Trenutno je 05 Sep 2010, 20:00

Objavi novo temo Odgovori v temo  [ 9 sporočil ] 
 InterCockpit Lufthansa FTO 
Avtor Sporočilo

Sporočil: 101
Objavi InterCockpit Lufthansa FTO
Pozdravljeni!

Zanima me, če kdo slučajno ve več o tej zadevi? Baza je baje v Zadru na letališču...

Zanimiva zadeva se mi zdi za naprej za delat CPL/IR,... A slučajno kdo ve kako je s cenami, oz kako se pride noter...

21 Jul 2010, 13:48
Profil E-mail

Sporočil: 82
Objavi Re: InterCockpit Lufthansa FTO
Če se ne motim, so se umaknili iz Zadra nazaj v Nemčijo.

Evo, našel sem en link.

http://www.zadarskilist.hr/clanci/03042 ... icke-skole

Lp.

21 Jul 2010, 14:20

hmm, ne vem zakaj pa na netu hrvatje še vedno promovirajo to...

no, pa je šla še ta šansa po zlu. ugotavljam da bo treba za kvaliteten cpl/ir nekam daleč stran... saj v bljižini ni nič...

21 Jul 2010, 15:46
Profil E-mail

Sporočil: 314
V Sloveniji ne najdeš zase zadosti kakovostnega šolanja?

21 Jul 2010, 20:24

povej kje je. na brniku ni niti ene firme... vse je na hojladri. kot povedo sami zaposleni v teh firmah.

22 Jul 2010, 06:03
Profil E-mail

Sporočil: 480
Kako je pa v ICju?

22 Jul 2010, 13:51
Profil E-mail

Drugačen odnos do dela, inštruktorji ki se jim gre za to da te res nekaj naučijo, ne pa da samo denar vlečejo od tebe, inštruktoji, ki imajo briefing, debriefing,itd...

22 Jul 2010, 14:02
Profil E-mail

Sporočil: 79
velika večina ki letimo v prometu se nas je izšolalo tukaj pa kr neki znamo, saj se leti od Lufthanse do Emiratov. Drugače je pa Interkokpit neprimerno dražji od naših letalskih šol, če se pa zaradi tega tolk več naučiš pa ne vem, v vsakem primeru je pa največ od tebe odvisno. So pa izkušnje šolanja na slabših letalih po moje neprecenljive, vsak ki se je recimo multiengine šolal na tastari solinairovi seneki brez aileronov ve o čem govorim.

lp pa veliko uspeha pri šolanju

http://www.intercockpit.com/index.php?id=15&L=1

ps: kje pa si delel PPL?

22 Jul 2010, 14:20

Sporočil: 158
splash je napisal:
Drugačen odnos do dela, inštruktorji ki se jim gre za to da te res nekaj naučijo, ne pa da samo denar vlečejo od tebe, inštruktoji, ki imajo briefing, debriefing,itd...

Če misliš, da te lahko naučijo leteti komercialno/instrumentalno samo inštruktorji, ki nosijo uniformo s štirimi črticami, v letalih, ki so polepljena z logotipi letalske šole ter da boš dobro letel IFR samo, če boš nosil uniformo letalske šole, se (vsaj po mojem mnenju) precej motiš...

Prav na takšnem mišljenju so ustvarjeni razni integrirani tečaji (OAA, IC, ipd.), ki iščejo kandidate, ki so pripravljeni plačati dvakratno ali celo trikratno ceno modularnega šolanja, samo zato da bi po najkrajši poti prišli do "shiny jeta", na koncu se pa konča tako, da si le-ti plačajo še TR in line training, na koncu pa končajo na kakšni izmed dolgih čakalnih list...

Prav tako pa se mi zdi, da poznaš premalo letalskih šol pri nas in premalo inštruktorjev. Ocenjevati celotno slovensko letalsko sceno na podlagi enega ali dveh inštruktorjev je lepo povedano - bedarija. Vsak inštruktor ima svoje pomanjkljivosti, vsak ima svoje pozitivne lastnosti, izbereš si pač tistega, pri katerem pozitivne lastnosti po tvojem mnenju prevladajo, pa tudi takega, ki ti karakterno vsaj približno ustreza - ne nazadnje se na podlagi karakternega ujemanja delajo selekcije v aviaciji.

Je pa res čudno, če je pri nas šolanje res tako katastrofalno slabo, kako to, da komercialni/prometni piloti povsem normalno in varno letijo pri nas? #-o

23 Jul 2010, 00:13
Pokaži odgovore od prejšnjič:  Razvrsti po  
Objavi novo temo Odgovori v temo  [ 9 sporočil ] 

Kdo je prisoten

Uporabniki, ki pregledujejo ta forum: Google [Bot] in 2 gostje

Ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne moreš odgovarjati v temah na tem forumu
Ne moreš urejati svojih sporočil v tem forumu
Ne moreš brisati svoja sporočila v tem forumu
Ne moreš objavljati prilog v tem forumu

Išči:
Skoči na: