Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 07:37

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Članarina
OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2008, 16:45 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Se strinjam z Vilijem. Brez problema bi plačali tistih 20 € na leto, saj glede na ostalo to niti ni tak strošek. Jaz sem pripravljen plačati, če se bo v kaj pametnega investiralo. Tistih 20€ lahko brez problema da vsak. Vprašanje je le, kdo je pripravljen.
Pa še odgovor na to, da bi plačevali z naročnino za revijo Letalo. Mi nekako ni všeč. Ker sam nimam neke volje do branja te revije (priznam, ni mi zanimiva. Sem mogoče edini, ampak "takle mamo") in se morda najde še kdo, ki mu ta revija ni všeč, in ne bo plačeval.

LP, Matjaž

Slika Slika

Na vrh

Naslov prispevka: Re: Članarina
OdgovorObjavljeno: 17 Nov 2008, 22:37 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
No, kar se tiče revije Letalo je samo moje razmišljanje in nič drugega. Ne, nikomur se ni potrebno na nič naročati, bog ne daj ... Sicer je pa znano, da jaz kar naprej nekaj razmišljam in kombiniram, saj bi zelo rad celo iz nemogočega naredil mogoče. Pri vsaki stvari sem zagnan in mnogokrat grem z glavo skozi zid, oz. to vsaj poskušam. Kadar se peljemo z Goranom na kakšen izlet, se vedno najde kje kakšna stavba, ki bi bila primerna kot prostor za KVLS, Goran se mi pa samo smeji ... Mogoče se ne vidi, ampak sem še vedno čisto v klubu in iz tega bi naredil ne vem kakšno organizacijo z vsemi možnimi navezami in povezavami. Saj me bo minilo ... #-o

Citiram:
Mene samo zanima koliko članov ima KVLS in koliko od teh članov je pripravljeno plačati članarino

Članarine do nadaljnega ne bo.

Citiram:
če se bo v kaj pametnega investiralo

Z 20 Evri na člana letno se ne bo investiralo v nič, to bi bilo le za stroške bančnega računa in administracijo. Za naložbe v strojno, programsko opremo, klubske prostore in podobno je to premalo, če bi ne bilo sponzorjev in drugih sredstev mesta za delovanje kluba.

Citiram:
Vprašanje je le, kdo je pripravljen

S tem vprašanjem se sploh ne ukvarjam več, je že od samega začetka ad acta.

Citiram:
Mi nekako ni všeč. Ker sam nimam neke volje do branja te revije (priznam, ni mi zanimiva. Sem mogoče edini, ampak "takle mamo") in se morda najde še kdo, ki mu ta revija ni všeč, in ne bo plačeval

Če bi bilo vsem vse všeč, bi bil ta svet res dolgočasen in ne bi prebirali mojih postov; no, malo vas pa vseeno zabavajo ... :D

Citiram:
Malo me moti, da se pod besedo "zvesti" vedno omenjena samo imena petih morda šestih članov. Tudi jaz sem zvest član (če vprašate mojo ženo, še preveč ), saj vsaki dan redno prebiram forum in vaše debate, všasih si še upam kaj vprašati. Je pa res da nisem tako aktiven v online letenju kot so morda drugi, a to je povezano s službo in časom

Zvestih članov na forumu je res veliko, veliko jih je tudi on-line; tu mislim predvsem na dosedanje sodelovanje pri raznih aktivnostih, kot so pisanje člankov, sodelovanje na mednarodnih predstavitvah in konferencah, pripravi raznih prireditev (Slovenija v virtualnem prostoru) in podobnih fizičnih in organizacijskih aktivnostih kluba, kot tudi preprosto prisotnost na prireditvah. No, takih članov je še precej več, upoštevati moramo tudi ekipo IVAO, ki v svet VL prispeva ogromno in je osnova za naše delovanje.

Ok, do nadaljnega ne bom več težil s klubskimi zadevami. Sem imel zadnje čase nekaj čudnih prebliskov.

Da zaključimo s tokratno debato:

- članarine ne bo
- nobenih nalog in zadolžitev članom vodstva in kluba ne bo
- sestankov vodstva ne bo
- v letu 2009 se v delovanju kluba (vsaj zaenkrat) ne bo nič spremenilo, razen v kakšnem izrednem primeru
- v letu 2009 ni predvidenih kakšnih večjih dogodkov pri promociji kluba
- v letu 2009 ni predvidenih izletov in strokovnih ekskurzij, razen v individualnem aranžmaju
- v letu 2009 vam ne bom težil in vas špikal, obljubljam!

Po vseh razpravah klub deluje naprej po starem, saj je tako kot je, zaenkrat vsem nam čisto ok.

Zaključek:

Vsi stroški, ko bodo nastali v zvezi z delovanjem kluba in zakupa strežnikov in podobno, se bodo reševali na individualni ravni posameznih prostovoljcev.

Debata o članarini in nadaljni širitvi delovanja kluba je na tem mestu do nadaljnega zaključena

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: