Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 17 Apr 2026, 19:22

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 23 Apr 2010, 17:13 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Pozdravček vsem ljubiteljicam in ljubiteljem virtualnega letalstva!
Večina od vas pozna strani http://slovenia.avsim.net katera ima rahel problem. Namreč te strani stojijo na Avsimovem spletnem strežniku, kateri je bil pred časom napaden in uspešno sesut, po nekaj mesecih pa so administratorji vrnili stvari nazaj na svoje mesto. Od takrat dalje nimam več dostopa do teh spletnih strani, ne morem jih več urejati, brisati ali karkoli drugega z njimi početi, je pa tam gori vendarle nekaj uporabnih (splošnih) strani.

Imeli smo debato pred časom, da bi določene, če ne celo vse stvari sem preselili. Sam sem še vedno naklonjen tej ideji, zanima pa me, koliko se Vam tiste stvari, ki sem jih tam skupaj zbiral zdijo vredne, ali bi se šlo v to ali ne? Gre predvsem za sedaj že zgodovinske dodatke za Flight simulatorje ter (zgodovinske) fotografije še izpred časa ustanovitve KVLS. O VATSIM podstraneh pa v posebni temi ;) Dodatke bi po moje bilo smiselno nekako skatalogizirati s kakim uporabnim softwerom, lahko napisanim pod domačo pametjo, lahko iz open sourca. Dostop za urejanje in dodajanje dodatkov pa bi bilo dobro, da bi ga imelo nekaj več ljudi.

In za konec še nekaj. Ima kdo kakšne veze in poznanstva na Avsimu, da končno pridem do nekoga, ki bi mi vsaj odgovoril na kak e-mail...?

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 23 Apr 2010, 17:38 
Tisočprvič naj ponovim. Vse kar je takega je mirno lahko na istem strežniku kjer sta tudi beli orel in Slovenija za FS X.
Prostora na strežniku je praktično neomejeno, edini strošek (16€ letno) bi bil nakup domene, če bi se pa našli kakšni sponzorji, bi se pa hitrost lahko tudi podvojila. Trenutno vse stroške navedenih strani, vključno s še dvema forumoma za podporo pokrivam povsem sam, pa ni taka groza, da bi se ne dalo preživet'.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 26 Apr 2010, 21:04 
Odsoten

Andrej, kar se KVLS serverja tiče, je situacija taka, da imamo po novem "preveč" prostora. Veliko bolje in lažje nam je poslat "ticket", zahtevat kaj, da se uredi, ko je treba - in to ljudem, ki so plačani za to, da so tam in s katerimi lahko imamo tak nevtralen, bolj posloven odnos. Če ti en prijatelj (npr. ti, ki si se ponudil) nekaj rihta, pa še, da je zastonj, je treba malo pazit, ob kaki uri zvečer ga klicat, ko kaj ne dela, tudi tebe gotovo ni vedno doma takrat, ko bi komu od nas pasalo, da bi bil zraven serverja, tam pa to lahko pričakuješ, ker je vse to pač vključeno v ceno. To je najbolj enostavna razlaga tega, zakaj preferiramo server, ki je najet in že plačan. Brez problema bi imel še ti svoje fajle tam gor, če bi kdaj s svoji mserverjem imel kake probleme.

Zdja pa kar se kvls portala tiče, problem je ta, da noben nima časa delat neke hude strani, ki sama po sebi ne bi ustvarila občutno več prometa, kot ta. Joomla, ki ji je na kvls.si inštaliral Goran je "največ muzike" za zelo malo časa, posledično je bolj tako-tako uporaben, ampak za karkoli drugega bi rabili veliko večji "input". Za prepoznavnost kluba že itak ni dobro, da so stvari razparcelirane. Ideja je bila, da bi iz portala kvls lahko dostopal do datotek (teh, ki so sedaj na avsimu), na ta forum, na spletne strani mrež, ipd. Tisto iz slovenie.avsim.net-a bi prenesli pod isto streho.

Goran, kako to, da ne moreš nikogar dobiti, ki bi ti omogočil dostop do tistih strani? Vsaj preusmeritev na kvls.si bi lahko naredili, če tiste fajle dodamo nekam na ta naš server. Vem, da Andrejev web ima tisto osnovo layouta za downloadanje fajlov, ampak ..tudi tista stran je .... dalo bi se jo še malo poštimat, ampak naš namen je, da spravimo stvari pod domeno kvls.si, ker nam to najbolj ustreza, predvidevam.

Overall ... strani za kvls.si čisto na novo delat, pomoje glede na prosti čas vseh, ni ravno opcija .... mogoče bi poskusili še s kakim drugim template-om. Forum bi pustili na ločeni strani tako kot je, ker dela in se pomojem ne splača ukvarjat s tem, da se to združuje, ampak sam portal kvls.si z bolj uporabnimi zadevami pa.
Zdajšnja joomla je preveč orientirana na novice in dogodke, najbolje bi bilo, če najdemo kak drug template portala, ki bi nam bolj ustrezal, če se vse podatke, ki so zdaj gor, da dokaj hitro skopirat tja, seveda. Na tem novem template-u bi moralo biti nekaj tako urejeno, da se fajle čimbolj enostavno uploada (to so uporabne zadeve s foruma za d/l in tiste iz slo. avsima).

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 27 Apr 2010, 07:21 
Moja izvajanja niso letela na vsebine, ki so del KVLS strani, ampak zgolj na vsebine strani slovenia.avsim.net, ki je v bistvu prababica vseh ostalih dogajanj. Zaradi hekanja avsimove knjižnice je šlo po nepotrebnem v nič kar nekaj del slovenskih avtorjev, nekatera celo v nepovrat. Če bi do prenosa datotek na nek drug server (saj ne trdim, da bi moral biti ravno moj), prišlo takrat, ko sem prvič predlagal, da se naredi ena stran v smislu celotne zbirke vsakovrstnih del, potem nebi prišlo do izgube, imeli bi vse, kar je bilo kadarkoli objavljeno s s strani slovenskih avtorjev. Vsega skupaj ni tako grozno veliko, da se nebi dalo imeti varnostnih kopij v obliki parih DVD-jev + na enem zunanjem disku.

Ampak, kot sem že omenil - več kot prositi za to, da si nakopljem še več dela, pa res ne morem.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za: