Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 05 Dec 2021, 18:39

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2011, 20:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Dec 2006, 00:47
Prispevkov: 218
Kraj: LJMB
Pozdravljeni!

Kar takole uvodno bom lepo pozdravil Gorchija po dolgem času in ga
razveselil kakor tudi vse ostale s prijetno novico. Po obdobju zatona
slovenske divizije VATEUD s ponosom sporočam da ob začetku novega
leta 2012 prične v ozadju s polno paro delovati tudi ekipa ljudi, ki se
že nekaj časa aktivno ukvarja z vsemi potrebnimi opravki povezanimi
z dovoljenji, aktivacijo ATC osebja, direktorata in tehničnih zadev.

Preko direktive OpenSkies pod okriljem VATEUD katerega temeljna vloga
je oživitev divizij kjer obstaja manjko kontrolorskega osebja se je zbrala
barvita ekipa, ki po novem aktivno skrbi za dobrobit slovenske VATSIM
divizije tudi v prihodnje. Naj jih kar predstavim,

Philipp Edlich je po novem direktor ACCSLO1, Pelle Klein je administrator
in zadolžen za trenažo ACCSLO02 ter jaz, Jay Erjavec zadolžen za promocijo,
PR ter dogodke ACCSLO4.

Z novim letom, kot rečeno pričnemo s polno paro! V pripravi je spletna stran,
v obratovanju pa je že forum kjer lahko opravite registracijo ter se nam
pridružite pri kreiranju divizije ali delite mnenja in izkušnje. Ob začetku
leta planiramo večji dogodek v sodelovanju z Nemško divizijo VATSIM o čemer
vas še pravočasno obvestim.

V vsakem primeru pa nas lahko obiščete že sedaj, vsak petek smo vam na
voljo na Ljubljanskem letališču - LJLJ med 18:00 in 21:00z na TWR, APP in CTR
pozicijah.

spletna stran: http://www.vacc-slovenia.org
spletni forum: http://board.vacc-slovenia.org

Toliko zaekrat. Za vsa vprašanja sem dosegljiv.

S Pozdravi,

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2011, 22:15 
In to ravno v petek, ko ima svoj training večer tudi IVAO SLO. Ja, seveda, zakaj pa ne. Namesto, da se kaj dogaja vsaj na eni mreži, bo dolgčas na obeh. Pa ne spet skočit v luft v plamenih. Nothing personal.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2011, 23:35 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Ja Andrej, pa je potrebno skočiti v luft in to v plamenih. Se podpišem pod tvojo izjavo !!! Me vse skupaj spominja na Slovensko nagajanje sosed sosedu. Kako tipično za nas. Namesto da bi si pomagali in sodelovali...........
Me pa še tole moti. Sem odprl obe povezavi pa sem bil neprijetno presenečen. A je to res Slovenski VATSIM forum :(


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 07:56 
Iztok, ne poznaš celotnega ozadja in zgodovine dogajanja okoli obeh mrež, pa moje vrstice nisi pravilno razumel. Sicer so pa Edlich, Klein, Trzcinski in Ibrahimović res sami pristni slovenski priimki. :D


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 08:33 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Že pred letom sem se seznanil z to "problematiko", ko sem na srečanju vprašal zakaj vatsim ne laufa. Dobil sem neke informacije od akterjev in si določeno sliko ustvaril sam. Res pa je, ali je to prava slika. Pa tudi na forumu sem prebiral vrstice. Že pred letom dni sem se prijavil tudi na VATSIM z razlogom, da bi kombiniral polete po principu kjer je več kontrole tam bom letel. Nekako sem opazil da je na vatsim mreži lepo zaseden Balkan. Pa potem nisem letel niti sekunde na VATSIM mreži. Razlog.....niti sam ne vem.
Sem pa (upam) razumel tvoje vrstice samo, da sem malo drugače obrnil pozicijo. Ker verjamem, da novi možje na vACC Slovenija dobro vedo, da so ob petkih treningi na IVAO.

Hinavščina je pač nekaterim dana vrlina :( .
Upam, da se motim.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 10:48 
Če bi si ustvaril res pravo sliko o razmerjih, sicer pa nikjer ne piše, da je moje razumevanje zadeve tista "prava slika", potem bi vedel, da tisti "pa ne zdaj skakat v luft v plamenih", ni bil namenjen tebi, niti komurkoli, ki se je zadevi pridružil v zadnjih kar nekaj letih. Vse skupaj sva pred več kot desetletjem začela prav midva z Gorchijem, podrejena sva bila HR diviziji in skupaj z vodstvom VATSIM-a je vse skupaj delovalo v smeri vsestranskega preprečevanja tega, da bi v SLO kadarkoli nastalo kaj pametnega. Jaz sem po liniji najmanjšega odpora prešel na IVAO, Gorchi pa se je naprej boril z mlini na veter in nekako zboksal, kar je pač zboksal. Ne bom našteval, kaj vse me je odvrnilo od VATSIM-a - to je zgodovina, bom pa samo še enkrat poudaril, da v tako majhni skupnosti, kot je naša, slovenska, enostavno ni realno pričakovati, da bi bili lahko obe mreži vsaj približno spodobno zasedeni. Še na eni je, z izjemo vnaprej napovedanih dogodkov, več ali manj kar relativno dolgočasno, seveda v primerjavi s prometnimi lokacijami, kot so London, Frankfurt ali Dunaj in to je glede na število aktivnih članov tudi povsem razumljivo - drugje se kontrolorji postavljajo v vrsto za neko atraktivno pozicijo, pri nas pa je večino časa sploh nezasedena. Nezasedena je zato, ker ni atraktivna, atraktivna ni zato, ker ni prometa, prometa pa ni, ker ni kontrole - začaran krog. Pa naj teh mojih izvajanj Vito in kolegi ne razumejo kot kritiko - nasprotno, če nebi bilo njih, potem nebi imeli niti tega, kar imamo. Res pa je, da že leta zagovarjam skorajda tisto firerjevo "en narod, ena država, en vodja", prav iz razloga, da bi se vsaj na eni mreži nekaj dogajalo. Sicer smo pa vsi že "veliki fantki" in se bo znal vsak zase sam odločati, kaj mu bolj ustreza.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 10:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2009, 11:02
Prispevkov: 896
Kraj: Celje
Ljudje se naj združujejo kje jim pač ustreza....IVAO, VATSIM... njihova stvar.
Že iz bontona se ne spodobi, da nekoga, ki prijazno nekaj napiše, drugi na prvo žogo popluvamo.

Več kot je ponudbe-konkurence, boljša je izbira za uporabnika. Imam vas pa za toliko pametne, da se boste odločili za boljše.
Jaz zato letim na IVAO, tudi ob petkih :wink:
Če se pa bo nekoč VATSIM pokazal za boljšo opcijo, pa tudi ni izključeno :mrgreen:

_________________
S5DMP, ADR149
----------------------
Slika


Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 11:12 
Ja, itaq, ko mamo tako ogromno uporabnikov. Bom naredil eno čisto preprosto primerjavo: Greš po ulici lokalov. V večini je temačno, natakar si zdolgočaseno puca nohte in kot edini gost se počutiš nekoliko odveč. Par metrov naprej pa je svetel lokal z živahno glasbo in celim kupom znancev. Kam boš šel? Pa čeprav jih imaš na izbiro mali milion.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 11:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2009, 11:02
Prispevkov: 896
Kraj: Celje
...Andrej, ravno to je tisto, kar sem jaz napisal :wink:
Jaz, ti in še marsikdo drug bo zavil v "...svetel lokal z živahno glasbo in celim kupom znancev", drugi pač naj čepijio drugje, verjamem, da ne dolgo :wave:

_________________
S5DMP, ADR149
----------------------
Slika


Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 13:22 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Vidim Andrej, da se ne za stopiva. Vem, da tale: „Pa ne zdaj skakat v luft v plamenih“ ni bil namenjen meni. Sem napisal, da se pridružujem tvojemu mnenju oz. da se podpišem pod tvojo izjavo pa, če prav se ne razumeva najbolje. Da pa je treba skakat v luft v plamenih, pa sem mislil zato ker je očitno, da nam nekdo hoče nagajat. Zakaj tako mislim? Zato, ker tale mojster, ki si želi obuditi nazaj vACC Slovenija točno ve kakšna je situacija na IVAO Slovenija in če bi bilo to vse skupaj dobro namerno bi se na njihovi mreži določil kakšen drug dan ne pa petek. (Upam, da se nebo našel nekdo in odgovoril v smislu pa vi spremenite svoj trening na drug dan, ker bi to bil samo dokaz da pravilno razmišljam).To že čista kmečka pamet pravi da gre za nagajanje ali pa za neumno potezo. Mogoče gre temu možakarju samo za to, da se bo lahko tolkel po prsih kao : Jaz sem kapo di banda na vACC Slovenija. Druge razlage nimam razen če je funkcija šefa na vACC plačljiva.
Da pa bi obe mreži delovali v Sloveniji pa verjamem, da je možno ampak samo pod pogojem medsebojnega razumevanja, sodelovanja ….... . Ali je to mogoče ? Hmm tu so pa drugi, da o tem razčistijo. Zakaj tako žolčna razprava iz moje strani? (in v tem ne vidim nič slabega!) Ker čutim pripadnost IVAO Sloveniji in KVLS. Sedaj pa bo kdo rekel. Pa saj sta obe IVAO Slovenija in vAVCC Slovenija članici KVLS. Res je in prav zaradi tega bi moralo priti do dogovarjanja med obema stranema. In ker je prišlo do enostranskega dejanja, da bodo on line vACC ob petkih zopet ne vidim druge razlage ko J... v glavo (se opravičujem).Glede zasedenosti na IVAO Slovenija pa: Imel sem vizijo, ki je bila nekako potlačena, še vedno zagovarjam, da če bi bilo več kontrole bi bilo več prometa in tudi več prometa bi bilo mogoče speljati v Slovenijo ne glede kako veliki smo. V to sem 100% ampak seveda ne sam. Dokaz pa je, da je bila Slovenska kontrola zasedena zadovoljivo tudi ob torkih. Ampak nisem imel dovolj podpore. Žal.

Glede bontona Marko, pa tole. Če je poteza vACC korektna in v skladu z bontonom se takoj preimenujem iz Strel Iztok v Drek Ivan. In na take provokacije bom vedno pluval na prvo žogo.

Pa še tale stavek Marko:
Imam vas pa za toliko pametne, da se boste odločili za boljše.
Jaz pa za tiste ki so bili korektni do mene in mojih so članov, ki so svoj prosti čas delili z menoj se trudili in me naučili pravil letenja na IVAO. BREZPLAČNO!!!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 13:43 
Kar dobro se razumeva, jaz sem samo hotel že spet še enkrat poudariti dejstvo, da nas je za vzporedno delovanje na dveh mrežah absolutno premalo. In če bodo vsi ostali aktivni člani delili zvestobo s tabo, potem se bo gospoda kaj hitro naveličala biti na razpolago vsak petek na treh pozicijah, saj bodo lahko zdolgočaseno sedeli v praznem lokalu.

Začarani krog - ni kontrole ker ni prometa in ni prometa, ker ni kontrole sem pa že itak omenil v prejšnjem postu in definitivno drži, da edinole več kontinuirane kontrole pomeni več prometa in še to na zelo dolgi rok - kar par mesecev ali več je treba čakati, da se začnejo kazati rezultati.


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 13:50 
:) Roger!

:wave:


Na vrh
  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 13:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2009, 11:02
Prispevkov: 896
Kraj: Celje
...kaj je v ozadju nimam pojma.
Berem in komentiram tisto, kar piše na forumu.

Kar se pa tiče zasedenosti IVAO nad Slo pa mora vsak pred svojim pragom pomesti :wink:
Jaz trenutno imam NIČ časa, pa sem vseeno vsak petek on-line IVAO.
Kje ste pa drugi?
Vedno srečujem na IVAO 4 ali 5 istih in na kontroli enako.
Eventov NI, če odštejem sedaj zadnjega. Vmes se zelooooooooo dolgo ni nič dogajalo.
Iztoku dam prav, on je bil na začetku leta tisti, ki je bil pripravljen voz vlečt, kot entuziast, pa ni imel podpore.
Tudi jaz sem včasih podal kakšno zamisel, pa sem se tudi naveličal.
Hvala bogu, da vsaj Danilo vstraja in se zato dogajajo KVLS srečanja, kjer pa nas je tudi iz srečanja v srečanje manj.

Torej, če povzamem:
KVLS= 5-6 pilotov in 4-5 kontrolorjev !!!!
Vsi ostali so pa očitno simpatizerji :wink:

_________________
S5DMP, ADR149
----------------------
Slika


Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2011, 19:15 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Dec 2006, 00:47
Prispevkov: 218
Kraj: LJMB
Pozdravljeni!

Vsem hvala za lepe želje in spodbudo.
Namen ponovne vzpostavitve divizije VATSIM je
ugoditi povpraševanju, ki obstaja že dlje časa s
strani sosednjih divizij. Omenjena direktiva OpenSkies
je že pred časom vse člane slovenske divizije
preko elektronske pošte poprosila za pomoč pri
novemu zagonu. Odzvali smo se samo trije slovenci.

Spopadli smo se z izzivom iz preprostega razloga,
ker obstaja interes in želja po sodelovanju z regijo.
Po soustvarjanju dogodkov v prostoru, ki daje odlično
popotnico tudi za prihodnost in razvoj divizije.

Uspelo nam je sestaviti mednarodno zasedbo ljudi,
ki je pripravljena zastonj ponuditi svoj omejen prosti čas,
znanje in izkušnje za pridobivanje in urjenje kvalitetnega
kadra, ki bo v bodoče skrbel za dobrobit divizije na vseh
ravneh. Večkrat sem že omenil da smo trenutno
organizacijsko in produktivno še neusklajeni saj sama
divizija ni v popolnosti.

Trenutna zasedba kontrolorjev nam v testnem obdobju
pred letom 2012 časovno omogoča več ali manj petkov
termin. Dogovor med sosednjimi divizijami, ki obstaja že
dlje časa spodbuja aktivnosti ob torkih. Dogovor je
implementiran in se izvaja uspešno in prav zaradi tega
dejstva smo z novim letom pripravljeni na dva tedenska
termina, torej torek in petek saj se trenutno izvaja
intenziven trening dodatnih kontrolorjev, ki bodo pokrivali
vsak svoj dan glede na zmožnosti in prosti čas.

S pozdravi,

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Dec 2011, 10:27 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Gospod Jay Erjavec,
Želim vam veliko uspeha pri obujanju Slovenske divizije na VATSIM mreži. In to mislim popolnoma iskreno. Se javno opravičujem vam osebno in vašim članom za izrečene težke besede. To sicer ne pomeni , da ne stojim za svojimi izjavami na tem postu in kar sem napisal ampak po prespani noči sem prišel do zaključka, da enostavno vseh podrobnosti iz prejšnjih let res ne poznam in jih verjetno nikoli nebom poznal . Zato je nekorektno od nekoga zahtevati sodelovanje in usklajevanje z »našim« IVAO glede na to kar je bilo izrečeno na tem forumu in osebno v preteklosti .
Sam osebno še vedno menim, da bi moralo priti do usklajevanja vsaj kar se tiče znotraj KVSL. In nič nebi bilo narobe če bi se letelo na obeh mrežah. Nasprotno! Verjamem in sem prepričan v to, da bi imeli od tega korist vsi člani neglede na pripadnost ene ali druge mreže. Saj nas končno druži veselje do istega hobija. Je pa seveda nemogoče leteti na dveh mrežah ob istem dnevu in isti uri.
Sedaj, če gre za interes in pomoč celotne regije kakor ste napisali pa sem vam kar nekoliko nevoščljiv. Ni lepšega za Virtualnega pilota, ko leti določeno ruto in je kontrola prisotna od odhoda in prihpoda. Vsaj pri meni je tako.
Nekdo je napisal na našem forumu ne tako daleč nazaj. Zakaj potrebujemo dve mreži Ivao in Vatsim. Ali nebi bilo bolje, ko bi imeli samo eno mrežo in s tem posledično več kontrole in prometa…….
Ja tudi jaz ne razumem zakaj dve mreži……………………………..morda nekoč , ko bo ego ušel iz naših glav, ampak to so sanje, Žal, žal…………
Lp Iztok


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Dec 2011, 18:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2009, 11:02
Prispevkov: 896
Kraj: Celje
Naj mi nekdo, ki je kompetenten za to, razloži, zakaj bi nekdo letel na VATSIMu, oz. se trudil in iz nič na noge postavljal SLO_VATSIM ?
Če izhajam iz predpostavke, da že relativno dobro deluje IVAO_SLO, mi ni jasno, zakaj nekoga vleče na VATSIM?
Kje je finta??? #-o

_________________
S5DMP, ADR149
----------------------
Slika


Slika Slika
Slika
http://www.132virtualwing.org/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Dec 2011, 21:51 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 03 Sep 2007, 21:00
Prispevkov: 1414
Da ne bo kdo zdej (oštarije zgrešil) :rotfl:


Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

_________________
Silvo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 03 Dec 2011, 11:25 
Odsoten

Pridružen: 05 Dec 2009, 12:30
Prispevkov: 977
Odličen komentar =D> :rotfl:
Še tole bom dodal:
Je pa zanimivo če ta teza drži več kontrole več pilotov ali obratno. Na Vatsimu sem opazil, da je veliko več kontrole in pa občutno manj pilotov :o . Torej drži, da je vseskupaj začaran krog. Imajo pa še eno zanimivost EU Control. To je Kontrola na višjem nivoju oz. nad FL245, katera pa pokriva večji del regije, oz več FIR-ov na enkrat.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 04 Dec 2011, 21:30 
Odsoten
KVLS presidente
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Jun 2004, 10:44
Prispevkov: 1803
Kraj: Ljubljana
Hm, pozdravljam to pogumno odločitev o ponovnem zagonu Slovenske divizije VATSIM. Z vidika KVLS so virtualni letalci tukaj in tam, ki združujejo svoj hobi in svoje ljubiteljstvo. Sicer bi tudi sam raje videl eno svetovno mrežo, kjer bi se vsi združili v "crowded sky", a realnost je pač drugačna. Ok, jaz bi pač združeval tudi nezdružljivo, a niso vsi takšnega mnenja in takšnih teženj #-o

Prebral sem vse komentarje pod to temo in vse skupaj strnil v nekaj misli :roll: , predvsem tistih, o vedno manjšem številu pilotov na slovenskem nebu in kontrolorjev na slovenskih tleh. Zakaj se to dogaja? Mogoče gre pa res za nek specifičen določen čas v nekem določenem obdobju nekega človeka, člana neke skupnosti. Pridejo obdobja, ko se življenske prioritete malce premešajo, nekateri začenjajo z nekaterimi novimi izkušnjami, drugi jih zapuščajo in se vračajo na stara, preverjena pota. Vse skupaj vidim kot nek vseživljenski proces. Danes smo na najvišji točki, jutri na najnižji, v vmesnem času pa nekje vmes. Sam osebno sem ravno v zadnjih dneh nadgradil nekaj programov in dodatkov za FS, nekaj sem jih dodal, nekaj izbrisal, malo prečistil in prevetril moj Flight computer, ter z vsem užitkom odletel z ATR72-500 AirDolomiti relacijo Verona - Cologne/Bonn - Paderborn/Lippstadt in v letu neizmerno užival. In še vedno trdim, da je zame FS in VL eden najlepših in najzanimivejših hobijev. In tudi KVLS je še vedno zakon!! Pa tudi lepi načrti so še s klubom... Le nekaj sem moral spremeniti v moji glavi... ljudje smo pač ljudje in po vseh promocijah, prepričevanjih in vsemogočih aktivnostih velja eno: vse kar počnem, počnem predvsem za svojo dušo. Prepričevanje, siljenje, kritiziranje, predvsem pa jeza, ker drugim v tem trenutku to pač ni prioriteta, ne vodijo v uživanje, preje v odpor. Virtualno nebo se bo pač enkrat bolj, drugič manj polnilo, KVLS bo enkrat bolj agresiven, drugič malo manj, a vse skupaj je še vedno tukaj in sedaj za vse, ki si tega zares želijo! Imamo IVAO Slovenija, imamo VATSIM Slovenija, nekateri bodo leteli tu, nekateri tam, nekateri tu in tam, nekateri nikjer... Vsak pa bo počel tisto, ki mu bo v danem trenutku pomenilo največ. Brez odvečne jeze, vprašanj zakaj in kako in zakaj ne tako, ni vredno. enostavno živimo in pustimo živeti, vsak pa naj počne tisto, kar mu tisti trenutek najbolj leži na srcu. Čisto enostavno je tole življenje! In jaz še vedno uživam v vsem, kar v življenju počnem... :wave:

_________________
Igor Libero Krušič


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Dec 2011, 19:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Dec 2006, 00:47
Prispevkov: 218
Kraj: LJMB
Libero,

najlepša hvala za te iskrene vrstice. Z vsem se
strinjam in z intuzijazmom podpiram nadaljne poteze
kluba KVLS.

Kratek bom, simbioza mrež na naših digitalnih nebih
ima prihodnost. Sam se bom potrudil, ko pričnemo
z uradnim delovanjem, da se to zgodi. Kmalu se slišimo ...

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group