Savski: povsem se strinjam s tem, da je treba lepo in počasi. Vendar je neka resna vizija že potrebna v samem začetku. Če bi klub bil izključno samo druženje VL, potem ni potrebno razmišljati o formalizaciji kluba ampak zadostuje neka samooklicana verzija. V kolikor pa bi se govorilo o klubu kot formalni obliki interesnega združenja s poudarkom na izobraževanju, je potem treba imeti jasne predstave, kaj bi s klubom počeli ter razmišljati o tudi o "poslovni" dejavnosti.
Goran: mislim, da bi lahko naredili tudi vojaško sekcijo, ne vidim pravih zadržkov.
Glede kluba: svoje znanje lahko ponudim pri prijavljanju na različne razpise ter organiziranju. Predlagal bi, da se ti formalni zadržki (statut, registracija, ipd) izvedejo še v času kislih kumaric ter v mesecu avgustu (konec meseca, pred naraščajočimi fakultetnimi obveznostmi) skliče ustanovni zbor in organizira tiskovko in začne z delom tako, da klub v pomladanskem času že razpolaga z bilancami, ki so tako ali tako nujne za pridobitev kakšnega resnega denarja.
Glede zakona: če hočeš "poturit" nekaj svojih stvari v zakon, moraš dnevno letat od poslanske skupine do skupine ali pa najeti poklicnega lobista. Verjemi, poznam...
Glede IRL letalcev: jah, se strinjam. Moj inštruktor me je vedno malo grdo gledal ampak na koncu priznal, da se pa nekatere sposobnosti le popravljajo

res pa je, da sem po 12 urah precej poskočno pristajal.

ali je kriv FS ali ne, ne vem... pa tudi ne bi rad o tem razpravljal, ker vem, da jih bom slišal...

... mislim, da tisti, ki vseeno kakšno uro odletimo z instruktorjem vsakemu od njih postopno poskušamo pokazati, da je znanje iz dnevne sobe lahko tudi dobrodošlo nekje 2000ft nad Cerkljami, ko vadimo osmice. Problem je pri inštuktorjih stare generacije, medtem ko so mlajši nekoliko bolj "tolerantni". Ampak, kot si rekel: dolgotrajno in težko delo.
Je kdo razmišljal: bi poskušali pridobiti status mladinske organizacije? 70% članstva mora biti med 15 in 29 leti. Ne hecam se: Urad za mladino je lani med mladinske organizacije (le tiste, ki so v prvem krogu prestale testiranje in teh je bilo cca. 30, izpadli so večinoma organizacije, ki niso izvajale izobraževanja) razdelil cca 120 mio SIT in še je precej rezerv. Za društvo, ki ga vodi moj kolega, sem pripravil dokumentacijo in verjeli ali ne: dobil je cca. 4mio. Danes se sprašuje, kako jih bo do konca leta porabil. Samo v razmislek.
Sam sem sicer eden tistih, ki iz tega starostnega povprečja izstopam: kakšno pa je sicer stanje?