Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 10 Jun 2026, 02:22

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: S tezavami v vatsim
OdgovorObjavljeno: 16 Okt 2003, 20:00 
Odsoten

Zelo si želim v vatsim. Glede nastavitev sem prebral vse?, kar je treba vedeti zahvaljujoc predvsem temu forumu, snel z neta kar se je dalo pa vendar ne gre gladko. FS9 ne morem prijaviti v vatsim, ker ne morem instalirati SquawBoxa. SquawBox pri instalaciji zahteva FS2000 ali FS2002 in se s FS9 noce instalirati. Delno sicer se a pri prijavi v vatsim javi napako. Druga tezava pa nastopi pri komunikaciji. Za vsako izgovorjeno crko se uporabi dolocen pojem. Vsaj zdi se mi tako npr.: N=november, C=charly, A=alpha itd. Ce tako, kje dobiti adecedarij, iz katerega bi se vse to lahko naucil. In za konec kako je s kontrolorji na LJLJ, kdaj je stolp aktiven za preiskus in kako strogi (potrpezljivi) ste do absolutnih zacetnikov polnih napak in slabega razumevanja komand stolpa.
Se zahvaljujem za trud.
LP

Luka

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Okt 2003, 20:09 
Odsoten

Alpha, bravo, charlie, delta, echo, fox, golf, hotel, india, juliet, kilo, lima, mike, november, oscar, papa, romeo, sierra, tango, uniform, victor, whisky, x-ray, zulu.
(Za tiste težave s FS9 pa tud jaz tuhtam..Lahko še meni eden pove, ko ma FS2K4?)

Kako smo kontrolorji strogi, pa razpoloženi za začetnike, je odvisno od položaja Lune, vpliva Marsa in Jupitra na Zemljo ter vremena; če je kontrolor vstal z levo ali desno nogo itd. :lol: no..poenostavljeno..pridi gor pa boš vidu..LJLJ APP je gor kadar mam jaz čas, vsak dan bo gotovo od 25. oktobra dalje, do takrat pa ne glih kej preveč. Ob vikendih je ponavadi še naš direktor gor kot LJLA CTR, to je pa tud nekje vse, si pa obetamo tudi dva nova kontrolorja.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Okt 2003, 21:58 
Odsoten
Administrator
Uporabniški avatar

Kraj: Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
Vito,
skoraj popolna abeceda, ampak izpustil si nekaj črkic:
Alpha
Bravo
Charlie
Dekta
Echo
Foxtrot
Golf
Hotel
India
Juliet
Kilo
Lima
Mike
November
Oscar
Papa
Quebec
Romeo
Sierra
Tango
Uuniform
Victor
Whiskey
X-ray
Yankee
Zulu

Potem so še številke:
1 wun
2 too
3 tree
4 fower
5 fife
6 six
7 seven
8 ait
9 niner
0 zero

decimalka se izgovori kot decimal, se pravi 118.75 bi bilo
WUN WUN AIT DECIMAL SEVEN FIFE

Glede samega kontroliranja bi rekel, da je Vito že prinesel posteljo v stolp in ga dobiš bolj ali manj vsak večer on-line. Jaz sem kokr sem lahko, zadnje cajte poredko, ker sem dnevno na terenu in nimam časa delat na FS SLO Sceneryu razen čez vikend in potem zmanjšam dozo ATCja za vikend, sicer pa me načeloma dobiš na VATSIMu po 21h petek, sobota in nedelja.
Za prijavo na VATSIM pa odkrit povedan še nisem probal s FS2004. Bom si nekoč vzel čas pa pogledal v čem bi bil hec, vem pa to, da rabiš FSUIPC V3.xxx za FS2004, kako pa prelisičit squawkbox pa ne vem. Bom probal kaj odkriti v prihodnosti pa napisati, do nadaljnega pa je najbolje da malo poguglaš po webu, pogledaš na www.vatsim.net za informacije in po novičkarskih grupicah. Poglej še na tale forum, mogoče boš odkril rešitev: http://forums.avsim.net/dcboard.php?az= ... &forum=141

Pozdravček,

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom