Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 17:33

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: KVLS srečanje april/maj 2018
OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2018, 12:00 
Odsoten

Podjetje Aeronavt je na FB objavil:

"Šel bi letet, pa lej kak vrjeme je!" je stavek, ki ga vsak pilot najpogosteje sliši od svojih letalskih kolegov.
Sezona letenja se bliža in kakšen uvoden trening ne bi škodoval. Tukaj lahko pomagamo mi. V letalski šoli Aeronavt za domačo javnost odpiramo uporabo X-ALPHA simulatorja.
Simulator v letalski šoli lahko uporabljamo za sproščeno učenje tistih elementov, ki bi bili v realnosti enostavno preveč nevarni. Imerzija v virtualno realnost je namreč tako prepričljiva, da je to izredno močna izkušnja - skoraj tako kot dejansko letenje.V ta namen smo razvili učno situacijo, ki se imenuje VFR in IMC.
Prvi del te situacije je ob prehodu hladne fronte na Primorskem. Drugi del je pa dolet na Brnik v hladnem februarskem popoldnevu, ko se je v nižini že začela delati megla.
Za vse skupaj potrebuješ eno uro časa, 45 EUR in pripeljati se moraš v Zasavje. Če bi želel/-a odleteti VFR in IMC vajo na simulatorju, se lahko dogovorimo za termin

https://i.imgur.com/7kGAaRU.png

organiziram naslednje KVLS srečanje v Trbovljah?
kdo pri prišel oz šel letet? Obstaja tudi opcija da se gre tudi zares letet z inštruktorjem na Pipistrel Alpha trainer iz letališča Zagorje

S strani Aeronavta je velik interes in bi nas želeli spoznati.....

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 21 Mar 2018, 13:21 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
klemenmo napisal/-a:
organiziram naslednje KVLS srečanje v Trbovljah?
kdo pri prišel oz šel letet? Obstaja tudi opcija da se gre tudi zares letet z inštruktorjem na Pipistrel Alpha trainer iz letališča Zagorje
Meni bi bilo tako srečanje zelo všeč.
Za spodobno ceno bi z veseljem poskusil tudi realno letenje na Alpha Trainerju: recimo, da bi se inštruktor - tako, za virtualne prijatelje - odrekel večjemu delu svojega zaslužka (saj nisem stiskač, a moram šparat še za obisk kakšnega Level-D simulatorja...)
Če to ni možno, se rade volje preizkusim tudi v simulatorju istega letala. Eh, 45€ pa že dam, saj mi ne bo treba kupovat Frucov in napolitank :mrgreen:.

Danilo

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Mar 2018, 22:25 
Odsoten
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Se strinjam, to bi znala biti dobra popestritev, bom pa april/maj bolj malo prost.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 Mar 2018, 22:06 
Odsoten

Kraj: Preddvor
Tudi meni ustreza omenjena zadeva. Sem za obe varianti. Klemen povej kakšen je postopek prijave?

LpI

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 28 Mar 2018, 18:34 
Odsoten

Glede da sem naštel samo štiri zainteresirane osebe bi predlagal, da se zmenimo preko el. pošte. Verjetno nima smisla zato prestavljati KVLS srečanje na drugo lokacijo/termin.

Bom kontaktiral Aeronavt in sporočim kako so oni razpoložljivi (če bi šli še razres letet moramo upoštevati še vremenske razmere)

lp Klemen

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom