Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 07:33

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 54 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 18:12 
Odsoten

Ko berem vse te poste, ne razumem več, zakaj ste šli v KLVLS. Če je 'virtualno' in 'Slovenija' dovoljeno, kot smo končno ugotovili, potem lahko ostanemo tudi pri KVLS - Klub virtualnih letalcev Slovenije. Tisti 'ljubitelji' mi deluje tko mal ... kakor da kake 'fičote glancamo' :) ... še kako črko se zmislite, pa bo ratalo KĹKVLKŚL .. pol nas bodo pa v oddajo Hidak povabl :) .... kakor ma ena kratica več kot 4 črke, ki se težko berejo ... so pomoje problemi. Drugo je, če je kratica taka, da lepo 'steče' ko jo prebereš ...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 18:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Stajerska
Tu bi se tudi jaz nekako strinjal s Serifom, čeprav ime "Klub ljubiteljev virtualnega letalstva Slovenije" kot celota sploh ni slabo, ampak kratica se tudi meni zdi malo predolga in tezko stece z jezika.

Bdw...Libero, kaksne so kaj izkusnje z imeni v tujini....recimo v Italiji?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 19:02 
Odsoten

Lej jih tle ene :)

http://www.pvi.it/index/code/index.php

logo majo pa tud wing-style :) - pa nobenga škornja, zastave, kontrolorja ki dol s stolpa frči, itd... :) .. kratico imajo pa iz treh črk in to je vse..pa seveda poudarjajo od kod so ...kakopak.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 20:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 21:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

neac napisal/-a:

to je to

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 21:48 
Odsoten

Okej, glasujta v anketi oba :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Sep 2006, 21:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

sem že prav zdaj

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 12:17 
Odsoten

Kraj: Dol pri Lj.
Nočem biti siten, ampak a bi se lahko, za božjo voljo(!), že zmenili okoli imena? V začetku je prevladalo ime KLUB LJUBITELJEV VIRTUALNEGA LETALSTVA SLOVENIJE, zdaj prihajajo novi predlogi.

Neformalno se lahko rabi tudi kartica KVLS, za formalne namene bomo pa malo potrpeli in napisali kakšno črko več, če se bomo tako odločili. Naj ima vsebina prednost pred obliko !!!!

Oblikovalci že lahko izdelajo logo tako, da kratica ne bo porušila oblikovnega (heraldičnega???) ravnovesja ter razpoznavnosti kluba. Bojim se, da se jim bo s temi stalnimi spremembami porušilo njihovo duševno ravnovesje in nas bo kdo še v ... sunil.

Glede statuta pa tudi: prosim, poglejte topic, ker je treba uskladit še nekaj NUJNIH tem.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 12:25 
Odsoten

V anketi v sosednjem podforumu je 90% ljudi za kratico KVLS (Klub virtualnega letalstva Slovenije) ... anketa se zapre 15.9. ob 12h - rezultati so kakor 'informativni' dokler jih Igor Krušič ne sprejme ..in to je zame dovolj.

Citiram:
V začetku je prevladalo ime KLUB LJUBITELJEV VIRTUALNEGA LETALSTVA SLOVENIJE, zdaj prihajajo novi predlogi

Nič ni nikjer to ime prevladalo - še enkrat: glej anketo. Na čistem začetku smo se vrteli le okrog KVLS/KSVL.

Citiram:
a formalne namene bomo pa malo potrpeli in napisali kakšno črko več

Kot smo ti že vsaj 5x povedali je naziv "Klub Virtualnega Letalstva Slovenije", ki v anketi vodi za 90% formalno dovoljen naziv.

Zadnjič spremenil Šerif, dne 13 Sep 2006, 12:32, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 12:31 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
GregA napisal/-a:
Glede statuta pa tudi: prosim, poglejte topic, ker je treba uskladit še nekaj NUJNIH tem.

Grega, mi pošlješ popravljeno verzijo statuta, da jo dam na net? Po moje bo dobro, da si še verzijo z vsemi dopolnitvami ljudje preberejo...

