Fantje lep pozdrav in tukaj je nekaj mojih odgovorov in razmišljanj okoli kluba in njega delovanja:
Citiram:
nekaj minut nazaj sem prebral post Libera, v katerem je omenil, da naj bi bilo Slovencem 15 EUR preveč za članarino KVLS
Citiram:
Kot član kluba mislim, da imam pravico zahtevati, da naj se vodstvo opredeli do te tematike
to si prebral v zvezi s postom o AA, kjer so na anketo odgovarjali člani foruma in kjer so se mnogi opredelili, da bi raje plačali več in leteli z enim, kot plačali manj in leteli z drugim letalom in nima veze s članarino. Še enkrat si preberi vse poste, da boš točno dojel in razumel bistvo vse pisarije. Gre pa le za moje osebno mnenje, ne v vlogi predsednika kluba, le kot člana foruma glede na razpravo na tematiko o varnosti Adriinih letal in nekaterih nerealnih fantazij in teoretiziranja, kaj vse bi morala Adria narediti za uspešno poslovanje.
Citiram:
vodstvo kluba vsaj okvirno predstavi svoje načrte za leto 2009 ter se izjasni, če sploh misli delovati s članarino ali bo neprofitna organizacija
.
KVLS do nadaljnega NE misli delovati s članarino in bo svoje poslanstvo nadaljevalo kot
neprofitna organizacija. Ko bodo razmere malo zrelejše in morda malo drugačne, se bomo vsedli skupaj in se o tekočih zadevah pogovorili in se skupaj odločili kaj in kako.
Citiram:
A je še vedno prezgodaj?
Absolutno prezgodaj !
Citiram:
Glede na to, da je minilo že nekaj časa od ustanovitve kluba, me zanima par zadevic povezanih z delovanjem organov kluba
Odlično, ti kar na dan z vprašanji!
Citiram:
Zanima me predvsem, kaj se dogaja s sejami članov kluba in pa z letnimi poročili, ki jih predvideva statut KVLS.
Aljoša, sej članov kluba ni bilo, jih ni in jih tudi v prihodnje ne bo, vsaj do nadaljnega. Je sicer objavljen sestanek vodstva in članov kluba, pa kakšne zagretosti še ni videti; mogoče je je nekaj več, ker je poleg sestanka predviden tudi ogled, da malo popestrimo zadevo. No, prejel sem tudi že opravičilo enega od članov, več kot upravičeno.
Sicer pa sem vsem članom vodstva osebno obljubil, da jih ne bom obremenjeval s takšnimi zadevami, vodstvo po črki zakona smo izbrali le zaradi zadostitve črke zakona, da smo lahko ustanovili klub.
Citiram:
Klub pač ne more biti one man band, kjer se ne ve, kdo pije in kdo plača.
Je možno, zakaj ne? Mene samo vodenje ne obremenjuje, predvsem se posvečam promociji VL in pridobivanju novih članov, spremljam dogajanja v svetu VL, navezujem stike z različnimi ljudmi, člani in voditelji drugih klubov, ter promoviram naš klub, naše delovanje, z nekaterimi člani pa se udeležujemo mednarodnih konferenc (zadnja je bila SASMA), kjer so naše delovanje zopet predstavljali Milan Korbar, Goran Brumen in Jaša Batagelj. Moj prispevek letos je bil skromnejši, saj sem pripravil le idejo o predstavitvi VL vs RL. Sicer pa se zaenkrat še ve kdo pije in kdo plača ... Plačujemo prostovoljci, bi bilo pa fer do njih, če bi te stroške malo porazdelili.
Citiram:
Posledično zaradi neizvajanja določil statuta prihaja do zmešnjav, ki se odražajo pri registraciji domen in pri (ne)pobiranju članarine.
Izvajanje statuta po črki zakona bo zelo težko, če ne kar nemogoče, vsaj do nadaljnega, dokler ne bo večjega članskega interesa za večje angažiranje in delovanje kluba in njega dejavnosti.
Citiram:
Znotraj nadzornega odbora prav tako še nismo določili predsednika, saj bi moral sam predsednik kluba sklicati prvo sejo
Tudi če skličem sejo, se nas bo dobilo par članov in šli bomo le na eno kavo in sok zraven ... S sejo pa ne bo nič. (Ampak to sem vedel že takrat, ko smo klub ustanavljali in šel zavestno v to.)
Citiram:
Sicer pa ne vem, če je smiselno imeti nadzorni odbor, če se ukvarja s finančnim in materialnim stanjem kluba… Kakšnega finančnega ali materialnega imetja klub pač nima
Naj kar bo tako kot je, z vsemi odbori po črki zakona. Klub je neprofitna organizacija, ne posluje finančno in nima imetja. Za vsako leto pa moram oddati AJPES-u poročila in izjave o finančnem poslovanju kluba, našem delovanju, doseženih ciljih, ipd ... To naredim kar sam in tudi pravočasno oddam.
Citiram:
To sporočilo je čisto dobronamerno, da bi se razčistile določene nejasnosti in kot spodbuda, da se prične z delom znotraj organov kluba
Aljoša, vem, da je tvoj post dobronameren; mene bi bolj kot kompleksejše vodenje kluba veselilo aktivnejše delovanje, promoviranje, skratka, bolj bi si želel, da bi klub živel kot nekaj resnično živega; da bi organizirali srečanja, se promovirali, sodelovali na raznih prireditvah ipd ...
Vem, da pri naših članih ni ne denarja (pa smo spet pri večni temi), ne časa, ne volje za kaj več kot toliko ... Konec koncev ima vsak pravico sam upravljati s svojim prostim časom in ne moremo pričakovati več kot toliko od članov. Ko se bo mogoče kaj spremenilo, bomo tudi mi delovali drugače ...
Citiram:
Igor kluba samostojno ne more voditi.
Aljoša, tole zaenkrat niti ni kakšno hudo vodenje ... Jaz bi si sicer želel kaj več, ampak to sem jaz; jaz pa nisem drugi člani;
Kot sem pa že mnogokrat napisal: KVLS obstaja kot pravno-formalni subjekt; to je pomembno; danes smo tako, jutri bomo morda drugače... Imamo ga in mogoče bo nekoč še dobro zaživel ...
Seveda Aljoša misli tukaj dobronamerno, rad bi vzpodbudil malo večjo aktivnost članov ... Lepo to, nekaj se že premika ...