Cenjeni prijatelji letenja!
Najprej naj se zahvalim vsem, ki ste sodelovali pri mojem testu za C rating (Controller) v soboto, 29. marca. Z zadovoljstvom Vam lahko sporočim, da sem uspešno opravil C test, kar pomeni, da sem sedaj lahko tudi uradno "direktor" vACC Slovenija in mislim, da smo sedaj tudi izpolnili pogoje, da vACC Slovenija postane uradna vACC znotraj VATSIM-a!
Poleg tega pa Vam lahko ob tej priložnosti tudi sporočim,da je Andrej Šinkovec (ADR124) prejšnji vikend opravil test za Student ATC, in z začetkom naslednjega tedna imamo 2 kontrolorja znotraj vACC Slovenija. Pri Andreju je omejitev le toliko, da mu je dovoljeno delovati le kot _GND, _TWR in _APP.
Sedaj, ko imamo 2 kontrolorja in ko je prišla pomlad, bi lahko zopet organizirali kakšen fly-inn. Ker je Slovenija pač nekolikanj manjša, potem nekako nima smisla letat znotraj Slovenije z Airbusi A320/B747 ipd (čeprav Vam noben ne more braniti) in bi zopet prevladovala manjša letala (od tod tudi ime Slovenian GA fly-inn). Zato vse vljudno naprošam, da se udeležijo razprave na našem forumu (
http://slovenia.avsim.net/forum) o tem, kdaj naj bi bil fly-inn in kakšne omejitve bi postavili (če sploh). In seveda, če smo še kaj izpustili...
Naslednja zadeva pa se nanaša na frekvence. Od ADR3201, ki je tudi RL ATC v Sloveniji, smo zvedeli, da so se spremenile določene frekvence v naši kontroli. Ko bomo pridobili natančne podatke, katere so te nove frekvence, jih bomo tudi začeli uporabljati, hkrati pa Vas bom tudi obvestil po e-mailu (in seveda na forumu).
Zaenkrat bi to bilo vse in Vas vse lepo pozdravljam!