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 14:49 
Odsoten

Vito, z vsem dolžnim spoštovanjem: na prvi strani tega topica je "anketa". V njej so sodelovali (poleg mene) še Libero, Neac, Stipe, Locke, Anton, Gorchi, flyboy01, metod in šerif. Z izjemo zadnjih so predhodniki bolj kot ne favorizirali uporabo besede "ljubitelji". Torej? Vsekakor pa spoštujem mnenje večine ter Igorjevo avtoriteto in bom počakal da se to kristalizira.

Kot sem že dejal: VSEBINA pred obliko!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 15:37 
Odsoten

Citiram:
Vsekakor pa spoštujem mnenje večine

Na vprašanje "Torej?" si si že sam odgovoril. Po mnenje večine se odpravi sem http://www.ivao-si.org/forum/viewtopic.php?t=1710. Občutek imam, da je beseda "ljubitel" bolj ko ne tvoja lastna kaprica. Svoj glas pa si v anketi, kot praviš, že oddal. Menim, da si z dokazovanjem svojega 'prav' bil celo nekoliko preveč vsiljiv. To in nesprejemljiva kratica, ki iz tega nastane, pa je verjetno bil glavni razlog, da se KLVL(S) ni sprejel. Tri od nas pa je verjetno pojezilo že samoiniciativno spreminjanje naziva kluba na forumu, oz. kar oboje. :) V besedi "ljubitelj" po anketi sodeč zato večina ne vidi kake posebne prednosti. Morda ravno nasprotno. Ime Klub Virtualnega letalstva Slovenije izpade za večino očitno bolj resno. Ime pa je pravno, kot smo ti sedaj že šestič povedali, sprejemljivo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 17:19 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Torej, samo v kratko obrazložitev: ko smo se tistega večera srečali pri Gregi doma in obdelovali Statut kluba, še nismo bili prepričani, če sta "Slovenije" in "Virtualni" sprejemljiva termina. Sedaj že vemo, da je to možno in ni več problem. "Ljubiteljev" pa smo dodali zaradi same kombinacije naziva in same kombinacije "tistih, ki imajo radi (ljubijo) virtualno letenje", saj širša slovenska javnost ne ve, za kaj pri Virtualnem letenju gre in "kdo za vraga pa smo mi".
Če bomo izglasovali brez "ljubitelji", tega termina v nazivu pač ne bo. Vse bomo izglasovali skupaj ...

Rad bi dodal še tole: Grega se je ponudil, da nam pomaga s svojimi izkušnjami pri ustanavljanju klubov, tako, da je njegova pomoč dobrodošla. Namreč, ne verjamem, da ima kdo od nas toliko časa in volje, da bi se tako intenzivno ukvarjal še s tem;

Malo strpnosti prosim, saj bo kmalu bolje ... po ustanovitvi bomo pa uživali, počasi in lepo, sadove skupnih naporov. :D

Zadnjič spremenil Libero, dne 13 Sep 2006, 18:41, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2006, 18:20 
Odsoten

O tem, da je ime pravno usklajeno, sva se prepričala sama z Igorjem že v ponedeljek, tako da ne vidim razloga za poudarjanje tega vprašanja.

Osebno nisem potreboval več kot potrditev ustreznih organov Vlade v zvezi z besedama "virtualnega" in "Slovenije", zato izgubljanje energije okoli dopovedovanja ni bilo potrebno. Ponovno - če bi bil dosleden in natančno prebiral vsebine postov (vendar ti ravno tako kot ostalim primankuje časa) bi videl, kaj poskušam v razpravi doseči (in to že ne vem kolikič dopovedujem!): da se izoblikuje NAZIV, ki bo konsistenten v vseh ozirih, pa če zaradi mene piše Klub letalcev Ljubljane. Idejo "ljubiteljev" sem ti pojasnil v zasebnemu sporočilu kot tudi tvojo oznako "kapričavosti".

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 54 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: