ipd ... Skupni projekt!

Ok, naredil sem res reklamo za revijo Letalo. Priznam. Ampak jaz osebno poznam nekoliko bolj tudi ozadje vsega tega delovanja. Kar precej v zadnjih časih na novo prijavljenih članov na tem forumu, v KVLS in na IVAO me je kontaktiralo prav po prebiranju omenjene revije. To ni čisto in zgolj slučajno. In za to se trudim tudi jaz osebno. V zadnjih treh mesecih sem bil na domu štirih članov (od tega le eden iz LJ, ostali iz različnih koncev Slovenije),kjer sem jim pomagal pri nameščanju programov, nastavitvah, povezavi in registraciji na IVAO, kar 6 interesentov pa je bilo v moji sobi, v mojem osebnem intimnem prostoru, kjer sem promoviral VL. Brez vprašanja "in kaj bom imel od tega ... "

V razmislek, kako se nekdo lahko tudi aktivno vključi v delovanje in prispevek letalstvu in klubu. :wink:

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2008, 13:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Maribor
Mene samo zanima koliko članov ima KVLS in koliko od teh članov je pripravljeno plačati članarino. Jaz osebno sem takoj za to, da se uvede članarina (€15-€20) na leto, pod pogojem da se na vsakih 4 mesece s strani vodstva poda detaljno poročilo o stanju denarja na računu in za kaj je bil denar porabljen.

Malo me moti, da se pod besedo "zvesti" vedno omenjena samo imena petih morda šestih članov. Tudi jaz sem zvest član (če vprašate mojo ženo, še preveč :D ), saj vsaki dan redno prebiram forum in vaše debate, všasih si še upam kaj vprašati. Je pa res da nisem tako aktiven v online letenju kot so morda drugi, a to je povezano s službo in časom.

Glede članarine pa se je treba resno pogovoriti.

l.p.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: