Za deicing pač pilot le zahteva "request taxi for deicing" (kapetan seveda to preje zahteva že od rampe, rampa to sporoči v center za koordinacijo prometa, tako, da so že tako ali tako z zahtevo seznanjeni) in postopek poteka tako, kot si ga opisal: s follow me do (DE - 1) kjer se opravi postopek razledenitve, po tem postopku pa pilot zopet zaprosi za taksiranje do H/P.
Ja, tisti clearance v izteku pa je tudi super, je vsaj malo bolj adrenalinsko ... le da sem včeraj comp. obremenil do same skrajnosti, pa mi je na Padovo zmrznil ... Za danes imam namen let ponoviti, upam le, da ne bom preveč zaspan, ker sem od 2:30 že pokonci ...
Kar pa se slot-ov tiče, pa so piloti že tako ali tako seznanjeni z njimi, vprašajo le za spremembo, včasih pa kdo vpraša, če si ga je z zamudo pri pripravi letala pri odhodu slučajno "prislužil". Sicer pa so v vsakdanji rabi tudi "ready msg", "delay msg", itd ... Skratka, veliko vsega sem sedaj spoznal tukaj.
Bom pa ob priložnosti tudi jaz zaprosil (seveda v VL

) deicing, pa bomo videli, kako bo to potekalo
Predlog za event? Ja, kaj če bi se odločili za let na neko skupno destinacijo in nazaj? Niti ni potrebno, da je daleč ... lahko tudi Dunaj ali Munchen ... ali kaj podobnega ... Marsikdo pa bo letel le doma. Kontrolorji pa se lahko tudi menjate na način, da enkrat kontroliraš, potem kontrolo prevzame drug, pa ti letiš, itd ... Nekaj takega