Izvinjavam se, FB, jer ti još nisam odgovorio na email. Sve ću ti obijasniti tamo. Ali ipak, nešto već znam. Posjetit ćemo i toranj, to je u planu; a ne samo toranj, želim se dogovoriti i sa policijom (helikptarska jedinica), također i Adria - tehnika, gde postoji mogučnost posjete zrakoplova, ako se u onom momentu nalazi u hangaru. Za fotografiranje je slobodno, nema ogranićenja, možeš da fotografiraš bez ograničenja. Zamislio sam također i spotting od okolo 16 - 18, nedjeljom, kad imamo najviše saobračaja između platforme i taxiway A, na specialnoj poziciji. Nadam se, da će nam ovaj plan služba za bezbednost omogučiti, dozvoliti. Planovi su mi veliki, a ne zavisi sve samo od mene. Pokušat ču, da uradim što više!
Connie, lahko računaš na začetek ogleda ok. 10h/11h, ogled letališča pa naj bi bil do ok. 18h. Po mojih planih naj bi doživeli dve prometni konici, tisto opoldansko in tisto večerno. Nedeljo in uro ogleda sem izbral glede na promet in dogajanje na letališču, da ne boste prišli na prazno ploščad.
Okvirni program ogleda bom sestavil glede na odobritve, ki jih bom dobil. A ta ekskurzija ne bo tako zelo natempirana, saj bomo po letališču malo "pohajkovali", kar pomeni, slikanje in opazovanje ko bo promet in ogledovanje, ko bo prometna pavza. Naj bi bilo vse na izi...
Še enkrat pa poudarjam, da bi jaz za takšno, strokovno ekskurzijo organiziral vse, kar je možno, a ni odvisno samo od mene...
(izhajam z mojega stališča in moje osebne izkušnje, kako hudo zelo sem si želel v preteklosti, ko še nisem bil zaposlen na letališču, stopiti na letališko ploščad in vsaj nekaj trenutkov doživeti letališče, se dotakniti letala, biti v središču dogajanja. Zato sem ure in ure presedel na stari terasi, vsake toliko pa sem si privoščil aviotaxi nad Ljubljano, da sem se malo dotaknil glavne letališke ploščadi. Včasih ni bilo ravno dnevov odprtih vrat. Ko sem se zaposlil na letališču, mi je bila ena prvih misli, da bom istomislečim in ljubiteljem letalstva obiske letališča redno omogočal. In tako tudi bo, vedno za KVLS in ta forum!)