Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 09 Jun 2026, 07:37

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 31 Avg 2007, 12:35 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Spoštovani kolegi virtualci, dragi člani !

30.8. sem bil povabljen na sestanek k načelniku in ožjim sodelavcem Generalštaba Slovenske vojske, poveljstva za Nadzor plovnosti in Varnosti letenja (ONPVL) in stalni komisiji za preiskovanje nesreč in resnih incidentov s sedežem na Aerodromu Ljubljana.

Predstavil in orisal sem jim delovanje našega kluba, naše namene in cilje; vedeli so, da smo pripravili prireditev "Virtualno nebo Slovenije" v sodelovanju s SV - PDRIU in tudi ONPVL si želi sodelovanja z nami.

Meseca oktobra organizirajo mednorodno konferenco o varnosti letenja, kjer bodo prisotna svetovna in domača imena, ki v letalstvu nekaj pomenijo, predvsem pa bodo zastopani predstavniki letalske medicine. Med imeni naj omenim tudi Alenko Kukovec, avtorico priročnika, katerega poznavanje je za slehernega pilota obvezno, "How do you read me?"

Na konferenci bi predstavili delovanje KVLS, Flight Simulator in virtualno letenje ter koristi, ki ga virtualno letenje lahko nudi pri začetnih korakih bodočih pilotov, kot tudi socialno družbeni vidik koristnosti pri tehnično - računalniškem opismenjevanju širšega kroga uporabnikov (poznavanje računalnika, nameščanja, povezovanja, raba le-tega v namene šolanja, izobraževanja ter raba simulatorjev letenja za domačo rabo v širši izobraževalni spekter letalstva, tako z vidika pilotov kot kontrolorjev letenja).

Pred nami je nov izziv, nova priložnost. Predavanje in predstavitev s spremljajočo prezentacijo preko računalnika in projektorja, poteka v angleščini.

Jaz osebno sicer angleščino znam ( :oops: ), vendar ne toliko kot italijanščino in francoščino, zato bi moral vložiti precej truda, da bi to predavanje izpeljal kot se šika.

Ker pa je ta konferenca tudi priložnost za promocijo samega sebe, predvsem vseh tistih, ki že delajo ali bodo delali v letalstvu predlagam, da se zainteresirani, ki bi sodelovali na tej prireditvi javijo, da se dogovorimo za sestanek ter program predstavitve.

Prijatelji!

Ne želim, da bi bil klub zasebna domena parih ljudi, ki so vedno in povsod aktivni; v septembru in oktobru bo še nekaj sestankov in srečanj, KVLS bo še nastopal tudi v medijih, nekaj bo tudi pomembnih razgovorov o povezovanju, sponzorstvu in širjenju delovanja navzven. Super, jaz to počnem z največjim veseljem, pa še nekaj ljudi zraven. Ampak to je premalo; to je potem klub elite 7 - 8 ljudi, ki odločajo o vsem, ki so edini razpoznavni v okviru KVLS. To ni namen kluba. Včasih je potrebno tudi kaj več. Nas nekaj najaktivnejših lahko prevzamemo tudi to konferenco, pa še kaj zraven ... Toda vedno se izpostavljamo in "grebemo" eni in isti. Zakaj naj bi uvedli potem članarino? Kaj naj klub nudi, če ni sprejemanja?

Poglejte, jaz osebno imam od kluba res same koristi, sploh sedaj, ko me spoznavajo na Aerodromu. Zanimanje za naše delovanje narašča. Pogovarjam se tudi z ljudmi, ki v letalstvu nekaj pomenijo; tudi s piloti; tudi zaradi zanimanja za letalstvo in razmeroma dobrega znanja vsega, kar mi je omogočilo virtualno letenje, sem kar hitro napredoval. ALI ŽELI IMETI ŠE KDO KORISTI OD KLUBA ? če je odgovor DA, potem, prosim, javite se!

Zadnjič spremenil Libero, dne 19 Okt 2007, 15:06, skupaj popravljeno 2 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Sep 2007, 23:25 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Da še dodam k Igorjevi objavi. Trenutno nas je nekaj, ki za tem stojimo, če je komu nerodno pa se ne upa tukaj napisati, prosim, naj vsaj pošlje zasebno sporočilo Igorju.
Zadnje čase zadeve okoli kluba in realnega sveta dejansko postajajo zelo zanimive in za jesen imamo že kar precej dela, če lahko tako rečem.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Okt 2007, 01:42 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Ekipa za predstavitev KVLS na konferenci je sestavljena; predstavljali nas bodo Jaša Batagelj (iz Kopra se je pripeljal na prvi sestanek na Aerodromu, sedaj bo prišel še na predstavitev), Milan Korbar in Goran Brumen. Mene žal na tokratni predstavitvi ne bo, zaradi dopoldanske izmene.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Okt 2007, 05:27 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Fantje, Milan Korbar, Jaša Batagelj in Goran Brumen, so zelo lepo predstavili FS, VL in KVLS in se jim najlepše zahvaljujem za vložen trud !!

Predstavitev je bila dobro pripravljena in zanimiva, saj je bilo kar nekaj vprašanj, tudi s strani ameriškega častnika. Sicer pa so nas vse zasuli z vprašanji po sami prireditvi, v času prigrizka, katerega smo bili deležni tudi mi. Skratka, zopet smo uspeli s skupnimi močmi ... Smo pa že na koledarju predavanja za naslednje leto.

Sedaj nas čaka še ena predstavitev in tudi ta bo uspela! KVLS in s tem VL sta vedno razpoznavnejša in žanjeta precejšnje zanimanje!

Naj pa na tem mestu posebej pohvalim Jašo Batagelja (prišel je iz Kopra), saj je bil s 15 leti najmlajši udeleženec seminarja SASMA in požel je lep aplavz prisotnih, pa tudi precej simpatij; prestal je prvi psihološki test, svoj prvi nastop v javnosti, v angleščini, pred mnogimi domačimi in tujimi gosti; ni ostal neopažen in to je pomembno!

In za vse tiste, ki na teh straneh sprašujejo o zdravniških licencah in zdravstvenih pogojih za pilota naj povem, da so bili na kongresu prisotni ljudje, ki imajo pri izdajanju teh licenc glavno besedo, med drugim tudi predsednik in odločilni same komisije, brez katerega ni licence!! Izmenjali smo kar nekaj besed, Jaša pa bo z nastopi na takšnih mednarodnih in domačih prireditvah postal vedno prepoznavnejši in ko bo kaj potreboval ...

Vsi ostali, ki vas delo v letalstvu zanima, pa se še naprej v velikem krogu izogibajte kakršnekoli aktivnosti v klubu, da ja ne boste spoznali koga iz sveta letalstva, da vas ja ne bo kdo opazil, še naprej pa postavljajte svoja vprašanja kar na forumu ... :wink:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Okt 2007, 13:06 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Malce pozno a od srca. Na tej strani ej moč dobiti urnik predavanj in za sredo je navedeno:
Citiram:
WEDNESDAY
IG, 03 OCT 2007
16:30 - 19:00
International Congress of SASMA – P&R 2007
Slovenia

KOESTLER W., AUSTRIA
NEW DRUGS IN ONKOLOGY & FITNESS TO FLY

TOMAZIN I.
10TH ANNIVERSARY OF “TURSKA GORA” TRAGEDY - MEMORIAL LECTURE

KRUŠIČ I., BATAGELJ J., BRUMEN G., KORBAR M.
PRACTICAL FLIGHT SIMULATION OVER THE INTERNET & PRESENTATION OF KVLS
(KLUB VIRTUALNEGA LETALSTVA SLOVENIJE)

Na mojo veliko presenečenje, sem izgubil list z besedilom in potem je bilo potrebno improvizirati. Po nastopu so bili vsi zadovoljni z mojim delom, sta pa bili vprašanji ameriškega častnika in brazilskega doktorja (pilota?) zanimivi. Prvi je vprašal, koliko v povprečju porabi en zanesenjak za računalniško opremo in dodatke, drugo pa je bilo, kako pa zgleda mrežni polet iz recimo Brazilije v Evropo, še posebej, če traja 10 ur. In tu sem s podkrepitvijo slik iz VRCja in ServInfa ter primeri komunikacije, vsaj iz mojega predavalskega gledišča sodeč, odprl usta in povečal premer oči :twisted:

Moram pa reči, da je Jaša s svojim nastopom dejansko izzval ovacije. To, da je srednješolski mladenič s takim zanosom odpredaval svoje želje in cilje skupaj z vlogo virtualnega letalstva sredi množice že znanih oseb, ki niso niti tako mladi, jih je v prijetnem pomenu presenetilo in je po zaključku včerajšnjega seminarja moral še z marsikom spregovoriti. Vsekakor pa mu bo srečanje s Tomažem Koželjem, dr.med. ostalo obema v spominu.

Go Jaša, go!

P.S: Kaj pa ostali člani?

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu