andrejdrobun napisal/-a:
:shock: Kaj? Vsega tega ne veš, pa se motaš okoli CTR-jev!
No, kot prvo bi te prosil malo strpnosti, ker forum je namenjen izmenjavi znanja. Na žalost se ni še hihče od RL pilotov v vACC Slovenia mal potrudil pa napisal kak tutuorial za VFR letenje. Če se bi to zgodilo, bi bilo ostali precej hveležni, pa še ti ne bi bil šokiran, ker v takem primeru verjetno nihče ne bi postavljal takih vprašanj. Tko da dokler ni tega dokumenta, človek bolj težko vse ve. Pa ne rečt, da bi lahko pogledal kak dokument od druge vACC. Če bi me kdo usmeril do kakšnega, bi ga z veseljem prebral.
Jah, jest sem celo letel po VFR karti in tudi v planu sem imel točke kot so PLANINA, RAZDRTO, PE1... Samo problem pa je bil, da VFR na koncu sploh nisem letel, ker sem bil vektoriran. Zato sem hotel, da nekdo z RL izkušnjami pove, da se VFR poleta ne vektorira, kakor se ga tut ne daje na IFR approach. In jasno, zaželjeno bi bilo, da če nekdo že potem pove, da se tako ne dela, da vsaj potem razjasne, kako pa se to počne! Ne vem od kje nej zajemamo znanje in kaj vemo, ko pa nikjer nič ne piše.
Glede flight plana sem vprašal zato, ker se spomnim, da ko se je lani izpolnjeval en plan na LJBL za let na LJLJ, je bil v njem vpisan tudi MG NDB. In zakaj je bil notri radio navigacisko sredstvo, ko pa je to vendar VFR polet?
Toliko zaenkrat, upam, da dobim še kej bolj konstruktivnih in prijaznih odgovorov.
LP, Nejc