Forum virtualnega letalstva Slovenije

Klub virtualnega letalstva Slovenije
Danes je 21 Okt 2020, 12:56

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 17:48 
Odsoten

Pridružen: 05 Avg 2015, 20:45
Prispevkov: 68
Kraj: Ptuj
Pozdravljeni,

mene zanima, kdaj se običajno vklopi avtopilot po vzletu?... na kateri točki je to?

_________________
Tilen Wohlgemut
ADR0040
Slika
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 18:42 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 31 Avg 2007, 22:03
Prispevkov: 313
Kraj: Žalec
Odvisno od posamezne letalske druzbe in njihovega SOP-a ter seveda od pilota. Avtopilota ne smes vklapljati pod 400 ft AGL, to je edino pravilo. Obstajajo pa celo druzbe, ki spodbujajo svoje pilote, da letijo na roke vse do cruise-a. Kje med tema dvema tockama se bos pa ti odlocil za preklop na avtopilota je pa tvoja stvar, bodo pa vreme, letalisce, letalo in tvoja volja vplivala na to za vsak polet posebej. Leti tako, kot se ti zdi bolj zanimivo.

_________________
Aljaž Prislan
Slovenia Training Coordinator
International Virtual Aviation Organisation
http://www.ivao.si


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 20:01 
Odsoten

Pridružen: 05 Avg 2015, 20:45
Prispevkov: 68
Kraj: Ptuj
Aha, hvala ti :) sem mislil da so kakšni posebej predpisi glede tega ;)

_________________
Tilen Wohlgemut
ADR0040
Slika
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 20:36 
Odsoten

Pridružen: 14 Jun 2008, 17:19
Prispevkov: 192
V osnovi je minimalna višina omejena s strani proizvajalca letala, npr. za A320 je to 100ft, za 737 pa 400/1000ft, odvisno od generacije.

V praksi vpliva na odločitev o vklopu avtopilota ogromno faktorjev: SOP, vreme, zahtevnost odletne procedure, tehničen status letala, prometna situacija v okolici letališča, strogost pri nadzoru hrupa v bližini letališča, ...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 21:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 557
Kraj: Ljubljana
Pa če je letalo default ti priporočam , da departure in arrival odletiš ročno, ko prideš do začetne točke preklopiš iz NAV na GPS in prizgeš autopilota.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 21:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 557
Kraj: Ljubljana
Pri plačljivih dodatkih pa letalo samo izpelje departure in arrival, samo pri vektoriranju raje letim ročno, ker ob meni ni nobenega kopilote, ki bi z miško vrtel gumbe za autopilot.

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 07 Sep 2015, 22:46 
Odsoten

Pridružen: 05 Avg 2015, 20:45
Prispevkov: 68
Kraj: Ptuj
Ja, jaz sem se nekako navado da se dvignem letim rocno nekje do 4000feet, ter do začetne točke, potem pa Autopilot ON :)

Kakšen kopilot pa bi včasih prav prišel ja.

_________________
Tilen Wohlgemut
ADR0040
Slika
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2015, 19:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 31 Avg 2007, 22:03
Prispevkov: 313
Kraj: Žalec
Če letiš določena PMDG letala ali Majestic Q400 potem sprobaj FS2Crew. S pomočjo windowsovega voice recognition engine-a ti ustvari virtualnega pilota, boš pa moral pogledati na njihovo spletno stran, da ugotoviš katere dodatke vse podpirajo.

_________________
Aljaž Prislan
Slovenia Training Coordinator
International Virtual Aviation Organisation
http://www.ivao.si


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2015, 19:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Apr 2015, 11:55
Prispevkov: 557
Kraj: Ljubljana
Ali na aerosoftovih letalih to tudi dela?

_________________
Branimir Filovski
S5DBF
Slika Slika FS3 Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Avtopilot po vzletu
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2015, 00:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 31 Avg 2007, 22:03
Prispevkov: 313
Kraj: Žalec
airbus napisal/-a:
...boš pa moral pogledati na njihovo spletno stran, da ugotoviš katere dodatke vse podpirajo.


Drugo pa, kaj niso pri Aerosoftu vkljucili nekega "kopilota"? Ali ti ta pomaga zgolj pri checklistah?

_________________
Aljaž Prislan
Slovenia Training Coordinator
International Virtual Aviation Organisation
http://www.ivao.si


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group