Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 10 Jun 2026, 02:34

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Začetnik: IVAO ali VATSIM?
OdgovorObjavljeno: 17 Okt 2009, 18:49 
Odsoten

Pozdravljeni,

sem nov v tem hobiju in me zanimajo bistvene razlike med IVAO in VATSIM (če je le mogoče, bi prosil brez flamewars, vem da je občutljiva tema).

Zanima me, kje leti več članov KVLS in katero omrežje bi mi predlagali kot popolnemu začetniku. Prioritete so: prijazno začetniku, manj začetnega študiranja preden se lahko priklopim na omrežje in čimveč ljudi v omrežju.
Vem, da me čaka veliko branja in učenja, preden se vam bom lahko pridružil na virtualnem nebu, zato bom hvaležen za vsakršen nasvet v kašnem vrstnem redu naj se ga lotim.
Glede na dosedanje brskanje po internetu se mi zdi, da se moram najprej odločiti v katerem omrežju želim leteti in se naučiti osnov obnašanja in fraz, ki se uporabljajo v njem.

LP,
Primus

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 17 Okt 2009, 19:11 
Po vseh tvojih naštetih kriterijih je to definitivno IVAO, kjer skoraj vsak petek poteka trening pilotov in kontrolorjev, tako novincev kot malo bolj izkušenih.
Mislim, da ne pretiravam, če rečem, da tega na VATSIM-u ne boš dočakal, ker se na tej mreži v Sloveniji zadnjih nekaj let bolj malo dogaja.

Sicer pa zadeva ni čisto tako črno/bela, saj si lahko član obeh mrež, pa se po svojih izkušnjah in preferencah potem sam odločiš, kje boš bolj aktiven.

Na vrh

OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2009, 20:48 
Odsoten

Najlepša hvala za odgovor.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu