Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 26 Jul 2026, 17:21

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Jul 2007, 10:44 
Ja ce je pa temu tako, potem mi pa ni jasno zakaj se to ne odraza tudi v opisu G/A procedure. Kot da bi bil to kak poseben problem, vrzes ven tistih whatever is later pa eksplicitno napises climb 5000 to 8 DME, pa gotova masa.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Jul 2007, 00:34 
Odsoten

Epilog

Torej s capt sva se pogovorila o G/A proceduri in vsem kar potegne za seboj in zaključek je sledeč.

Njegovo mnenje je, da je procedura napisana nejasno i posledično bo še naprej nastavljal 4000', in glede na to da je on commander, obvelja njegovo končno mnenje. Tako, da sva danes na 25 L pristajala z nastavljenimi 4000 čevlji, ki jih je on popravil z mojih 5000 nastavljenih.

Sem mu pa uspel vsejati dvom v njegovo razmišljanje, tako da bova sedaj na vezi in se bova medsebojno izmenjavala pridobljene dokaze v prid eni ali drugi teoriji.

Tako da dorečenega ni nič, na koncu je obveljal famozni "commander's discretion"...

BTW, če ima kdo dostop do nemškega AIP, konretno approach plate za 25 L, bi ga prosil za scan dotične strani.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Jul 2007, 09:28 
Odsoten
Nadzornik
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Mare napisal/-a:
BTW, če ima kdo dostop do nemškega AIP, konretno approach plate za 25 L, bi ga prosil za scan dotične strani.

EDDF ILS Rwy 25L: http://gauss.fe.uni-lj.si/danilo/ED_AD_2_EDDF_4-2-2_en_2007-04-12.pdf
EDDF VOR Rwy 25L: http://gauss.fe.uni-lj.si/danilo/ED_AD_2_EDDF_4-3-2_en_2007-04-12.pdf
EDDF NDB Rwy 25L: http://gauss.fe.uni-lj.si/danilo/ED_AD_2_EDDF_4-4-2_en_2007-04-12.pdf

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Jul 2007, 23:46 
Odsoten

Kraj: Lublana
S Capt. se strinjam v tem, da je procedura res malce dvoumno napisana - ker drugače se mi ne bi rabili pogovarjat o tem, še posebej pa kot si Mare že omenil, da je bilo govora o tej proceduri tudi na enem od ASWG sestankov.

Kakorkoli - po mojem skromnem mnenju tudi z nastavitvijo 4000' ostanemo znotraj "safety limitov" same procedure - tko da ni blema :)

lp

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: